• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: ja jim 80g vloček + 140g skyru (ten malej kelimek) odhad nemam ale vločky navážim

MAR_TINA: jo nějak zhruba takhle, jen čekankovej sirup mě nadýmá tak když dávam sladidlo, tka davam med těch 10g cukru už to nerozbije.

já neumim jinou slanou snídani než chleba se šunkou a sejrem nebo vejcem. a nebavi mě to vymejšlet navíc cokoliv co se dá mazat na chleba mam tendenci uřírat večer když to připravuju. takhle ty vločky prostě udělam bez použití mozku a navíc po ránu stejne nemam hlad
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: hele Kunová. Jestli chceš jojo, tak to ber podle ní :D

"U žen by se tedy denní dávka měla pohybovat mezi 30-40 g, u mužů mezi 40-50 g."

Bavíme se o ženě 45kg nebo 130 kg? O ženě, které je 21 nebo 67 let? O ženě, která má sedavé zaměstnání a problém ujít 5k kroků nebo o ženě, která sportuje 6x týdně a 10k kroků za den ujde mimochodem?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Docela zajímavé srovnani sýrů. 😬

Jak se vyznat v sýrech ? 4.díl – Camembert, Brie a Hermelím – rozumnehubnuti.cz
    https://www.rozumnehubnuti.cz/jak-se-vyznat-v-syrech-4-dil-camembert-brie-a-hermelim/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: naházela jsem to do tabulek a pokud bych takovou snídani chtěla, můžu těch vloček mít 70 gramů.

(Ale nejsem kůň a nejím banány).

KRISKA
    KRISKA --- ---
    LUSINDA: kamoska ma 195cm a ma v pase nejak 84cm, pritom nema ani brisko. nejak je blbost prece aby jedno cislo plafilo pro 150cm zenu a pro 195cm zenu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: ale jinak jako no, ty vločkové snídaně se kdysi hodně doporučovaly, ale přijdou mi fajn jen pro lidi, kteří zvládají jen a pouze sladkou snídani. Já to do sebe tlačila na sílu a hodinu mi bylo těžko a po 61 minutách přišel hlad a takové rozkolísání na celý den.
    Slaná snídaně mi dělá dobře a někdy jím vločky s jogurtem a ovocem k odpolední svačině a v pohodě (ale já sportuju večer) - výživový poradci se z toho mohou pominout do jednoho.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MAR_TINA: těch doporučených denních 30 gramů pro ženu jsou 3 polévkové lžíce 😬 to si dám radši 2 vejce a vločky opustím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: zkus použít váhu, Luku
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: já po téhle formě snídaně hrozně tloustla. Nikdy jsem nedokázala odhadnout množství těch vloček. A stejně pak měla hlad 😅 teď jsem si to googlila a i maximální denní množství na chlapa je 50 gramů.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: kafe jo, s mlikem ne. ale můžu si udělat protejnak pred obědem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: to je dobrý, tam je bílkovin dost. To je spíš přidej do nějaké svačiny.
    Nebo proteinový mlíko do kafe, jestli ho piješ.
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: skyr je bilej, ale většinou to je na sladko. posledni dobou to sladim rozinkama. nekdy davam banan, nekdy kakao (prasek neslazenej) nekdy med.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: sladkej skyr? Nebo bez prichuti? Bejt to nasladko tak mám už za hodinu chutě.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: vlocky+skyr
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: co snídáš?
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: zkusim přitlačit ráno na ty proteiny
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: ano, kvalita je docela klíčová. Ale hledat to optimum, to je úkol.

jak už tu psala Gale, já se taky nestydím tam proteiny dodat v chemických pudinkách, ochuceném cottagi nebo ultrazpracovaném proteiňáku. Když dám každý dopoledne takovouhle svačinu (35 g proteinu), dorovná to hodnoty v tabulkách docela hezky a na tělo to funguje taky pěkně.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: moc děkuju za podporu. :) je to moc pěkně sesumirovany.
    muj plan je jidlo řešit spíš kvalitu, a ty svaly... to bude boj ale jasny.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CHOCOLAT: Moje matka mne krmila zdrave, ale jako se vsim - to co, ona si myslela a kde byla pravda spolu nemelo nic spolecneho. Navic se moje domaci prostedi taky blbe podepsalo na traveni.
    Mela jsem stejny problem, plus me nonstop bolelo bricho a chtelo se mi zvracet. Doktor matce sdelil, ze jsem zdrava tak at si nevymejslim.
    Potize zmizely, kdyz jsem zacala kazdy den rano jist probiotika (pro me je idealni davka tri tobolky biokultu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam