• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MAR_TINA: já tyhle hodnoty našla i jinde + v ukázkových jídelníčcích.

https://www.stobklub.cz/blog-zapis/lenkavy/24982/
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: ja jim 80g vloček + 140g skyru (ten malej kelimek) odhad nemam ale vločky navážim

MAR_TINA: jo nějak zhruba takhle, jen čekankovej sirup mě nadýmá tak když dávam sladidlo, tka davam med těch 10g cukru už to nerozbije.

já neumim jinou slanou snídani než chleba se šunkou a sejrem nebo vejcem. a nebavi mě to vymejšlet navíc cokoliv co se dá mazat na chleba mam tendenci uřírat večer když to připravuju. takhle ty vločky prostě udělam bez použití mozku a navíc po ránu stejne nemam hlad
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: hele Kunová. Jestli chceš jojo, tak to ber podle ní :D

"U žen by se tedy denní dávka měla pohybovat mezi 30-40 g, u mužů mezi 40-50 g."

Bavíme se o ženě 45kg nebo 130 kg? O ženě, které je 21 nebo 67 let? O ženě, která má sedavé zaměstnání a problém ujít 5k kroků nebo o ženě, která sportuje 6x týdně a 10k kroků za den ujde mimochodem?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Docela zajímavé srovnani sýrů. 😬

Jak se vyznat v sýrech ? 4.díl – Camembert, Brie a Hermelím – rozumnehubnuti.cz
    https://www.rozumnehubnuti.cz/jak-se-vyznat-v-syrech-4-dil-camembert-brie-a-hermelim/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: naházela jsem to do tabulek a pokud bych takovou snídani chtěla, můžu těch vloček mít 70 gramů.

(Ale nejsem kůň a nejím banány).

KRISKA
    KRISKA --- ---
    LUSINDA: kamoska ma 195cm a ma v pase nejak 84cm, pritom nema ani brisko. nejak je blbost prece aby jedno cislo plafilo pro 150cm zenu a pro 195cm zenu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: ale jinak jako no, ty vločkové snídaně se kdysi hodně doporučovaly, ale přijdou mi fajn jen pro lidi, kteří zvládají jen a pouze sladkou snídani. Já to do sebe tlačila na sílu a hodinu mi bylo těžko a po 61 minutách přišel hlad a takové rozkolísání na celý den.
    Slaná snídaně mi dělá dobře a někdy jím vločky s jogurtem a ovocem k odpolední svačině a v pohodě (ale já sportuju večer) - výživový poradci se z toho mohou pominout do jednoho.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MAR_TINA: těch doporučených denních 30 gramů pro ženu jsou 3 polévkové lžíce 😬 to si dám radši 2 vejce a vločky opustím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: zkus použít váhu, Luku
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: já po téhle formě snídaně hrozně tloustla. Nikdy jsem nedokázala odhadnout množství těch vloček. A stejně pak měla hlad 😅 teď jsem si to googlila a i maximální denní množství na chlapa je 50 gramů.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: kafe jo, s mlikem ne. ale můžu si udělat protejnak pred obědem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: to je dobrý, tam je bílkovin dost. To je spíš přidej do nějaké svačiny.
    Nebo proteinový mlíko do kafe, jestli ho piješ.
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: skyr je bilej, ale většinou to je na sladko. posledni dobou to sladim rozinkama. nekdy davam banan, nekdy kakao (prasek neslazenej) nekdy med.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: sladkej skyr? Nebo bez prichuti? Bejt to nasladko tak mám už za hodinu chutě.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: vlocky+skyr
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: co snídáš?
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: zkusim přitlačit ráno na ty proteiny
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: ano, kvalita je docela klíčová. Ale hledat to optimum, to je úkol.

jak už tu psala Gale, já se taky nestydím tam proteiny dodat v chemických pudinkách, ochuceném cottagi nebo ultrazpracovaném proteiňáku. Když dám každý dopoledne takovouhle svačinu (35 g proteinu), dorovná to hodnoty v tabulkách docela hezky a na tělo to funguje taky pěkně.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: moc děkuju za podporu. :) je to moc pěkně sesumirovany.
    muj plan je jidlo řešit spíš kvalitu, a ty svaly... to bude boj ale jasny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam