• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    LUCIASHECK: Diky, zkusim.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ADD: Zkus je dat do jedny misy s rajcatama
    ADD
    ADD --- ---
    Koupila jsem merunky a neochutnala je. Jsou kysele, ze syrove nejdou jist, v kolaci stahuji pusu. Je nejaky zpusob, jak by pred zpracovanim dosly (jako se banany cpou do sacku, rajcata vesi na snurku atd.)? Kdyz z nich ted udelam marmeladu 1:1, budou to akorat mazlavy kysely zizalky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AIJA: to bych nerekla, byl uz tmave cervenej a docela sladkej. asi jsem to malo povarila a cukr jsem dala od oka. ted to zkousim zachranit gelfixem.
    tak jako tak ale uz nikdy vic! tolik prace, popalena od kopriv, sezrana od mravencu plus vyroba a 3 sklenicky vysledek? tak to ne. :) zustanu u merunek.
    AIJA
    AIJA --- ---
    POZITRON:
    TABBY:
    A neotrhali jste rybíz moc brzy? Mně se to stalo taky a prý nebyl dozrálý...že už je červená, to prý nic neznamená. Od té doby mu dávám ještě týden nebo dva navíc, než si myslím, že zralý je:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    TABBY:
    To zkusím s další várkou. Jeden starý keř rybízu dozrává až později.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Tak jsem dala rum:-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TABBY: diky
    TABBY
    TABBY --- ---
    POZITRON: Ano. Ale rozhodně tam vrzni nějaký želírovací přípravek.
    (Mám identickou zkušenost z loňska.)
    TABBY
    TABBY --- ---
    AIJA: Maliny. Vanilka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nezhoustla mi rybizova marmelada. Muzu to nalejt znova do hrnce a jeste povarit? Pomuze to vubec? Diky.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: do rybízu nevím, ale do černých třešní a pak do švestek liju republiku rum, páč na pití mi vůbec nechutná, ale v těch marmeládách je fajn ;-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    A k rybízu?:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: rybíz?
    AIJA
    AIJA --- ---
    A do rybízové marmelády se dá dát co? Nějak moc se urodilo...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LD_DRTH: použijí čerstvou, stejně tak i ten rozmarýn, uvařím a před plněním do sklenic vyhodím
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    JAJITA: ta bazalka je zajímavá, používáš čerstvou a rozmixujes nebo vyhodis ven?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    jenom chci nahlásit, že jahodový džem s bazalkou a meruňkový s rozmarýnem jsou teď moji favorité :-)
    FAT
    FAT --- ---
    AIJA: Jj... Koukal jsem do dalších receptů na sirupy od té samé a fakt je tam kvůli té hustotě. Já vždycky dávám na 1l výluhu 1kg cukru a řídké to není nikdy...
    AIJA
    AIJA --- ---
    FAT:
    Kolik toho želírovacího cukru píšou na jaké množství sirupu? Někdo ho tam dává napůl s normálním, protože ten sirup pak není tak vodový, má hustší konzistenci...nebo jak to mám popsat:-)
    FAT
    FAT --- ---
    ZEMINO: Já právě taky. Proto jdu o radu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam