• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    rozbalit záhlaví
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANYSA: Vlákniny jsem zrovna včera měla 168% (46g) - mléčné výrobky si sladím čekankovým sirupem a ke snídani jsem měla žitný chleba... A pak už stačí zelenina, ovoce...

    ARGANNAH: hele já uvidím, co mi napíšou v tom jídelníčku, kolik bílkovin mám sníst... Alke jestliže mám sníst 100g bílkovin za den, tak to fakt tak jednoduchý není i když si dávám pozor, abych měla bílkoviny v každým hlavním jídle dne...
    a ultrazpracovaný protein je proto, že se to zpracovává ze syrovátky a nebo kvůli všem těm srágorám, co do toho sypou navíc? Jakože, co na tom vadí? Já teď zkouším vilgain od aktinu a tam je jen protein, stevie a příchuť. žádný stabilizátory, gumy, škroby...
    MARKYSHA: tvaroh dávám každý odpo ke svačině s ovocem, oslazenej čekankovým sirupem - samotný tvaroh nepozřu víc než lžičku, šprajcuje se mi v krku:o)
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    XMARGE: Ale Havlicek říkal, ze bílkoviny by se měly počítat na ideální, nikoli aktuální váhu. 100g nesmradlavých Lidl tvarůžků má 30g bílkovin. Já zas neujím vlákninu ani kdybych žrala oves lopatou.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAPINA: no ani to tě nezachrání, když máš sníst 1,5 g bílkovin na 1 kg tělesné hmotnosti. To je 150 g bílkovin na metrák váhy (což beru váhu, kterou obezní mají v podstatě jako minimum).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XMARGE: Já obecně nevím, jak lidi dávají bílkoviny bez proteiňáku. To musí mít vejce nebo mase k snídani, obědu i večeři, ne?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Já jsem si nechala udělat inbody - vyšlo mi nadprůměrné množství svalů, vyšší poměr vody a vysoký poměr tuků - 37%. Index viscerálního tuku mám dost vysokej (ano, mám většinu tuku v břiše). Vypočítali mi, že k mojí postavě (výška a osvalení) je ideální váha 78 kg ! Konečně někdo, kdo mě necpe se 173 cm do 65-70 kilo. Bazál mám 1670 a mám zpomaleny metabolismus a prý bych měla mít 1900-2100!!!
    Nechávám si vypracovat jídelníček, necpali mi žádné doplňky stravy, žádné jídlo v prášku a detoxikační směsi. Chválili, že se zaměřuju na doplnění bílkovin a necpou hubnutí 10 kilo za dva měsíce. Tak uvidíme, co bude v jídelníčku, zatím pár dní zapisuju do kalorických tabulek a ty bílkoviny užeru jen v případě, že si dám přes den proteiňák.. V běžným jídle to prostě nedávám...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    GALE: kdepak, není nad poctivou brokolici. A na to si připijem neslazeným kefírem, jupí
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GALE: víte co, běžte do prdele🤣
    GALE
    GALE --- ---
    LUSINDA: Mám doporučení na mlsání.
    Crème boule od Mixit a pak křupavé banány a jahody v 70% mléčné čokoládě taky od nich.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    A co nějaký zdravý recepty? 😅
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KRISKA: no tohle auditko je strašně kontraproduktivní, samý řeči o žrádle🤣
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    mam z vasi debaty o cukrech chut na pomeranc... a doma jen banany :D

    jo, proste jak pavlovuv pes, se tady bavite o sladkym a ja na to mam chut.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Já to chápu, ale varianta "teorii mám blbě, ale praxi správně" je za mě v podstatě ok, na rozdíl od mnohem častější "teorii chápu dobře, ale stejně to dělám blbě, protože něco něco".
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Ten uhelnej margarín mi taky utkvěl. :-)
    GOR
    GOR --- ---
    AXTHEB: IMO se u trtinoveho cukru melasa neodstranuje, protoze je chutove prijemna. U repneho cukru pomerne dost smrdi (kdo pamatuje cukr Banop z cukrovaru Novy Bydzov?).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LUSINDA: já to vnímám jako určitou naději pro mě, která také bojuje bez odborné pomoci, doufám, že je to pravda.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Afaik prakticky všechen tmavý cukr, co se u nás prodává, je bílý cukr s přidanou melasou.
    S tím bonusem, že melasa potlačuje sladkost, takže tmavého cukru si pro dosažení stejné sladkosti dáš víc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Na to úplně stačí přestat jíst kupované sladké pečivo a péct si svoje s kontrolovaným obsahem cukru a ne hlásat, jak používám výhradně hnědý cukr, protože bílý cukr je bílý jed :o)
    KURE
    KURE --- ---
    NIGHTFURY: to je to o čem mluvím.
    neni jednoduchý rozmotat co je a co neni vlastně dobře.
    pro mě (a můžu se mýlit) je rozdíl mezi kimchi a erythritolem je doba po kterou sme to zkoušeli.
    kimchi vzniklo jako způsob uchování zeleniny a po ty dlouhý generace to fungovalo.
    Etrytritol vzniknul nedavno a nevíme co to udělá s lidma který ho budou konzumovat pravidelně a hojně po dlouhá leta.

    Teda vime obecně co to s populací dělá když se živí UPF, a neni to pěkný.

    LUSINDA: jo takhle ta debata o hledání hranice přiměřenýho zpracování začíná
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ale tak jako asi se shodnem, že míň rychlých cukrů v jídelníčku je lepší než víc rychlých cukrů v jídelníčku. Jasně, pre-workout, med-všelék, fruktóza versus sacharóza, co je to vlastně "přírodní", glykemicky index sacharidů bez bílkovin a vlákniny versus s bílkovinami a vlákninou, yada yada atd atd, všechno je to pochopitelně mnohem složitější, ale přístup "snížil jsem příjem jednoduchých cukrů a snažím se jíst co nejpřirozenější stravu" je přece fakt dobrej začátek
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KURE: Erythritol: "Vyrábí se přirozenou fermentací glukózy za přítomnosti mikroorganismů, které se nazývají Trichosporonoides megachiliensis. Následně proběhne filtrace, krystalizace a sušení."

    To by nebylo přírodní ani pivo, víno nebo kimchi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam