ARGANNAH: mně na přerušení PPP kdysi nejvíc pomohlo tohle:
- dát pryč z domu váhu
- dát pryč z dosahu veškerý oblečení, co "bych ještě ráda někdy oblikla"
- koupit si opravdu pěkný oblečení na svoji aktuální postavu
- jíst pravidelně jako v nějakým ústavu (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře a případně druhá večeře)
- upřednostňovat, když mi porci nandal na talíř někdo jiný (partner, kámoška, hospoda...)
Těžká zkouška byly děti, kdy jsem po porodech a kojení měla nahoře 15 kilo a dokud jsem ty děti nepřestala sytit ze svýho těla, moc se to nehývalo. To jsem po letech musela odolávat myšlence, že bych přeci jen nahodila nějakou dietu. Ale vydržela jsem být krev a mlíko a neřešit to a ono se to zase samo vrátilo do normálu, i když to trvalo několik let. (Dává to smysl, malá děcka jsou fakt záhul pro tělo i psychiku a docela dlouho trvá, než ženská načerpá sílu zpět.)
Teď se mi váha hýbe v rámci cyklu +- 2 kila, připadám si pěkná a neřeším nic, jen u výběru jídla zohledňuju bílkoviny, abych měla z čeho stavět svaly. Tréninky mám dvakrát max třikrát týdně, zaměstnání u kompu. (Dietní chyby typu oslava narozenin s tunou jídla a dortama anebo dvoudenní večírek víceméně bez jídla úplně ignoruju.)
Jo, a spánek se taky snažím hlídat.
Kromě toho, že odpočatý den je o dvěstě procent nádhernější, je taky prokázány, že nevyspalýmu člověku se vyplavují ve větší míře kanabinoidy, takže to vede k chuti na junk food jako po brku :-)