• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    N_I
    N_I --- ---
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    LBW: Tak to já taky. Na začátku měli nějaký trabl se sycením, tak to pivo nebylo nic moc. Snad to už odladili.
    LBW
    LBW --- ---
    JAKOUBEK: objednal jsem si na Rohliku ten lezak, uvidime :)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    DOCENT: pockej az se to dozvedej myslivci na Letny a napraskaj te Aegirovi s Odinem
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Chapu vas oba, taky rad experimentuju, na druhou stranu si zas rad pochutnam :) Takze jalovci bych se nebranil a splachnul ho sesti desitkama.
    DNF
    DNF --- ---
    DOCENT: Kvasnice vychylene rika nekdo, kdo vari s Kveik kvasnicema :D :D Tak nase vychodiska se uz vic lisit asi nemuzou.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    DNF: Zrovna jsme si říkali, že český ležák je přešlechtěný bastard. Postup hrozivý, kvasnice vychýlené, doba ležení strašlivá ... A vařit ho doma na dva rmuty je fakt jen frajeřinka, když si ho tu můžu koupit za dvacku litr. Dnes jsem teda zrovna přetahoval dvourmuťáka z kvasnic, ale když si porovnám úsilí a výsledek, víc než 1x ročně to zkoušet nebudu ... v pracovní den do tří do rána to bylo peklo ... velký prostor pro chyby, minimální pro kreativitu. Tam se vlastně bojuje o furt stejný výsledek
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    HAUSNUMERO: Máš recht, pro true raw maniaky to není, rmutovalo se na 73-74 °C jednokrokovkou. A v části vystírací vody se povařil jalovec :) Přiznávám se, to pivo je jen dvojstupňové, možná dvou a půl ... :) https://www.youtube.com/watch?v=Z3tV-SFcECk
    DNF
    DNF --- ---
    HAUSNUMERO: No tak jsem si jistej, ze kazdej pokuston pro ten svuj pokus najde aspon 3 duvody proc tomu jeste rikat pivo. Jiz stari Sumerove .... a tak dale. Takovy prace s tim, ale jako projekt dobry :D

    Hodne dela taky to, ze se da rict .. "ale to neni hnus, takhle pravej kornøl ma chutnat!" a co reknes, kolik jsi jich za zivot pil? Ale udelat doma poctivou desitku, co se da pit a drzi ji pena ... tam je potom jasny kde jsou vady piva hned u vune.

    Ale to je asi kazdymu jasny.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    DOCENT: myslel jsem ze raw je do 40stup to pak neudelas ani rmutovani. Je to vlastne jeste pivo nebo vyluh?
    LBW
    LBW --- ---
    JAKOUBEK: Za me 0202 nejlepsi
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    DOCENT: Tak já s tím teda už začal no ... Tradiční norský Hornindal kveik s jalovcem. Raw pivo co nemá chmelovar. No a po své premiéře s chininem ladím doma další bylinné - wit alá vermut. Už máme domluven pivovar, tak když to klapne, v březnu to bude venku.



    DOCENT
    DOCENT --- ---
    SALAMAN: Třeba se to podaří trochu zvrátit dalšími druhy kveiků a bylinnými pivy.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Sibeeria teď začala vařit řadu IPA TONE, která má být hodně o chmelu. Piva mají jen čísla (info vzadu) + poměrové zastoupení jednotlivých chmelů.

    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    TSOH:
    9° zitna dobra
    10° je moc dobra (chlastam furt).
    12° jak kdy
    IPA, IPL ok
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SALAMAN: Ale jo, tomu znepokojeni uplne rozumim. :)

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SALAMAN: A to ještě ani pořádně nezačala. Podle toho, co se děje ve světě (zvlášť třeba v USA), tak ten opravdový boom ovocných piv máme teprve před sebou. Naštěstí je to jen relativně malý dílek v pestré mozaice pivních stylů, které na trhu jsou. Znepokojený bych byl až v případě, kdybych měl problém s tím najít dobrý ležák nebo ipu. Tohle mi příjde na minipivovarech super. Že to spektrum je opravdu tak široké a že si každý najde to svoje.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    JAKOUBEK: Tahle moda ovocnejch piv by uz mohla konecne skoncit.
    LBW
    LBW --- ---
    Obora Citra IPA, není špatný, ale...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HREBICK: Oprava. 6,9%. 7,1% má to mango s ananasem a passion fruit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam