• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
    rozbalit záhlaví
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ZEMINO: a samozřejmě povidla milujeme MY :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: dělám to podobně,akorát taky bez rumu a skořice..jen se mi nezdá ta první hodina naprudko. Jinak opravdu bez míchání,jakmile promícháš-začne se to pálit.Nechávám taky přes noc odležet v hrnci.
    Ted mě to čeká o víkendu taky :) ale já se na to těším,protože povidla mi milujeme :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    TRISSIE: od večera do rána.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    Máte prosím někdo osvědčený recept na fíkové chutney? děkuju
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SANTAL: a dávala jsi je odležet na těch 24 hodin?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    TRISSIE: Nejchutnější byly povidla čistě z pekárny, žádný ocet, jen švestky a minimum cukru - jenomže to trvá opravdu dlouho,4-5 cyklů á 1.20h a do jednoho narveš max 1,5 kg ovoce...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    TRISSIE: já jsem to dělala (tedy obdobný recept, bez rumu a skořice). V pohodě, žádné míchání, žádné připalování na obyč sklovarném sporáku. S tím, že po rozmixování jsem to ještě naprala do pekárny a dále redukovala v ní (ono se to pozná, že nejprve redukuješ v hrnci, tak dostaneš do pekárny trojnásobnou dávku) - minimum starostí, pohodlné.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: mela jsem je v planu, nakonec vyhrala svestkova marmelada, bo netrva tak dlouho:-) (zrovna varim druhou varku.) kazdopadne z diskuze pod receptem vyplyva, ze pokud mas plyn a nemas na to litinovou desku, tak se ti to s nejvetsi pravdepodobnosti spali. ale babicka je prave zkousi v troube bez michani - akorat nepridava ani cukr, ani ocet.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pratele, jak na zavarovani v troube?
    Chci zavarit ty papriky s rajcaty, ktere sem nekdo daval minuly rok.

    Na internetech je spousta receptu, od 220 stupnu 10 minut po 100 stupnu na 30 minut.
    Dekuji za radu a prisaham, ze si to letos uz napisu, abych s tim neprudila pristi rok znova :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    zkoušel jste někdo tyhle povidla:
    http://www.apetitonline.cz/recepty/5400-povidla-bez-michani.html ?

    případně podělíte se o svůj nejlepší (a ideálně nepříliš pracný) povidlový recept?
    byla jsem sklidit švestku a tohle teda fakt neukoláčuju :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ZUZKAOU: No upřimně ani si toho nevšimnu, když to žeru.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MANFRED: jak to chutná?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ZUZKAOU: Ještě je taky kolegyně suší a rve to do vánočky místo rozinek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak pokud někdo stejně jako já věří, že s láskou zavařované skleničky si zaslouží i krásné nálepky a ne jen fixkou napsané "meruňková 2013" na víčku, tak IKEA má teď nově docela hezké samolepky:
    HISTORISK Samolepky - IKEA
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30248052/
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Děkuji všem, ani jsem nečekala, že těch receptů bude tolik! Díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHADOWALKER: táta je kvasí a přepaluje. Rozhodně se musí tepelně zpracovat - ze šťávy ze syrovejch jsme se kdysi na jednom dětském táboře slušně přiotrávili.

    Spoustu variant má na webu ta paní s nejstrašlivějším grafickým designem

    Nová stránka 1
    http://konzervace.ic.cz/bez.htm
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    mam tu kos svestek - nektere zrale, nektere tuzsi - doporucite mi prosim, co s tim? marmeladu nebo povidla? prosim i o recept, v zavarovani jsem novacek...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHADOWALKER: z bezinek dělám likér, takový zdravotní tlamolep na všechno od nachlazení po zlomenou nohu :-)
    [ TRISSIE @ Marmelády, džemy a jiné zavařování ]
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    SHADOWALKER: zkus si vyfiltrovat švestkovou marmeládu s bezovou šťávou, co jsem sem kdysi psal. je to nějaký tradiční francouzský recept, bez pektogelu, s jablkama a kořením. moc dobrá! :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SHADOWALKER:
    Holky v práci z toho tvořej sirup, 2kila bezinek,kilo cukru,litr vody a rvou do toho skořici nebo vanilkovej cukr a trochu rumu, nejdřív rozvařej ty bezinky, sceděj, cukr + přísady a převařej.A všechno je vod toho barevný....
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Děláte někdo něco z bezinek? Šťávu nebo marmeládu? Je toho plná zahrada, tak že bych to nějak zužitkovala. A ještě se vrátím k těm mirabelkám... nenapadá vás nějaký recept na něco jiného než marmeládu? Nějaké chutney třeba?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam