Téda, tohle je téma pro mě jako vyšité.
Můj otec... Škoda mluvit. Oficiálně se moji rodiče rozvedli v mých 6ti letech, ale otec s námi nikdy nebydlel. Nejdříve emigroval do Kanady a poté, aby se mohl oženit, tak "jen" do Rakouska, kde je do teď. Mé vzpomínky na něj z dětství nejsou žádné. Začal se o mě zajímat v mých 12 letech, když jsem byla schopná se o sebe postarat. Očekával ode mě, že z Prahy sama odcestuji vlakem do Dvořiště, přesednu na vlak do Linze a tam přestoupím na vlak do Salzburgu. No, začalo to pěkně. Samotný pobyt byl... hrozný. Snažil se na mně zkoušet svůj pedagogický vliv, což končilo mým pláčem a jeho křikem. Když jsem si pořídila psa, fenku od množitele, která se velmi bála chlapů, tak začal uplatňovat své výcvikářské schopnosti - několikrát ji surově zbil, ačkoliv fenka ze svého strachu z mužů se schoulila i když jen zvýšil hlas. Došlo k velkým hádkám na téma výchova MÉHO psa. Později hádky nabraly jiný směr, on křičel a já se mu smála do ksichtu.
Neustálé narážky na moji rodinu jsem nejdříve nechávala být, později, když přestřelil, byly důvodem proto, abych s ním přestala úplně komunikovat. Tohle si prostě nesmí dovolit nikdo.
Když začal platit nižší alimenty, než měl, tudíž 20 € (cca 500 Kč, měl vyměřeno 1 500 Kč), tak jsem se rozhodla soudně zažádat o zvýšení alimentů. Ve chvíli, kdy mu přišlo předvolání, se rozpoutala největší smršť sprostých e-mailů, jakou jsem kdy zažila. Dělal, jako bych ho obviňovala z vraždy, přitom já jsem jenom poprvé od jejich rozvodu chtěla vyšší alimenty, jelikož jsme na tom docela bídně. U soudu jsem se dozvěděla, že ačkoliv na mě platí 20 €, tak na svého druhého syna 160 €. Zjistila jsem, že nemůže platit moc peněz, protože musí platit vysoké povinné ručení na auto a zároveň za jízdné do práce, což mě pobavilo. Že platí členství v jakýchsi klubech.
Od soudu je to vtipné. V e-mailech mě oslovuje paní žalobkyně a zcela se ode mne distancuje, jako bych mu udělala něco příšerného.
On je to vůbec neuvěřitelný člověk. Je tak arogantní a egocentrický, až je to nechutné. Všichni jsou ti špatní, všichni mu hází klacky pod nohy - nemluví se svojí matkou, sestrou, neteřemi, všechny ženské od něj utíkají, je dvakrát rozvedený, obě děti se na něj postupem času vykašlaly... No prostě my všichni jsme špatní a chyba je zásadně v nás. Toho člověka neberu jako vlastní rodinu, beru ho jako zcela cizího člověka, kterého nesnáším.