no, recept mam od mountbatten, ale uz si ho presne nepamatuju. spis jde o princip:
2 balení olomouckých tvaruzku - pouzivam cely, s veneckama by to asi taky slo, ale nezkousela jsem to.
asi 6 strouzku cesneku
chilli pasta a dalsi koreni - kazdej dle sve chuti, tvaruzky to natahnou, cesnek neni ve vysledku tak ostry, trochu se rozlezi, chilli zustane ostre stejne
sodovka -obycejna hodne preliva voda, spis normalni voda, ne mineralka
prisady smichat dohromady s trochou sodovky (pozor peni to)
pak vzit zavarovacku - a dat tvaruzek a zalit smesi a zase dat tvaruzek a zalit smesi a pokracovat nez jsou vsechny tvaruzky ve sklenici - dolit na ne zytek smesi a dolit sodovkou tak aby byly potopene a trochu nad - nechte tam dost mista, tvaruzky hodne nabobtnaji.
bud to muzete nechat rozlezet v lednici (tak 5 dni) a nebo venku - to bude o dost rychlejsi. a nebo nakombinovat.
konzumovat s cimkoli, pro nedietare chutne i s pivem;)