ECLECTICA,
SHEALA,
ZUZKAOU: Já měl na mysli spíš ten typ autistů, kteří se nakonec dokáží adaptovat na společnost. Ale aby si vytvořili dobrý model té společnosti potřebují ho mít možnost někde odpozorovat. Nefunkční rodina je samozřejmě problém v každém případě. Jen jsem chtěl říci, že z hlediska společenských předsudků je nestandardní rodina považována za nefunkční. (Ba dokonce alkoholismus či jiná závislost je společensky přijatelnější.)
Pokud se tedy dítě naučí imitovat "nestandardní" rodinu, nebude to pro něj handicap, kterému by se dalo vyhnout?
Já neříkám, že jsem proti, ale neříkám ani, že jsem pro. Jen jsem chtěl poukázat na to, že porovnat jednotlivá rizika je velmi komplexní problém. Už jen vypočítat všechny varianty je téměř nemožné. Racionální zhodnocení podle mne není možné. Nakonec to dopadne stejně nějakým "politickým hlasováním" na základě pocitů.
Já bych "pocitově" byl pro povolení. Ale ne na základě argumentů týkajících se problematiky, ale na základě přesvědčení, že apriorní regulace je ve své většině škodlivá.