• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: V první řadě je potřeba začít pomalu zvyšovat příjem, po troškách. Pokud člověk jedl pod bazál, tak nejdřív na bazál, pokud jedl aspoň trochu slušně, tak na udržovací příjem. Dostávat se tam klidně tejdny, po troškách přidávat, čekat, co to udělá. Smířit se a tím, že váha může jít o kousek nahoru. Paralelně začít řešit ty ostatní věci - pokud to jde, udělat si na jídlo čas, aspoň těch 10-15 minut, nečíst u něj, netelefonovat, nebejt u toho na kompu, soustředit se na tu fyzickou zpětnou vazbu, hledat ten moment sytosti, v tu chvíli ho poslechnout a přestat jíst. Jakmile začne znova fungovat signalizace sytosti a tělo má zároveň dost živin, které potřebuje, je teprve podle mě bezpečné zkusit přestat počítat. Ale jak dlouho to bude trvat, záleží na tom, v jakém stavu to tělo předtím bylo. Může to trvat měsíce, roky. Ale jde to.

Samozřejmý předpoklad je teda dostatek spánku, management stresu a nějaký pohyb. A být náročná na kvalitu stravy, respektive posílat tam věci, se kterými tělo umí zacházet (a prasit jen občas). Pak to funguje.
    KURE
    KURE --- ---
    ANABEL_LEE: pozvolně?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: a jak teda? Počítat a srovnavat se tabulkami ktere ale reflektuji jen prmerneho cloveka a skutečná potreba kalorii je jinde?a jak se pak dela ten přechod na stravu, kde pocitat nemusis?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: No ano, to samozřejmě. Ale dostat se z takovéhle slepé uličky, navíc po letech - to opravdu nejde stylem "tak prostě konečně přestaň počítat a normálně se najez."
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: za me teda telo zacne silene nabira zejmena kdyz ho budes neustale podvyzivovat a hladovet, protoze se neco nevleze do tabulek.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: Akorátže tohle když udělá člověk, co má organismus zvyklý na dlouholetou přísnou redukci bez pauz (a ještě ideálně člověk ve stresu z náročného zaměstnání), tak to tělo zešílí a začne příšerně nabírat. Ke stavu "jím, co chci, a nepřibírám" je potřeba se v těchhle případech propracovat postupně a trvá to roky.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Uf mam hlad jdu s udelat ctyri vejce na slanine s rozkvedlanou kysanou smetanou, cibulkou a syrem
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOODYCAT: nj tak holt budes tlustá zároveň hladová. Ja jsem radsi tlusta a najedena.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KURE: Ale to porovnavas ako keby si jedol cisty chleba… ja chleba berem len ako nosic :)
    GALE
    GALE --- ---
    K té Lučině.
    Znovu jsem objevila solený tvaroh ze Zkvašeno kuchařky. Smíchat balení tučného tvarohu v papíru s 6g soli, doředit mlékem na požadovanou hustotu a máte Lučinu za třetinu ceny a jste na polovině tuku bez chuťových kompromisů. Nejlepší je druhý až třetí den, ale i čerstvé umícháný je výborný.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    MOODYCAT: ;))) Ja to pro jistotu dodala, aby to neznělo, ze jim jen 60g pečiva a k tomu nic.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: :D ok, takže salat rano ne.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Jak to myslis? Jakoze bych jedla rano bulgurovej salat a vecer nic? To je urcite pravdepodobnost, ze vecer omdlim a rano se z toho salatu pobliju :D
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: a fungovala by ta "vecere" ráno?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: No, jak kdy, vetsinou nejakej koupenej salat z Lidlu - jak maji takovy ty salaty bulgur/humus/kure/whatever a pak neco drobnyho sladkyho na spraveni chuti :). Jidlo, co varim k veceri, vetsinou nejim, mame se spolubydlicim jinej casovej rezim.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PROSTE_LO: Vsak ja ti to preju :).
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: a co večeříš?
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    MOODYCAT: K tomu chlebu jim ale ty 2 vejce a ještě třeba 150 g zeleniny, plus ty dva plátky šunky na doplnění bílkovin.
    Snažím se mít ty jidla vyvážená a osvědčilo se mi aspoň 20g bílkovin na porci, abych nemela hlad na dalsi 4-5 hodin.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Mnozstvi urcite problem je, homeopaticky mnozstvi chleba a vajec mu vydrzi tak na hodinku, max 2.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: tak zkus ty vejce nebo kus masa jak radila Mart1nka no. A nebo je problem v množství?

já snídam oves takhle: ovesny vločky poleju vařící vodou, kydnu do toho skyr, a přidam něco na chuť. kakao, skořici a med, marmeládu, rozinky, nebo nic. To udělam večer a necham to přes noc v lednici rozležet a ráno to bafnu a jdu.
    (70g suchejch vloček+140g skyr)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PROSTE_LO: Tohle me ani mahofou nezasyti, 60g chleba je fakt nic. A teda celozrnnej je vybornej na sebeobranu (dobre se s nim mlatek lidi), ale jinak mi prijde totalne hnusnej.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANABEL_LEE: Ja kdyz se na kakorie vyseru a proste se najim, tak zkonzumuju 10 000kcal za den, to neni cesta, uz jsem ji zkousela :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam