• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERADětské strachy a noční můry
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BIRMA: asi nezjistíme, já jsem v tom případě musela být někdy uškrcena, protože mě děsí představa dušení se a když mi někdo sáhne na krk, vyvolá to ve mě poplachovou reakci.
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    GATTA_NERA: zvláštní ale je, že moji známí - spolužáci ze ZŠ - si tohle nevybavují, popř. jen mlhavě - něco jako když jsme měli např. "besedu s lidovými milicemi" :D

To mi přijde taky jako zajímavá otázka - jestli to, že každej z nás se bál jinýho druhu hrůzy - někdo upírů, někdo toho, že prostě umře, někdo války - je proto, že každej jsme jinej osobnostní typ, nebo - pokud by člověk bral i to, že existuje reinkarnace - tak každej umíral v minulých životech za nějakých okolností a často právě násilně - takže jeden se děsí zvířat, druhej zbraní atd.

Já třeba mám vlastně doteď fobii z uzavřenejch místností, kde je hodně lidí. Jednou (už hodně dávno) na jedné vyhlídkové věži, jsem dostala hysterickej záchvat, protože bylo vedro a lidi po úzkým schodišti proudili jak nahoru, tak dolů, v jednom úseku ale tam bylo takový odpočívadýlko, kam jsem se omylem dostala, a právě jak tam kolem byla spousta lidí a nebylo tam okno, tak jsem začala vyšilovat, že se tam všichni udusíme:) Stejně jako nesnáším, když se zastaví metro v tunelu a okolo je hodně lidí - v poloprázdným se to dá snýst.

Takže by bylo zajímavý vědět, kde je příčina a následek. Jestli pokud jsem se v dětství děsila koncentráku, takže když se teď dostanu do nějaké situace, která odpovídá té mé představě, tak začnu panikařit - anebo ejsli člověk má fakt zkušenost z minulýho života - že třeba se fakt někde udusil - v plynové komoře, v dole, atd - takže tyto situace ho nejvíc děsí ze všech životních situací.

No, asi to nezjistíme :)
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    OKENA: No však podle všelijakých magckých nauk se člověk fakt nemá v noci koukat do zrcadla - protože by tam mohl vidět přízraky, popř. sám sebe tak, jak se nezná a jak by se sám sebe mohl vyděsit :)
    KISSA
    KISSA --- ---
    Tak me nestrasily pohadky ale realita. Kdyz jsem byla mala, tak se v centru mesta stavel velky obchodni dum. A jeden z mych "oblibenych" snu byl o tom, ze jsem spadla do betonu a oni me zazdili do zdi a ja jsem tam potom byla zazdena hodne dlouho a jeste jsem poslouchala lidi, co tam bydleli....
    OKENA
    OKENA --- ---
    Hehe, ja si teda pamatuju hodně snů z dětství. Dneska si některý hodně zajimavý i píšu. Z dětství si pamatuju - a tenkrát jsem se fakt hodně bála - že se mi zdálo o Rumburakovi, přiletěl k nám do pokoje oknem a začal mě honit s nožem po pokoji, já různě skákala po skříňkách a tak a honili jsme se, děsně se u toho smál.....

A pak ještě jedna halda z dětství, která trvá do dnes, když jdu v noci pít nebo na záchod nikdy se nekoukam do zrcadla pač jako malá jsem tam viděla vodníka, co měl hrníček na dušičky a když jsem došla do kuchyně se napít, seděl na stole a měl otevřenej ten hrnek a řikal mi že umřu a na sporáku seděl nějakej jakejs takejs dědeček hříbeček a když to řekl, tak cinknul na triangl.... Nevim co v tu dobu běželo v telce za pohádky...
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TAPINA: akta X na mě taky přechodně zapůsobila
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAPINA: Vidíš, Svět tajemných sil se to jmenovalo to s tou lebkou na začátku.. Jsem si to našla i na ČSFD ( http://www.csfd.cz/film/154956-svet-tajemnych-sil/ ) a tam mě dostaly komentáře lidí, který to měli s tou fotkou naprosto stejný jako já, fakt mazec:

Mi Nü-Chai *****

Docela kvalitní horror - některé věci (např. fotografie ducha v kostele) mne straší dodnes.

Gilmour93 ****

Důkazem o kvalitě tohoto paranormální jevy řešícího dokumentu je mráz, který vám přebruslí po zádech již při úvodní znělce. Při vzpomínce na kostelní foto mnicha s obličejem podobným masce z Vřískotu jsem na tom podobně jako Mi Nü-Chai..

L_O_U_S ****

Jako malý jsem zhlédl díl o přízracích a ještě několik let potom jsem se bál být sám doma. (310.)

spikey1 *****

úvodní znělka mě děsila celé dětství

ali-n *****
    Najprv fotka s chlapíkom na zadnom sedadle auta, ktorý práve odchádza z vlastného pohrebu. OK ... je to podvrh .. ešte že tak .. nasleduje priahľadná veľká .... entita ... v nejakom hábite pózujúca pred oltárom v chráme ... OK ... nepopierateľne pravá fotografia ...... A potom má dieťa zaspať :-D

TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAPINA: Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama.. :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TAMARIX: Jéé, to je přesně jako u mně, četla jsem takovou tu edici Světové záhady, koukala na Svět tajemných sil a pak se bála kde čeho. A nejvíc právě z jedné knížky o únosech mimozemšťany, kde lidi vyprávěli svoje zkušenosti, jak je mimozemšťani unesli ve spánku a zkoumali. To jsem se pak bála jít spát, že přijdou :o)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    CNV: Jenom jestli to byla jenom můrka.. ;-)
    CNV
    CNV --- ---
    Mně ta fotka přijde jako vyloženě trapný fake, jako kdyby toho bubáka někdo vystřih ze Scary Movie :)
    Dětské sny si nepamatuju, je to moc dávno. Asi jsem žádné noční můry nemívala. Tmy jsem se bála přiměřeně. Až v pubertě se mi jednou zdála taková kvalitní můrka o mimozemšťanech, po které jsem se tmy začala bát a vydrželo mi to docela dlouho :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GATTA_NERA: :-))) Vlastně mi už ani nepřijde tak hrozná..
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TAMARIX: zajímavá fotka, má ducha (doslova chichi).
    Ulevilo se Ti trochu, když jsi ji sem vystavila?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GATTA_NERA: Právě že ta lebka mi nevadila, jenom ta konkrétní fotka. Překonala jsem se - http://fakeornot.net/wp-content/uploads/001-1329.jpg tahleta..
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TAMARIX: jo ta lebka mi taky dlouho utkvěla v paměti
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ELIZHANNAH: Tak to je naprosto přesný s těma mimozemšťanama.. Brrr.. Navíc v kombinaci s tím, že jsem v pubertě ulítávala na tajemnu, četla jsem knihy o duchách, paranormálních jevech apod., jsem byla vystíhovaná pěkně dlouho.. Teď už to radši nečtu, protože se znám.. Bohatě mi stačí sem tam něco zaslechnout nebo přečíst na netu..

Co ale bylo úplně nehorší byl fakt brutální hysterický záchvat, který jsem jako dítě dostala při sledování pořadu Setkání s tajemnem, šlo vlastně o tu znělku, ve které byla křišťálová lebka a v ní vždycky ukázaný něco, co bylo k danému tématu. Ten díl byl o fotografiích duchů a tam v tý lebce právě jedna z těch fotografií. Ještě několik let jsem se pak bála v noci na záchod a i teď z toho mám šílenej pocit.. Možná by se ta jedna konkréktní fotka dala najít na netu, ale nechci se po letech znovu vyděsit ani děsit vás.. :-)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    já jako úplně malé dítě jsem se bála jít na záchod, děsila mě představa, že tam něco žije a v tu nejnevhodnější chvíli pro útěk mě kousne
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: ještě jsem si vzpomněla: po strachu ze soch na chviličku následoval strach z mimozemšťanů. Pod vlivem různých filmů a knížek jsem dospěla k závěru, že určitě přilítnou a já je někde potkám a zblázním se strachy :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    V dětství jsem se bála jako většina dětí tmy a pavouků... proč tmy, to ani nevím, asi, že v té tmě mohl někdo být... a těch pavouků asi proto, že jsem si jednou zkoušela babiččiny bačkory a z jedné na mě vylezl táááákoovejhle pavouk... a lezl a lezl, až mi vylezl až na rameno a já jsem nebyla schopná pohybu, jak jsem se bála. Pak asi spadl sám, nesetřepávala jsem ho.
    Jo a pak vlastně ještě strach ze soch... když mi byly asi tak tři, tak měla babička pohřeb a my jsme s mámou stály v předsíňce kostela, byl únor a celej den takový šero i venku a tam vůbec bylo málo světla. Na zdi visel ukřižovanej Kristus v nadživotní velikosti a hleděl tím umučeným zrakem na mě... brrr! A od té doby aspoň dalších pět let jsem měla fobii ze soch.
    No a pak jsem taky měla takovej odstup vůči cizím lidem, ale to bylo vlivem mojí introverze.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BIRMA: jj, soudružky snad měly nějaký kurs na zastrašování dětí :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam