pokud tu někdo má touhu dělat povidla a současně pomalý hrnec/crock pot - poté, co jsem letos zase pekelně připálila běžný hrnec při výrobě "povidel bez míchání", jsem se rozhodla otestovat i variantu v pomalém hrnci.
S notnou dávkou obav, dlužno přiznat, protože představa, jak se snažím seškrábat centimetrovou vrstvu švestkového uhlí z keramiky, mě poněkud netěšila, ale řekla jsem si, že když tam píšou, že se to míchat má, tak to snad chytnu včas.
Zkoušela jsem tenhle recept:
http://www.labuznik.cz/recept/svestkova-povidla-v-pomalem-hrnci/
a povidla už nikdy jinak! Jen tedy bylo potřeba značně přitlačit při svařování na "high", místo 4-6 hodin jsem poprvé svařovala 8 a podruhé 12 hodin, ale to bylo pravděpodobně tím, že recept volá po 1,5kg švestek a já prvně dělala ze 2 a podruhé ze 3 kil.
Jinak 3 kila švestek (vypeckovaných) se tak akorát vejde do 6,5l crockpotu a ve výsledku dá 6 skleniček povidel. Luxusních. Jo a mixovala jsem, ač to recept nespecifikuje, ale já ráda povidla hladká.