LADY_MYSKA: představa v zásadě správná. Ale:
- švestky je potřeba pokrájet na menší kousky, půlky by byly moc velký
- škoda, že jsi k té hromadě švestek nevzala i hromadu jiného ovoce, na pečený čaj to chce směs
- doporučuju přidat kousek zázvoru
- určitě budeš potřebovat rum
nenárokuju si patent na jediný správný pečený čaj, ale my ho děláme takhle:
- 2 kg ovoce směs (švestky, jablka, hrušky, jahody, rybíz, višně, bezinky, hroznové víno... no prostě co kde na zahradě zrovna opadává nebo co sis prozíravě za tím účelem schovala do mrazáku. vadnou na ošatce dva zapomenuté pomeranče? prima, do čaje s nimi)
- cca 2 cm zázvoru nadrobno
- 3/4 kg cukru
- 10-15 hřebíčků, půl svitku celé skořice, 1-2 hvězdičky badyánu (do čajítka, bude se pak vybírat. lépe rozdělit do dvou tří čajítek v různých místech)
- lžička mleté skořice
- 1 dl rumu
promíchat, péct cca 3/4 hodiny na 180°, plnit do sklenic a zasterilizovat
jsem z toho psaní dostala chuť a musela jsem si jít hrnek udělat. a mám v něm moruše, heč!