• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Tak jo. Padají mi všechny kalhoty, tak jsem hrabla do těch bajnych "do toho ještě někdy zhubnu" zásob - a pohodlně obleknu gatě, co jsem měla na svatební cestě! Ha! Mám z toho radost jak malej Jarda, to je prosím 9 let, dvě děti a spousta let totální domácí izolace, nespani a nervů, protože děti specifický...
    Tehdy jsem si je teda brala do letadla (kalhoty, nikoliv děti) jako hodně volný, teď mi neplandaji, ale krevní oběh mi taky nezaskrcuji, takže to prohlašuji za úspěch :-)

Přijde mi to hrozně hustý, mám cca 9 kg dole, tempo geologicky, ale směr správnej :-) A pořád tak nějak dost na pohodu, fakt nechápu, jak to, že to jde, když to nikdy nešlo...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Dlouho jsme tu nedřenili (anti)bodyshaming, vážení.

Tělo jako celoživotní výzva. Jak se smířit se sebou samým | REFRESHER.cz
    https://refresher.cz/130081--Jsem-hnusna-neprijatelna-nemilovatelna-Sedm-intimnich-rozhovoru-s-lidmi-kteri-se-smiruji-s-vlastnim-telem?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MARINNE: jj to jsme na tom stejně. Zelenina ani ovoce ne že by mi nechutná, naopak, ale žaludek je nedává stejně jako jogurty a tvarohy. Vzhledem k tomu že je nezanedbatelné část doporucovanych jídelníčků tak je to v háji.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ARGANNAH: To je třeba jedna z věcí, které mě nakoply - že jsem tlustá teď není dobrý, hezký ani zdravý, ale ok, funguju. Jenže jedu v režimu, ve kterém pomalu nabiram, takže za deset let budu zdravotně na hromadě, a to mě upřímně děsí.
    Takže cíl je něco shodit, ale neplanuju jakože "od - do" a pak hurá zpátky do původního režimu, protože mám zhubnuto. Holt musím zůstat v přednastaveném. Uklidnujici je, že ani teď to není žádná hrůza a udržovat by to pak měly ještě menší restrikce než teď, takže vlastně dobrý. Doufejme. Plus doufám, že větší děti a víc osobní svobody hodí taky víc aktivit, pohybu a času pro sebe. Uvidíme, co na to srážka s realitou :-D
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MARINNE: ešte som zabudla dodať, že momentálne neznesiem viac ako 150g zeleniny a ovocia, inak mi je vážne zle. Radosť toto.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    ARGANNAH: ja aj schudnema a aj to priberiem naspäť. Režim si držím, ale potom príde zmena v práci, niekoľko dovoleniek/výletov za sebou, alebo choroba a to mi stačí. V jedle som obmedzená už tak dosť, takže keď mám toho veľa tak som rada že jem aspoň nízkohistamínovo, na cestách je aj to problém. Plus s tlakovou vyrážkou to cvičenie pri zhoršení stavu odpadá hneď ako prvé.

Ale idem zase do seba, lebo vidím v rodine aké zdravotné dopady ma môžu čakať a fakt sa tomu chcem vyhnúť.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TAPINA: nevyhoda je, ze pokud se nejedna o zmenu stavu napr. to tehotenstvi, ale treba 10, 20 let rezimu, kterej nebyl OK, tak telo predelat aby v tom stavu nepretrvavalo samo, vetsinou neni otazka par mesicu...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ARGANNAH: Nikdy jsem nehubla, ale cca od 40 řeším stravu a pohyb, abych netloustla a udržela se co nejvíc zdravá. Kdybych se na to vyprdla, vypadám už pár let jinak. A v blbým přechodu je to míň snadný, tak jsem ještě přitvrdila, vůle k tomu je. K tomu nově cukrovka, takže to nemůžu nechat plynout samospádem. S odborníkem na hubnutí nic neřeším, ale nastudováno vcelku mám. Diabetoložka můj stravovací vkus schvaluje.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kouzlo udržení váhy je nesklouznout zpátky do toho režimu, ve kterém jsme přibrali, no. Já neumím nijak snadno zhubnout, bojuju s každým kilem měsíce, ale nepřibrat zpátky umím, pokud se mi v životě nezmění základní parametry. Přibrala jsem vždycky výhradně v těhotenství.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: primarni cil prestat pribirat/udrzovat. sekundarni zhubnout.

nekdy se mi ze sekudnarniho cile stava primarni, kdy na me prijdou obdobi, kdy si myslim, ze mensi bricho nebo velikost kalhot zajisti, ze si budu venku v lete pripadat dobre, a budu se mit radsi, pak zjistim, ze to nejak nejde a vaha se furt drzi zuby nehty, pak polevim cela spatna a pak opet prichazi na radu cil primarni a snaha uvedomit si, ze mam byt vdecna za slusne fungujici telo, a ze se mi dari drzet +- porad nejake prijatelne vahy a nepribirat.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: ano...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Počkej, chceš říct, že si roky zapisuješ jídlo ne proto, abys hubla, ale abys nepřibírala? :-O
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: ja osobne nemam ani nadvahu, ale paradoxne kvuli necekanymu pribirani jsem resila hubnuti/udrzovani. 1) sundat ty cca 2kg-3kg co "naskakali sami" 2) snazit se delat dost pro to, aby vaha +- stagnovala.

zhubnout neumim, nebo ty 2-3kg moc neberu jako nejakej vysledek (nejsu vylozene stihla, ale BMI v norme), ale udrzovat bez nabirani se mi +- dari, ale musim proste hlidat jidlo, jak prestanu... a ano, mela sem na to vlastne 2 nutricni (asi 8 mesicu + par konzultaci jinde) a dohromady jsem ziskala nejakej obrazek, ale staci trochu zvlcet a zas zacinam nabirat... paradoxne ty +- 2-3kg se pak upravi sami.

i kdyz po tech asi 3 letech me to hlidani jidla proste fakt nebavi, jako zapisovat alepson 5x tydne kaloricky tabulky je proste peklo a muze to bavit tyden, dva, mesic, dva, rok.. ale 3 roky... to je moc i na me. ale kdyz prestanu, vlcim... moje telo i po 3 letech nedokaze "chtit" spravny mnozstvi jidla, aby de udrzovalo prirozene samo. a to bude asi nakonec problem hodne lidi, kteri maji problem s prijmem hodne vychylenej bud na malo nebo i na moc...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tzn. řešili jste to někdo systémově? Měl jste někdo třeba nutričního, dietologa nebo obezitologa, co by to specificky tematizoval? Všichni jak tu jsme, jsme milionkrát hubli a dejme tomu, že to umíme, ale umíme si udržovat váhu? A pokud ne, řešil to s námi někdy někdo vůbec? Napadlo vůbec někoho se na to třeba prostě jen zeptat?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak téma udržování váhy by si zasloužilo možná trochu víc vydřenit. Protože mi právě přijde, že se všichni tváří, jak je potřeba hubnout hubnout hubnout, ale o technikách udržování váhy se diskutuje málo nebo vůbec. A když někdo něco řekne, vesměs řekne "jezte zdravě a hýbejte se", což je sice prima rada a v jádru samozřejmě pravdivá, ale naprosto k ničemu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ok, dík
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: To je poslední news o který se u nás mluvilo... A podle suklu jsem taky žádnou novinku nenašla
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: To je ale old news, nebo ne?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: Co se řešilo na našich kongresech tak to byla jenom Saxenda
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Matoulek něco naznačoval, že mají přijít nějaký antiobezitika nový generace, nevíte o tom místní lékaři něco?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam