• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CYBORCA: při třech jídlech denně umřu hlady. Vstávám ve 4 ráno, chodím spát mezi 22 a 23 hodinou. Třetí jídlo denně zkonzumuju v 11:30, kdy chodím v práci na oběd, takže..
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: pečivo bych nedoporučovala vůbec...colu zero a další jí podobné taky vůbec, jako náhražku cukru totiž obsahuje aspartam a to je hodně špatná volba. Čokoláda může být 70 a více %. Nejlépe dietu později upravit na 3 jídla denně. A vůbec, pokud se chceš dozvědět vše o jídle a o správném stravování, doporučuju přečíst tuhle publikaci http://3.bp.blogspot.com/...MXOc/UvPbs-SP94I/AAAAAAAABcs/eubnsmSdfHE/s1600/jidlo+na+prvnim+miste.jpg
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Prosím, vím že obecných rad tu určitě bylo hafo, ale i tak, nezopakovali byste to ještě jednou dokolečka? :) Po poměrně těžkém období ztráty milovaného čtyřnohého přítele jsem naplnila vzniklý volný čas pohybem, tak jsem si řekla že bych k tomu mohla ještě překopat i jídlo. Zatím jsem si dala několik zásad, ale další tipy by se hodily :)
    Zásady:
    1) pokud pečivo, tak tmavé
    2) aspoň tři porce zeleniny denně
    3) večer k filmu ne rohlík nebo brambůrky, ale zeleninu
    4) nepít colu a sladké vody, pít obyčejnou vodu (když už mám chuť na colu, tak jen minimum a zero, ne obyč)
    5) jíst pravidelně v průběhu dne
    6) když mám chuť na sladké, jsou dovoleny 2 čtverečky 90% čokolády
    7) hřešit se smí, ale v minimálním množství
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    MUI: neni to stejne jako Almette?
    KEEE
    KEEE --- ---
    dneska jsem byla boží!
    k snídani 8:30 ječná kaše (kaše z ječných vloček a mléka ředěnýho vodou - měla jsem málo mléka)
    v průběhu dopoledne banánový zákys
    12:30 bramborová kaše s kroupami, zeleninová směs s lilkem, rajčaty a sýrem
    15:30 jogurt s trochou ovesných vloček
    17:00 omeleta ze dvou vajec, mozzarelly, šunky a pažitkou s dvěma knackebroty
    hodina bazénu
    20:00 jogurt s banánem

mám radost :o)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Ahoj, hlásím, že výživová poradna je úspěšně založena, můžete se na mě obracet s jídelníčky a se vším okolo:)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Ahoj všichni, chci vás poprosit o podporu při založení nového klubu - Výživová poradna. Jsem akreditovaná výživová poradkyně a ráda na Nyxu odborně poradím s jídelníčkem, se stravováním, jak zhubnout, jak přibrat, co jíst a co ne, zkrátka ráda poradím se vším, co vás ve výživě zajímá. Stačí se na mě obrátit.
    Vím, že je na Nyxu několik diskuzí o stravování, kde si všichni vyměňují své poznatky a tipy, ale mojí představě o vlastní poradně se ani jeden klub nepřibližuje...
    Jestli by vás takový klub zajímal, dejte mi prosím hlas. Jestli ne, taky díky:)
    Díky Petekka
    KEEE
    KEEE --- ---
    včera:
    jogurt, celozrnné vločky, čaj
    tři plátky sýra Lerdammer (jen tak bez ničeho)
    k obědu cizrnová směs s brokolicí a paprikou, rýže, ledový salát
    odpoledne v kavárně chai čaj, bylo ho zhruba 0,25 l
    večeře dva knackebroty s vajíčkovou pomazánkou z cottage sýru
    bazén
    po bazénu tři minikuličky mozzarelly :o)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    nevim kam s tim, treba sem?
    zajimavy!
    Sugar: The Bitter Truth
    http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MUI: parada!
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    varim ted jenom pro sebe, tak jsem se rozhodla toho vyuzit a jist tak nejak rozumne. Nic extremniho, protoze to pro me neni dlouhodobe udrzitelne, ale taky zadny fastfoody v deset vecer - idealne v kombinaci s mnoho mnoho testovinama a smetanove omacky.
    takze dneska:
    7:45 wrap z ledoveho salatu, platku sunky a tunakove pomazanky (tunak, cottage, trocha kukurice)
    9:15 banan
    12:15 pecene brambory, veprovy platek, cibulova omacka (v tydnu jim vzdycky obed u nas v kantyne, vari tam dobre, snazim se vybirat ta lepsi jidla, casto i ryby)
    15 ananas, tak dve tlusta velka kolecka
    18 kousek gruyere
    20 pecena zelenina (cuketa, paprika, zampiony - hodne, dva platky susenych rajcat) s mozzarellou

- rano a po obede kafe, behem dne 1,1l bylinkoveho caje, 0,2 vody, vecer dam jeste tak 0,3
    30 minut cviceni

IKARIE
    IKARIE --- ---
    vcera:
    6.30 jecmen, chlorella, caj, nizkotucny tvaroh rozmixovany s bananem a lzici medu - pulka misticky
    9.00 dva ryzove plazky s madelandem, mrkev
    11 druha pulka tvarohu
    14 kureci curry s ryzi
    odpo kava, 50g susenych merunek
    joga
    21 ceasar salat s kurecim masem
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    vcerejsi:
    6.30 jecmen, chlorella, caj, banan s lzici zakysane smetany, medem a hrstkou mandli
    11 brokolicovo-spenatovy krem
    13 kureci curry s ryzi
    15 kava, hodina fitko, pak bazen sauna
    18 jablko
    19.30 miska polnicku s balsamicem, dva ryzove platky s kruti sunkou
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    6.30 jecmen, chlorella, caj, dva ryzove platky s gervais a sunkou
    11.30 kureci curry (kure, kvetak, mrkev, brokolice, kokosove mleko, green curry pasta) s jasminovou ryzi // bylo to skvele, ale podle mnozstvi, co jsem navarila, to asi budu jeste jist tak dalsi tri dny. ten odhad mi furt nejak nejde :(
    13.30 kava, banan s lzici zakysane smetany, medem a hrstkou mandli
    17 zeleninovy salat s medovohorcicnou zalivkou
    20 zazvorove nealko mojito, par cernych oliv
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    6.30 jecmen, chlorella, caj, 120g bileho jogurt s bananem, vlasakama a lzickou medu
    10 dva ryzove platky s gervais, platkem eidamu, mala miska zeleninoveho salatu s medovohorcicnou zalivkou
    12.30 pecene kureci stehno, kvetak a brokolice v pare zakaple olivovym olejem
    kava s mlekem
    15.00 150g jahodoveho jogurtu, jablko
    19.00 cervena paprika, par platku sunky, nivy a eidamu
    NAUSIKA
    NAUSIKA --- ---
    Muj dnesni jidelnicek ( na podporu uceni:) :
    1. ovesna kase ( oves. vlocky, skorice, mandle, susena kustovnice, neprazene kakaove boby), trezalkovy caj
    2. hroznove vino
    3. zel. vyvar, kousek pstruha s bramborem, nakladana cervena repa s cerv. zelim
    4. bily jogurt s domaci boruvkovou zavareninou
    5. kuskus se zeleninou, stava z noni
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KEEE: jo a kozí sýr a kopu ořechů.

IKARIE: no já vím, že mám problém, o to mi šlo - že jsem chtěla zhubnout 3-4kg, ale jedla jsem normálně. Jako ted ty. Začala jsem omezovat, nejdřív sladké, ale trochu nestačí (neprojevovalo se to nebo jsem to vždy rychle doběhla), a víc je už hladovani, co jsem nezvládla mentálně resp. zvládám to tak jak píšu níže.
    KEEE
    KEEE --- ---
    IOM_NUKSO: mě taky přijde, že jsi to dost přehnala. Vždyť jsi měla jenom tvaroh, proteinovou tyčinku a salát.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IOM_NUKSO: no k jidelnicku se nevyjadruju. moc nechapu proc to tu pises.

a k tomu pohybu - vzhledem k 3000 nabehanych km za posleni tri roky, prochozenym permicicm do bazenu a fitka si trosku myslim, ze u me to je jen v tom jidle a ne v tom pohybu. maximalne jsem se poucila, ze je ten sport asi potreba stridat a asi to bude chtit zacit i posilovat, pac jinak si telo zvykne.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IKARIE: mne neprijde, ze jis hodne, spis naopak. Zhubnout mozna radeji pohybem.
    Ale jinak ti mohu rada napsat priklad jidelnicku, s kterym jistotne zhubnes.. Staci vyrazne omezit tuky, hlavne olej, sladkeho se bat, sladit jen aspartamem, jist az te hladem boli zaludek a pokud na tebe jde hlad, tak se nalit zelenym cajem s agarem, kavou nebo colou light... jo.. a mas za 2 tydny o par kil min a taky poruchu prijmu potravy.

Treba muj dnesek:
    8h zeleny caj s medem (1cl)
    11h nizkotucny tvaroh (250g) a mak(2PL), 6 liskovych orisku, 6 amarantovych tycinek (jeste premyslim jestli kousek z toho nakonec nenecham)
    14h obed s rodinou v restauraci - po te velke snidani necitim vubec hlad, davam si jen zazvorovy caj s medem (1cl) a vyjidam ten zazvor
    15:30h pul proteinove tycinky (30g) a plnotucne latte (se sladidlem a 1cl cukru), docela syte mi to prislo
    17h cerny caj s cukrem (1cl)
    19h vecere s rodinou - uz teda jim - salat s kozim syrem (asi 100g), hrst vlaskych orechu, hrst brusinek, pul jablka, matovy caj (1cl medu) a cerne koreni na to (na rychlejsi traveni..), pecivo i olej vynechavam
    21h jaksi nevysvetlitelne umiram hladem, druha pulka te proteinove tycinky a kakao s 2dcl mleka

Mne to prijde jako ze jsem to dnes dost prehnala (hlavne s tim cukrem a medem)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam