• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    GALE
    GALE --- ---
    ADLETA: Také zkus salát z nakládané řepy, strouhaného jablka, cibule nadrobno a zakysané smetany. Všeho objemově stejný díl. Smíchat, osolit, opepřit a hotovo. Výborné také jako omáška k masu, když to naseháš hodně na jemno.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    ADLETA: řepu vcelku uvařit, oloupat, nastrouhat nahrubo, smíchat se zakysanou smetanou nebo jogurtem, přidat česnek a osolit. Funguje to taky jako pomazánka...
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    SAT_ANN: salat z cervene repy?mnam. jak ho delas?
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    tak jo, sice jsem nemocná, ale musím se do toho opřít. Už mě ty moje faldy serou

1) 50g celoz. chleba, gervais, šunka
    2) salát z červené řepy (řepa, jogurt, česnek), 50g chleba
    3) bude jablko a bílý jogurt
    4) bude mrkvová polévka se zázvorem, vepřový plátek, brambory
    5) bude zbytek sal. z červené řepy, bez pečiva
    MANXX
    MANXX --- ---
    RAFFAN: Moje osobní zkušenost z minulosti je, že když budeš takhle "blbnout", tak nejenže se jojo efektu nevyhneš, ještě ho uspíšíš. Nedělej to. Optimální je najít ten správnej /rozhodně nehladovej a nejednostranej/ jídelníček, ale není to lehký, to tedy opravdu ne.
    GALE
    GALE --- ---
    RAFFAN: A ještě jedna věc... být vegetarián/vegan se nerovná být krásný, štíhlý a šťastný. Pokud nevíš, jak na to, spíš si tím ublížíš než pomůžeš.
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    RAFFAN: nejdriv mi dovol ti pogratulovat, krasna prace! Pak jen dodatecna otazka, pises si jidelnicek?

S tim masem je to tezky, v zadny diete zadny salamy nejsou, vetsinou je tam tak maximalne kureci nebo normalni sunka, co mam zkusenost, ale dost casto je tam maso. S hubnutim bez kazdodenni konzumace masa zkusenosti nemam.

Jediny, co ti treba doporucim je zaradit do jidelnicku lusteniny, pokud tak nedelas ;-)

Mno jeste k tomu tvemu planovanemu detoxikacnimu tydnu...IMHO to neni dobry napad, davat telu takovyhle soky, ale je to tvoje telo...ale nejsem odbornik...podle me telo vic nez detoxikaci potrebuje vyvazenou stravu a tu pouhym chroupanim zeleniny do tela nedostanes...
    GALE
    GALE --- ---
    RAFFAN: Gratulace k pokroku. Jen tvůj nápad skokově do sebe cpát jen zeleninu a ovoce opravdu není dobrý. Zkus se zeptat tady:
    [ Hubenouri a baculkove na nyxu.. aneb nevite nekdo jak ztloustnout nebo zhubnout ?? rychle.. kvalitne?.. zdrave?.. ? :)) ]
    Rádi ti tam poradí a nasměrují. Klidně tam přehoď tento svůj příspěvek.
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Zdravím. Za poslední rok a kousek se mi povedlo nenápadně a bezbolestně zhubnout (omezením nočního obžerství, žádný cheesburgry ve čtyři ráno po cestě party, o trošku míň živočišných produktů/o trošku víc zeleniny) 27 kilo - ze 129 na 102 (fuj, to jsou hrozný čísla :D ). Poslední měsíc-dva se hubnutí zastavilo a začínám pomalu(teda spíš rychle :) ), ale jistě nabírat, co bylo dole. Zatím jen dvě kila, ale stejně mě to štve. Mám takový plán, ale moc se v dietách a pod. neorientuju, tak bych prosil radu - jestli je to v pořádku, případně jestli si to z dlouhodobého hlediska ještě nezhorším: Lets start today... dnešek na očištění jen o neslazených čajích, vodě s citronem a kávě, od zítřka bych chtěl na týden detoxikační kůru, asi raw vegan - jen tepelně neupravenou zeleninu a ovoce...ale co dál? Poradíte nějaký jídelníček na rozjezd? Nejsem vege ani vegan, ale maso vyloženě nevyhledávám, radši si dám jednou - dvakrát týdně nějaký lepší maso, než do sebe každej den cpát salámy a párky. Vařim, rád vařim, a tu hodinku denně na přípravu něčeho na příští den/dva bych si nejspíš našel.
    Předem díky za rady :)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    Diky za podporu ;-)

dnes je to presne mesic co jsem zacala a dostala jsem se z 67,5 na 63,5kg...myslim, ze je to celkem slusny progress

neco ze vcerejsiho jidelnicku:

Adleta Wanna Be Slim
    http://adwbs.blogspot.de/
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    ADLETA: Paráda :)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    nejaky obrazky z poslednich dni, pardon za tapetu...

Dopoledni svacinka - mix z jogurtu, bananu, nektarinky a jahod

Obed - studene testoviny s kurecim, cuketou, lilkem a ricotou

Vecere

Obed - studeny testovinovy salat s tunakem

Snidane - vicezrnej chlebik s tvarohovou pomazankou (porek a mrkev)

Dopoledni svacinka

Obed

Odpoledni svacinka - mrkvovy salat s kesu orisky

Vecere - salat z bilych fazoli a sunky
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. rýžovo-jogurtová kaše s ovocem (mixit.cz)
    2. 2 knackebroty s lučinou linie a šunkou, rajče
    3. indický dhal (červená čočka s rajčaty a listovým špenátem)
    4. 2 knackebroty se šunkou
    5. krůtí sekaná s čerstvou zeleninou a půlkou celozrnného rohlíku
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    RUSALKA: Vločky jsou sice stejně, možná i víc kalorické než bílé pečivo, nicméně tě zasytí na mnohem delší dobu, protože se jedná o pomalé sacharidy. Obsahují navíc důležitou vlákninu, mají nízký obsah tuku a hlavně jsou oproti bílému pečivu zdravé :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    RUSALKA: treba ja snidala klidne i 5 klasickych rohliku s medem/marmeladou/maslem nebo treba 3 tlusty krajice chleba a za hodku jsem mela zase hlad.. ted si dam 60dk ovesnych vlocek zalitych mlekem (ve vodni lazni povareno, takze vznikne husta kase) a malou lzicku medu a hlad nemam do obeda..
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Dík za tipy, třeba na míchaný vajíčka a vajíčka obecně vůbec nějak zapomínám .)
    LUCKAZ: S těmi vločkami si říkám, že to už si můžu dát nějaké pečivo, klidně i bílé, ne? Mám za to, že je to podobně kalorický.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    GALE: Každý to máme jinak, ale já si ráno nedat vločky (nebo obecně sacharidy), tak jsem skutečně celé dopoledne nepoužitelná a cítím nutnost si to vynahradit nějakou sladkostí těsně před spaním ... Když si dám ráno sacharidy, pak k svačině něco z ovoce, odpoledne už je nepotřebuju, resp. si dám večer třeba malé množství přílohy.
    GALE
    GALE --- ---
    RUSALKA: Ale bacha na to... zrovna ze snídaně bych sacharidy nevynechávala, odpoledne ti půjde "huba šejdrem". Vynechej je pozdě odpoledne a večer.
    GALE
    GALE --- ---
    RUSALKA:
    půlka pečiva, 10 dkg šunky
    míchaná vajíčka a cibulkou
    jogurt s ovocem a ořechy
    ovesná kaše s ovocem/s ořechy/se skořicí/s kardamonem (proč ne, když ji neosladíš; má nižší glykemický index než pečivo a hodně vlákniny)
    kefír, tvaroh a další spousta mléčných výrobků
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    RUSALKA: A co je podle tebe špatný na ovesných vločkách? ;)

Jinak vaječná omeleta se šunkou a zeleninou; knäckebrot s čímkoli (ideální tvarohové pomazánky, cottage, šunka, sýr), nejrůznější kaše s ovocem (já je ale dělám převážně z vloček, ať už ovesných, rýžových, ječných, ....).
    NTR23
    NTR23 --- ---
    RUSALKA: Asi se ti to nebude líbit, ale plechovka Rio Mare s okurkou nebo tři vejce se slaninou, zelenina na másle, nebo guacamole.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Hojte, pořád se ptám sama sebe, co s těmi snídaněmi. Nechci do sebe cpát pečivo tolik. Tak jsem si koupila ovesný vločky a teď si říkám, že jsem si vlastně moc nepomohla. Máte nějaké oblíbené dietnější snídaně? Dík, třeba mě něco inspiruje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam