• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYPedofilie - Efebofilie - Hebefilie :: boylove :: girllove
    Diskuze o kontroverzním tématu. Mnohdy bez větší znalosti problematiky člověk lehce podléhá mediálnímu tlaku a jen zmínka o pedofilovi hned evokuje myšlenky na násilí a zneužívání dětí. Ale co je doopravdy v pozadí slova pedofilie? Kdo je to doopravdy pedofil - nešťastný člověk či násilnická bestie?
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZUZKAOU:ZUZKAOU: takže znovu - je snadnější udat cizího než vlastního otce - policejní statitiky jsou v tomto ohledu dost mimo, natož z toho dělat "košer" jasně dané závěry
    JELENA
    JELENA --- ---
    ZUZKAOU: "Navíc větší procento pachatelů v rodinách nejsou pokrevní otcové. " - Jo, však v tomto smyslu jsem se taky vyjadřovala.
    OMI
    OMI --- ---
    ZUZKAOU: teď ti nerozumím... takže jsem tady pořád jedinej, kdo si myslí, že většina se toho stane doma, nebo už jsme dva?

    A jestli se chceš hádat o slovíčka, jsem taky celkem dobře vybaven, ale řekni mi, kolik lidí bude zajímat debata o "obecně vzato juvenofiliích, víceméně s praktickým pominutím efebefilie, naropti tomu se zaměřením na delikventní osoby a jejich možné parafilie.."
    Pro většinu lidí "parafilie" znamená, že holu pokapou parafinovou svíčkou.
    Takže jestli chceš machrovat... heel, klidně dáme souboj v definicích, není problém, sexuologie mě dycky bavila. Ale předem tě varuju, že práskneš dveřma a budeš uražená.
    takže co, mluvíme, nebo pózujeme?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMI: policejní statistiky jsou pochopitelně hrubě zkreslené, protože počet oznámených činů je jen zlomkem těch skuečný. Přesto ale rozdíl zneužití v domácnosti - známými - cizími osobamy je natolik markatní, že je košer vyvozovat z toho obecné závěry.

    Navíc větší procento pachatelů v rodinách nejsou pokrevní otcové.

    Kulínský, ani Opočenský nejsou pedofilové, když už tak hebefilové a zatímco Kulínský evidentně zneužíval postavení a osoby svěřené do péče, tak s Opočenským je to kapánek složitější - šlo o holky okolo hranice legálnosti a nechávaly si za to plati a docela bych se divila, kdyby byl Opočenský jejich prvním sexuálním partnerem. To nic nemění na tom, že byl usvědčen ze sexu s dětmi - tj. právně nesvéprávnými osobami.

    Jejich sexuální preference a více či méně sociopatické chování (u Kulínského jednozančně více) ovšem nemá nic společného s výsledky jejich práce.


    Už chápete, proč jsem psala že myslet znamená houby vědět?
    OMI
    OMI --- ---
    A na cikánské osady ve slovenských kopcích nezapomeňme, vona potmě je každá kočka černá, podobně jako na podhorské pohraniční vesničky, kde umí bejt zima zatraceně krutá a pod tou jedinou peřinou, co rodina má, se občas člověk přehmátne... :-)

    Ale přijde mi, že se ani čichovými teoriemi nepodařilo nikam posunout ten první spor, ze kterýho to všechno vyšlo: zda jsou policejní statistiky nezkreslené a většina otravování je z okolí, nebo zda se to do staatistik nedostává a domácnost je místem, kde se průserů stane víc než na pionýráku.

    Krom toho... nemohli by chom taky říkat něco pěkného? Třeba že tak obětavé a oddané práce s dětmi není snad nikdo normální schopen a že takovej Kuldínskej i Opočenda má svoje nesmazatelný místo ve společnosti?
    JELENA
    JELENA --- ---
    ECLECTICA: z hlavy bych sázela na něco na způsob Müllerovy rohatky, i když u ní jde o asxuální rozmnožování... zkusím mrknout, určitě něco takového bude. (v praxi máme ovšem nádherné příklady v podobě královských rodů, aškenazijských židů či Islanďanů)
    OMI
    OMI --- ---
    ECLECTICA: ...hippie...?
    :_)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    OMI: jistě existují nějaké pěkné modely, které ukazují, kam by se vývoj ubíral, kdyby se mezi sebou dlouhodobě vesele množili všichni příbuzní.
    OMI
    OMI --- ---
    PIZI: Krom toho když se tohle zkoumalo, kupodivu se přišlo na to, že i po několika stupních příbuzenské plemenitby je pořád drtivá většina potomků narposto OK. Jenomže řekni tohle navenek, hned jedenáct z deseti pejskařů ušetří za krytí a za deset let je chov v háji.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OMI: Tam jde myslim spise o to ze v pripade pribuzenstva je vetsi sance ze se projevi i recesivni gen. Protoze je vetsi sance ze ho dostanes od obou rodicu.
    OMI
    OMI --- ---
    ECLECTICA: No tak když se předemne staví odvážná etorie, která naprosto odporuje mojí zkušenosti a stoletým kazuistikám... mám tak nějak obsessi si do ní kopnout, s tím nic neudělám.

    Nevím, taky by mne zajímalo, jestli je to průvodní znak nebo následek. Jistý je, že to je, ale to je zatím všechno, co se o tom dá spolehlivě říct, ne?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    OMI: hm, a jak bys vysvětlil odlišnou reakci na pachy u homosexuálů, na příklad?
    Já vážně žasnu, jak se lidi, kteří o něčem s prominutím houby vědí, pouštějí do odvážných teorií.
    JELENA
    JELENA --- ---
    Don't feed the troll.
    OMI
    OMI --- ---
    A co se třeba vrátit, op dovolené v exotickém teoretičnu, k prvotní otázce... paamtuje si tady ještě vlastně někdo?
    OMI
    OMI --- ---
    JELENA: Ale nemusím se s mířit s tím, že někdo používá odkaz místo argumentu. V době, kdy se většina studií a statistik, jako například i tahle, kterou teď píšu, rodí na stole v kanceláři a 37,24% vědeckých prací nikdy nebylo provedeno, jenom byly vytvořeny webové stránky fiktivní univerzity... je to tak nějak základ argumentace.
    :_)
    Takže já mám taky biologickou teorii: prostě těm zvířatlům vyvolali dojem blížící se smrti (odešel čich, to už je za pár...) a tímpádem se snažej ještě rozesejt geny všude kam to jde.
    Hele, na teorie jsem já strojovna, bacha na mně.. fakt by bylo lepší argumentovat... :-)
    OMI
    OMI --- ---
    ECLECTICA: Ne, říkal jsem že incestem se hromadí chyby, které by se jinak "vyrušily navzájem". Tedy napříkald defekt zkrácené nohy se potká s dalším děděným defektem delší nohy... v těch genech toho máme tolik, že v tý posteli se potkávaj ne dvě vesnice, ale dva světadíly...
    JELENA
    JELENA --- ---
    OMI: vypnutí čichového vjemu se používá u zvířat a tam změny sexuálního chování na základě přerušení čichového signálu skutečně prokázány byly. U lidí se čichové vjemy nevypínají, ale vybírá se například nejatraktivnější vzorek z řady různých. A funguje to.
    Btw. že umíš jiné věci než angličtinu je ti v debatě o vědeckých záležitostech víš na co? Většina zdrojů je prostě anglicky, budeš se s tím muset smířit.
    OMI
    OMI --- ---
    _BENNY: Ukaž mi někoho, kdo by nevěděl, o kom je řeč.

    ECLECTICA: JJ, tohle byl oblíbenej argument, že se to dělo celý miliony let. K tomu sarkasticky dodávala dějepisářka, že jednou se to jistě Sovětským vědcům podaří, protože čekat ve frontě už umíme všichni perfektně. :_)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OMI: vycteno z Timothy Leary - Flashbacks nebo Politics of Ecstasy, uz presne nevim :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    OMI: říkal jsi, že incest není proti přírodě.
    OMI
    OMI --- ---
    _BENNY: tak tohle, jestli je to pravda, je HODNĚ dobrá historická perlička... :_)))

    ECLECTICA: ...nerozumím otázce...?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    OMI: nezapomínej, 1. že to nebylo přes noc a 2. že chemické prvky mají nějaké vlastnosti, které způsobují, že některé sloučeniny vznikají snáze a jsou stabilnější a 3. ten kód ohl vypadat klidně jinak, stejně tak jako můžeš sestrojit počítač ze špagátků, páček a kdoví čeho. Jedna věc je princip, druhá provedení.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: pozn. Alan Ginsberg homosexualem pochopitelne zustal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam