• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    POZITRON: hele ja si tak nak porad rikam, ze kdyz mi neklapne stavajici kariera, vratim se ke kodění. Jen ono se to za tech asi 15 let dooost posunulo. Tak nevim, jestli na to už nejsem moc blond / prostě blbá. Těžko říct :) dřív to byla dost růčo práce, teď sou na všechno nejvíc frejmworky, dělá se všechno na klientovi a je to prostě úplně jinde. Nicméně tady je to asi OT. Pro tu srandu jít se dvěma buchticema do něčehotakového bych si to klidně dala, zejména datovou analytiku možná. Ta je i relevantní k mý práci. Jen teda jsem vždycky měla trochu odpor k takovejm těm kurzům pro holky a k myšlence, že jako potřebujem spešl zacházení, protože nemáme mezi nohama johnnyho. Ale možná bych to kousla, nevím :D
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    POZITRON: No, jsem teď trochu švorc, tak s tím bychom musely počítat :-)) Ale určitě bych šla do něčeho dalšího, když bude čas a prachy :-) Ještě přibereme Majku do party, kdyby chtěla ;-) Ale teda já mám ambice se tím živit, v tuhle chvíli si dokonce aktivně hledám práci v IT. Teď jsem absolvovala kurz ve společnosti Acamar na testing, SQL a web services. To online bylo a ani mi to nepřišlo, ale programování bude asi online trochu složitější.
    Jinak teda ten můj kurz byl super, můžu jen doporučit. Stálo to nějaké peníze, ale ne příliš:
    Nauč se pracovat jako tester od A do Z — Acamar
    https://www.acamar.cz/cs/kurzy/kompletni-priprava-pro-testery/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOLLUCHA: jo, urcite kladnou. fakt doporucuju. chodilo tam vic holek z nyxu, tedy ne zaroven se mnou. tyhle kurzy pro zeny mi doporucila mimo jine Kotence tady z nyxu. :)
    ted maji bohuzel kurzy pouze online, tak doporucuju pockat, az budou zase prezencne. mivaj pak i ruzne jednorazove sobotni celodenni akce, ruzna temata, treba testovani sw, to bylo fajn, tam se urcite jeste nekdy chystam. na ty zakladni kurzy je docela natlak, berou tak 1/4 prihlasenych, ma cenu to zkouset opakovane.
    na python maj jeste od 2020 nove navazujici kurz datova analyza, tam jsem se ani nehlasila, zacinal mesic po druhem porodu, to bych opravdu nezvladla a navic kvuli covidu ho stejne po mesici udelali online a to uz se pry nedalo. obcas vidam jednu holku, teda pani, je ji pres 40 a ma 3 deti a ta rikala, ze online to bylo fakt narocny, ani ho nedokoncila.
    nechces jit nekdy na neco k czechitas? to jsou sice kurzy placene, ale na vyber je toho mnohem vic a maj i ruzne vikendove. o tom taky uvazuju, spis neco takhle jen k necemu pricichnout, nemam ambice se tim zivit. jestli to mas podobne, mohly bysme nekam spolu, kdyby ti to nevadilo. :)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    POZITRON: To je super, gratuluju k absolvování kurzu! Přemýšlela jsem už dřív, že bych si ten kurz taky výhledově udělala, takže hádám, že ty dáváš kladnou referenci? ;-)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    POZITRON: nebyla to ironie, myslim to vážně.

    Hele já naštěstí nejsem perfekcionista, naopak, spokojim se s lame urovni :) a v oblasti odreagovávaček bych už fakt mohla vést nějaké kurzy. Vyzkoušela jsem si dělání papírových soch, mýdel, domácích krémů, háčkování, pletení, sprejování, akvarely, vycpavany zvířátka, lettering, několik hudebních nástrojů, i could go on.. :) ale ve všem jsem na úrovni "lejm". Jako zahanbila bych kdejakou bydlenku tvořilku :D

    A to pletení je o tom, že uložím dítě, mám 3h času a nemám už energii na nějaké vzdělávání se, takže prostě na něco čumim a u toho pletu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: jestli to nebylo mysleno ironicky, tak rikam, ze ne. mam to stejne jako pises ty, sice siroky zaber, ale vse jen na urovni falesny zacatecnik nebo mirne pokrocily. :)
    mas na pleteni trpelivost? zda se mi to moc narocny na soustredeni. zkousela jsem pred lety hackovat, ale bylo to o nervy. najednou vidis, ze o par radku zpet mas nepravidelne velka oka a uz ma clovek chut to poslapat a vyhodit z okna.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Hej díky za mansplain :) ja tim par let stravila, takže asi uplně nepotřebuju vysvětlovat, co to obnáší. a taky děkujem za poučení v dalším příspěvku, je hřejivé, že se vždycky najde někdo, kdo ti vysvětlí, jak žít! :)

    POZITRON: Ty seš fakt hustá baba jako :)

    Já dlouhodobě zápolím s tím, že bych hrozně chtěla dělat spousta věcí. A pak když přijde na lámání chleba, dojdu maximálně do nějaké lejm úrovně. a čaunazdar. Pak jsou věci, který strašně chci (jako třeba se zlepšit ve zpěvu) - ale jak vím, kolik je za tím dřiny, tak nedokážu ani začít. A fakt, fakt bych moc chtěla. I mam dobře teoreticky nastudováno, jak si to rozdělit na menší cíle, atd. ale prostě nezačnu. Přitom jsem třeba teď vrazila mrtě času do pletení :D

    U pletení atd je super, že člověk má v dohlednu konkrétní výrobek, čili odměnu. Pak mi nevadí třeba nespat a plést :) ale když je to běh na dlouhou trať, tak jsem zoufalec.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: chodila jsem na kurz pythonu pro vykojeny matky od pyladies. prislo mi to hlavne ke konci uz docela narocny, protoze bylo treba 15 domacich ukolu a to uz jsem teda vsechny neodevzdavala. ale naprogramovat jednoduchou hru jsem na konci zvladla (asteroidy), tak asi dobry. :) na zaver bylo na vyber bud hada, co byl na starych nokiich nebo asteroidy.
    jak rikas, milion veci a nic poradne, takze programovani uz mam ve skatulce, ze jsem to zkusila, mam odskrtnuto a tim tato kapitola konci. :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VYHULENY_UFO: Nebo se naučit obstojně programovat v Pythonu včetně zvládnutí základů nějakého populárního frameworku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: tohle je problem ocividne spousty lidi. skakani od jedny veci ke druhy, ale u niceho poradne nevydrzi.
    v podstate to samy je videt na nyxech, ze lidi jedou v auditkach par dnu nejaky tema, pak je prestane bavit a stanou se experty na tema jine. pricemz expertem se clovek stane az pote, kdy se jedne veci venuje dlouhe roky a zlepsuje se tak postupne.

    lepsi je toho delat mene, nez mit za sebou milion nedodelanych veci a 666 zbytecnych kurzu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAJKA: za tri mesice se daji zvladnou jen zaklady programovaciho jazyka c. programovani se musis venovat fulltime, programovani neni o tom, ze dokazes napsat program hello word.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    POZITRON: No tak samozřejmě že mezitím dělám stomiliard věci , studuju o dětským vyvoji, do toho vymejslim furt naky vlastní blbiny, ale baví mě právě, že jsou to jiný věci, než práce. Prostě změna. Ač se teď taky chystám na kurz pracovního typu, v čem ses učila programovat mimochodem?

    Já jsem se už smířila s tím, že prostě typově umím milion věcí a nic pořádně. Páč mě něco strašně chytne, obsesim nad tím a za nakou dobu o tom už nevím :). Já se s tím smirila, ať už je to dobře nebo špatně
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Muj velky problem je, ze nedokazu delat jednu vec, ale poradne, na 100%. Potrebuju byt stale trochu pod tlakem. Otazka je, jestli je to vubec spatne. Tezko rict.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: fakt jo? to cumim. co popisujes, jsem zacala vnimat az pri 2 detech. s jednim jsem se naopak docela dlouho trapila stereotypem. v roce a ctvrt uz to bylo neunosny, tak jsem se vratila na den az dva v tydnu do prace, pak ani to nestacilo, tak jsem k tomu jeste odchodila trimesicni kurz programovani. ten koncil tesne pred druhym porodem.
    no a co sel starsi od zari do skolky, zase prisla krize, tak jsem ted mistopredsedkyne vyboru svj o 130 jednotkach, abych mela nejaky podnety a nehrablo mi. :-o
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Jinak pro nerozhodnuté hlásím, že dítě je pro ADHD mozek bezva věc. Pořád člověk musí inovovat, zkoušet nový věci, to dítě se furt mění, takže je to nekončíci zdroj nových podnětů, což je nečekaně osvěžující. Jako za mně dobrý, a to jsem se fakt bála :) Takže cajk, nebojte, bude to dobrý. Vy se teda nejspíš asi nebojíte, já se bála fakt hodně.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Vážený pane Bývalý Dodavateli,

    vzhledem k nedostatečnosti plnění z vaší strany pochopitelně k žádné úhradě z naší strany nemůže dojít a nedojde. Nemusíte se už obtěžovat, na tomto stanovisku se nic nezmění. Rozhodně nechci aby to vyznělo jako že vás posílám do prdele, nebo abyste se cítil jako hajzl a zmrd a doufám, že si to nebudete brát osobně.

    Buďte zdráv
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    POZITRON: Kultivovane a slusne si mu napsala, ze je to zmrd, hajzl a at uz jde do prdele, ze zadny prachy nedostane? :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Sla jsem ted do kramu pro 2 veci a obe jsem je koupila. Nezapomnela jsem, pro co tam jdu. :)

    Zaroven jsem dnes odpovidala na mail jednomu z byvalych dodavatelu v nasem panelaku a vubec jsem mu v afektu nenapsala, ze je to zmrd, hajzl a at uz jde do prdele, ze zadny prachy nedostane. Misto toho jsem mu odpovedela az v klidu. Kultivovane a slusne.

    Uspech.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Začal jsem se samoučit hrát na piano :-)
    Průběžně se mi stává že se v půlce cvičení přestanu soustředit a zapomenu kde jsem, ale to je prostě normální. Jinak mě to ale fakt baví a vyžaduje to pozornost a koordinaci, takže skvělá výzva!
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    Tak nam pani doktorka na neurologii rekla, ze bude nase dcera pravdepodobne mit minimalne poruchy pozornosti :)

    Takz jsem ji dal do kola osudi ADHD a 2x Dis...

    Vim jak jsem to mel narocne, jak to mam narocne se zamestnanim*... Snad je tedko spolecnost v tomhle ohledu lepsi, nez v roce 1996, kdy jsem nastupoval do 1. tridy a chudaci rodice s pomoci PPP (jestli si spravne pamatuji, tak pan doktor Burda) za me bojovali skoro ve vsem, co se dalo...

    * delam kreativni praci - animatice a motion designer, tak tam se to dost vytraci..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam