CRAZY_IVAN: a kdyz zamestnam nejakeho brigadnika, ktery mi nabizi sve sluzby, tak je to jak? Ano, ja si kupuju sluzbu, ale tu sluzbu prece nekdo konkretni provadi/poskytuje. Nejde to od sebe tak nejak "oddelit". Dobre, mozna "zamestnavatel" neni nejvhodnejsi vyraz, protoze klasicky zamestnavatel nejsem ani v pripade toho studenta. Nicmene on se zavazuje k tomu, ze mi za nejake penize bude dodavat nejake sluzby za nejakych podminek - a podle toho k nemu nasledne pristupuju. A nezavaze-li se napriklad k dodrzovani terminu, proc bych ho mel vubec chtit najimat?
"Placeni"skrze dane bych ted uplne vynechal, to uz se dostavame nekam jinam a ja chtel vychazet predevsim ze srovnani s nejakym tim skolenim (ktere pouzil autor onoho clanku).
Na VS to tedy nemuze dost dobre fungovat stejne jako na onom zminovanem kurzu, protoze "lektoru" je tam cela rada. A pochopitelne je hloupost chtit ukoncovat "kurz" (a nechat si vratit penize) ktereho se ucastnim uz nekolik tydnu (mozna i mesicu, klidne na VS muzes narazit na nekoho problemoveho az v druhem semestru) pouze kvuli tomu, ze jeden nebo dva z nich jsou silne problematicti. Muj cas ma take nejakou cenu... Leda bys to rozdelil podle predmetu a zrusil uplne ty povinne - nevyhovuje mi kvalita, zapisu si nejaky jiny. To by teoreticky slo. :)
Proste pokud bys jednou rekl, ze ja platim za nejakou kvalitu a za sve penize bych tedy na ty silne problematicke "lektory" nejakou paku mit mel (jedna se o poruseni podminek smlouvy, dodavatel neplni to k cemu se zavazal, ne vlastni vinnou se dostavam do problemu, casovych skluzu atd.), tak halt budes muset i vymyslet jak presne to prevest do praxe. A to prave si nejak na VS nedokazu predstavit, protoze byt to v ramci businessu, tak je dodavatelska firma bude muset bud nahradit nekym jinym (schopnejsim) i kdyby jen docasne (najme se na par tydnu nekdo dalsi, pouze kvuli me zakazce) a nebo halt nest nasledky (platit smluvni pokuty) atd. Ja kazdopadne nebudu kvuli jednomu-dvema neschopnym lidem hned rusit cely rozdelany projekt a zadavat ho nasledne znovu nekomu uplne jinemu, to by se take nemusel dodelat nikdy. :) To je az uplne nejkrajnejsi reseni a rozhodne by to neskoncilo jen tim, ze bych si nechal vratit penize...