• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    tak teoreticky by mohlo jít i o konstrukt sociální (poskytování sexu za výhody)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA:
    ehm. jednak se jedna o bi/homosexualni CHOVANI (mne uz to tu misty pripada jak ve skolce & ne v odbornem klubu:-)).
    & druhak, neni to jev stejne, ba dokonce ani nejak hojne rozsireny jako chovani heterosexualni.

    & nakonec, nijak to neodpovida na muj dotaz, jak by se bisexualita vyvinula jako geneticky determinujici faktor.

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: bisexuální chování je zaznamenáno i u zvířat, stejně tak jako chování homosexuální.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA: tak kdyz uz se tu takhle "teoretizuje", tak jakym mechanismem by se v lidech (& proc ne ve zviratech?) v predlouhem evolucnim procesu vyvinula biologicky/geneticky podminena bisexualita?


    podezrele, ze?

    LURA
    LURA --- ---
    GEKKO: Třeba tak, že mezi lidmi existují dva póly - vyhraněná homosexualita a vyhraněná heterosexualita, což jsou lidé, kteří se 100% chovají homo nebo heterosexuálně a zbytek lidí se pohybuje někde mezi těmito póly...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JAGA:
    Co myslíte, platí to?

    nepochybne. ale jen pro ty na urovni bonobu :-)

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GEKKO: ... a naopak :)
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    ECLECTICA: No jo, ale to je taky něco jiného. S tou G/L kulturou se zcela jistě neidentifikují ani všichni gayové a lesby :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    JAGA: bonobové nejsou žádná mára, ti sexem řeší všechno, řekla bych :)
    Nicméně dle mnohých sexuologů (a patří mezi ně i Hanka Fifková) bisexualita vůbec neexistuje, pouze neprofilovaná orientace, ale myslím, že mnozí by se proti tomu tvrzení zásadně postavili.


    GEKKO: na druhé straně, existuje tu i jistá gay / lesbická kultura a identifikovat se s ní je u mnohých možná skutečně otázka psotoje a rozhodnutí.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    JAGA: s temi sny bych i veril, ze je to pravda, alespon ja to tak mam :-D tedy ne u homosexuality, ale tak sexualita je porad sexualitou ;-)
    jinak souhlaism s gekko, biologicka predispozice k bisexualite je dle me blbost, presne z toho duvodu, jak gekko pise ;-)
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    JAGA: Kdyby to s tou predispozicí k bisexualitě doopravdy fungovalo, jak pak vysvětlit, že se vždy najde určitá skupina lidí, která se chová výlučně homosexuálně a to i v prostředí, které homosexualizu tvrdě postihuje (např. Írán). Věřím, že většina lidí je schopná se chovat bisexuálně, když na to přijde, ale chování nemá s orientací moc společného.
    A ano, sny nejsou pod takovou kontrolou vědomí a pak snadno vypluje na povrch i to, co člověk sám před sebou skrývá
    JAGA
    JAGA --- ---
    ECLECTICA: Podle mě je docela možné, že lidé jsou původně (biologicky, geneticky) predisponováni k bisexualitě (viz šimpanzi bonobové), ale ty kulturní zábrany jsou opravdu silně zakořeněné, takže ne každý to dokáže (např. já ne). Nebo: někde jsem slyšela, že homosexuální/bisexuální sklony se poměrně spolehlivě dají poznat ze snů (zda má někdo homosexuální erotické sny a představy). Co myslíte, platí to?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    spis nez prirozene smerovnai bych to videl na ovlbu "z nutnosti", hlavne u zen, treba tyranych, ty si vztahem s jinou zenou naplni voji citovou potrebu vztahu, mozna i tu sexualni, ale u muzu si to nejak nedokazu predstavit....vybrat si byt gay a tak z pozice toho nahore ( hetero macho ) klesnu na uroven nekoho pode mnou ( gay )...ale treba budou mit take sovje duvody ;-)
    kazdopadne tihle lide by meli byt uprimni minimalne k partnerum, pac tech se to asi dotkne nejvic ( jak v intrimni oblasti, tak ve vztahu )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    KAWALSKI: bingo.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: myslis tim, ze si clovek sam vybere, ze se bude chovat homosexualne? tedy ne vyber orientace, ale vyber chovani?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tak mě napadá, co si myslíte o homosexualitě jakožto volbě (klidně i s politickým podtextem, jako je to mu u lesbického feminismu)? Myslíte, že to je možné? Nebo je to jen racionalizace přirozeného směřování dotyčného/dotyčné?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    byla tu zminovana vojna u MtF....tak tady se o tom mluvi ;-) http://www.ceskatelevize.cz/program/diagnoza/20.06.2006-08:40-2/video/
    TMA
    TMA --- ---
    LA_BETE: "tradiční hodnoty" = to, o čem se mluvčí bojí přemýšlet; narušování spočívá právě v nucení přemýšlet. A jak říkal už TGM: "Myslet bolí." ;-)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ECLECTICA: nesnáším lidi kteří používají výraz "tradiční hodnoty" nebo "morální zásady". Příjde mi že většinou jde o lidi, kteří sami žádnou morálku nemají. Taky mě rozčiluje to, že nikdo není schopný definovat čím přesně registrované partnerství ty takzvané "tradiční hodnoty" narušuje. Mám dojem že tradiční hodnoty=zkostnatělý systém a neochotu se čemukoliv přizpůsobovat
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA:
    Ohrožen tím není nikdo, kdo se nepovažuje za z principu nadřazeného.

    jenze takhle to brat nelze. rec totiz neni o jednotlivcich, ale o parech. to, ze jeden par nebereme jako rovnopravny s jinym parem neznamena ani v nejmensim, ze nejsou rovnopravni vsichni zucastneni jednotlivci.

    & abych to ukazal na prikladu, pokud se zakazou adopce stejnopohlavnim parum, jsem tim ja jako heterosexual postizen uplne stejne jako jiny homosexual. ani jeden z nas nemuze adoptovat s partnerem stejneho pohlavi. & na druhou stranu, homosexual ma stejne pravo jako heterosuxual adoptovat v paru nestejnopohlavnim.

    ta chyba je v tom, ze z paru redukujes na jednotlivce.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam