• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KALTY: zkus koupit pohankovou mouku, jsou z ní krásně křupavý.

To těsto se dělá z vajec a vody, bez mlíka, stačí mít opravdu hodně rozpálenou teflonovou pánev, jen maličko potřít olejem, lépe sádlem (vydrží tu teplotu). Dělám to silikonovou mašlovačkou, stačí opravdu malinko
    palačinka se neotáčí (!)
    rovnou na to těsto asi po půl minutě nakydáš co chceš (vejce, špěnát, šunka)...ta pohanková mouka vydrží velký teploty, začne se to na ní v pohodě vařit, když chceš sázený vejce hodně welldone, tak to teda chce přiklopit....

palačinku sundaváš z plotny když se už výrazně samy odlepují okraje od pánve
    KALTY
    KALTY --- ---
    SAT_ANN: super tip.
    Za prvé palačinky se špenátem = mnam
    a tu žepu si taky někdy udělám. Minule jsem ji pekl v alobalu a bylo to luxusní
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    dnes
    1)žitný chléb, pomazánkové máslo, šunka, paprika
    2) 2 deci acidofilního mléka
    3) jehněčí po provensálsku - s cibulí,česnekem a vařeným bramborem
    4) salát z červené řepy - jedna menší řepa, vrchovatá lžíce light zakysané smetany, sůl,česnek + malá kousek chleba (cca 25g)
    5) bude palačinka se špenátem
    6) bude jablko
    KALTY
    KALTY --- ---
    Neděle:
    1/ tmavý vícezrnný chléb, lučina, šunka 3pl.
    2/ banán
    3/ těstoviny se špenátem
    4/ mix zeleniny
    5/ vepř. maso na houbách s rýží - rýže málo
    KALTY
    KALTY --- ---
    Sobota:
    1/ 100g hollandie, 200ml kefírového mléka s banánem ( rozmixované )
    2/ pomelo
    3/ kuřecí prsa na pórku s bramborama a pečenou červenou řepou ( naprosto luxusní ta řepa ;) )
    4/ Racio rýžové chlebíčky ( asi 5ks )
    5/ míchaná vajíčka na porku a šalotce s mixem zeleniny syrové
    6/ pomeranč
    Taky není uplně ideální. Nevím, ale jak sem byl rozežraný o vánocích tak o víkendu pořád šmejdim po kuchyňi. Když sem v práci tak je to v pohodě :D
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY: a těch keců co sem slyšel ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    Pátek
    1/ Vícezrnný chléb, lučina, šunka 2pl.
    2/ nic
    3/ Nevařil jsem já. - kuř. játra a prsa s těstovinou
    4/ Neodolal sem Toblerone tmavé 4kousky
    5/ Risoto s hlívou ústřičnou
    6/ 2x 11 Kozel a jednu 2dcl suchého vína
    Tak pátek nebyl ideální no. Čokoláda, večer rýže a ten chlast. Ale na to že to byla oslava narozenin tak sem se držel doopravdy hodně zkrátka. Normálně bych šel domů s 10ti panákama a 4ma pivama :)
    KALTY
    KALTY --- ---
    GEISHA: není zlý nápad ;) Jen já to nepouživám tak často tak jestli to chvilku vydrží v ledničce
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY: vajíčka zvlášt jako volské oka
    KALTY
    KALTY --- ---
    1/ Hollandia bio bílá s 1lž. povidel 200g
    2/ nic
    3/ Červená čočka s bulgurem
    4/ zelenina mix syrová
    5/ Krevety 150g, špenát 100g, cibulka, česnek a dvě vajíčka
    KALTY
    KALTY --- ---
    MANXX: ;) uhlohydráty = +/- sacharidy nebo jak to je?
    Večer se tedy snažím většinou nejíst přílohy ( brambory, těstoviny, atd ) ale jen zeleninu.
    MANXX
    MANXX --- ---
    KALTY: Uhlohydráty. Ale ty jsi chlap, možná zhubneš i tak. Já když jím odpoledne a večer uhlohydráty, zaručeně přibírám.
    KALTY
    KALTY --- ---
    MANXX: důvod?
    No ono to bylo spíš vaření na oběd a už se mi nechtělo dělat večeři
    MANXX
    MANXX --- ---
    KALTY: Bulgur bych do večeře nezařazovala, když chceš zhubnout.
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY:
    5/ Červená čočka s bulgurem. Základ cibule, česnek pak rajčata a koření ( sůl pepř kari )

Naprosto luxusní ...
    KALTY
    KALTY --- ---
    1/ 1pl. Leerdammer Light life, 2pl. dušené vepř. šunky ( měl sem namazaný i nějaký nový ( zkouška ) žitný chleb s lučinou ale musel sem ho vyhodit bo byl nechuntej )
    2/ banán
    3/ Cacciatore kuřecí ze včera
    4/ mix zeleniny : mrkev, ředkev, okurka, rajčata, paprika
    5/ netuším. zkusím asi červenou čočku.

Dnes zkusím nakoupit nové suroviny a v průběhu týdne zkoušet. Jako třeba bulgur, č.čočku, jáhly a polentu tak sem na to zvědavý ;)

Btw. nějaký osvědčený recept na červenou čočku? S čím nejlépe?
    KALTY
    KALTY --- ---
    5/ Tak nakonec k večeři kuřecí cacciatore.
    Kuřecí prsa na nudličky, rajčata nakrájená s bazalkou, paprika, cibule, česnek, slep. vývar, vařené brambory ( moc jich nebylo ), lehce pepř, sůl, oregáno, tymián
    Naprosto luxusní ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    OLIII: Nice
    OLIII
    OLIII --- ---
    KALTY: Udělat salát společně s jablkama nebo hruškama (nebo obojím:-)), zkoušela jsem podle tohohle receptu a byl výbornej. Akorát asi budeš muset v zájmu diety ubrat sýra, ale i tak bude určitě dobrej.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    KALTY: Řepa je skvělá jako samostatný salát. Nakrájet na tenké nudlicky, popřípadě i na plátky škrabkou a zalít zakysanou smetanou s jogurtem, solí, trochou citronu/octa a bylinkami. Fakt mlask.
    KALTY
    KALTY --- ---
    MARIPOSA: ty jo Boršč bych mohl zkusit, ten mám strašně rád ;)
    Nemáš nějaký dobrý recept? pro blbce nejlépe ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam