• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    AXTHEB: Vyzevlila a sere mě to, no. A nejhorší je, že je teď ani nemůžu najít... A stejně se vracet skoro po měsíci bez konzultace není asi dobrý nápad.
    Ale stávalo se mi to i když jsem je brala pečlivě.

Hm, únava z timeboxingu může být, ale lepší systém na to, mít uděláno práci, jsem prostě neobjevila.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ALONSY: Třeba jen proto, že hlava byla z toho timeboxingu unavená. Jestli si brala nějaké SSRI nebo jiné léky s velkou setrvačností, může to být opadnutím efektu.
    Léky si vysadila záměrně, nebo fakt jen vyzevlila?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    WOLFGAR: Hm, když není samospásný a nepřemůže odpor, tak hádám, že "mozkomlhu" taky ne?
    Já se pečlivě snažila vysledovat, co ji působí. Poslední dny, možná i týdny, byly dost obstojný. Od pondělí jedu timeboxing a pevnej režim. Bylo to super.
    A dneska je to v prdeli.
    Mozkomlha, nejde mi nic A VŮBEC NIC SE NEZMĚNILO. Prostě neudělala jsem žádnej krok vedle. Neožrala se. Nešla spát ve tři ráno. Prášky stále stabilně neberu. NIC.
    Jenom jsem prostě naprosto neschopná odvádět dobrou práci. Snažím se ji na základě toho timeboxingu aspoň odvádět, to je plus, ale ty výsledky jsou tragický a snaha o vylepšení to akorát zhoršuje. Proč ://///
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    WOLFGAR: Me na tomhle frustruje to, ze s tim nedokazu nic udelat. Plno veci jsem se naucila/odnaucila, nasla nejaky techniky, zpusoby… ale tohle + nejaky dalsi veci, s tim nehnu, nelze. A je to casto vycerpavajici.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MAR_TINA: Jojo ja k tomu mam jeste to ze neco malo udelam, poslu, ziskam pocit ze jsem aspon neco zvladnul, usnu v kresle (protoze jsem nespal) vzbudim se po obede a ten den uz nezvladnu udelat vubec nic.

Nemam teda takovej problem s uzkostma a depresema kdyz ty veci nezvladam (jen s sefem, ale nejak mi to toleruje jen se mnou pak vyjebava na vyplate protoze kdyz sem linej jak to on vidi tak si to prece zaslouzim) driv me to urcite pronasledovalo vic, ale zaroven me to taky tlacilo k nejakym lepsim vykonum. Cim jsem starsi tim se dostavam na vyssi uroven mamvpicismu, ale zaroven to znamena, ze tech nadelanych hodin mam mene a mene.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WOLFGAR: tak to mám já, no :/
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MAR_TINA: Me se na to libi obecnejsi anglicke "Time blindness" protoze to dokonale vystihuje cely ten problem nejenom ze praci co mam nechanou na vikend zacnu delat v pondeli ve 4 rano, ale obecne i to co me do toho momentu dostane, s tim spojena neschopnost cokoli planovat a zaroven pocit, ze ti cas neustale proteka mezi prsty. Ubehnou hodiny a ty nevis jak a tak dale.
    1KA
    1KA --- ---
    Mně se daří hlídat objemy práce a veškerých aktivit díky faktu, že jakmile se přetáhnu jeden den, dalši dva dny mě ztrestá úzkost a přijde deprese, že jsem to nezvládla. Tohle pochopit mi trvá teď rok. Teorie fajn, praxe jak kdy, ale pokroky vidím. Třeba teď jsem měla tři dny v práci vcelku fofr, mám děti a blbě spím. Tak jsem místo odpoledních extrémů začala malovat obrázky akvarelem, pro získání klidu. Neřídím auto, když nemusí., úkoluju děti, aby nakupovaly ve velkým obchodě. Na pátek, dnes a zítra jsem si naplánovala jógu(samozřejmě jsem to včera nedala a i když jsem to plánovala, tak jsem měla velký oči). Když jsem to pak zpětně analyzovala, výčitky nepřisly, spíš uvědomění, že opet toho bylo moc. Mám doma zpracovanou pomocnou čtvrtku, takovou myšlenkovou mapu, kde jsou faktory, které mě dlouhodobě háží do těch blbých stavů zároveň tam mám vypsaný ty pozitivní. Snažím se fungovat vědomě, denné s tím pracuju a malý krůčky vidím. Nejhorší pro mě jsou momenty, kdy dostanu v práci projekt, něco mi jebne, mám na to 3 měsíce, chci to urvat za týden a ze stresu po třech dnech odpadnu. Přitom plánovat umím a dobře. (Dle hodnoceni). Ta hlava chytne rapl, že všechno hned, což se snažím transformovat na každodenní malý krůčky. No, je to boj, takový jakoby až moc klidný flow. Ale uvědomuji si, že ta normalita asi taková opravdu je. :-).
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAR_TINA: Tak výsledky zrovna tady mám, i ten šéf mi to potvrdil, ale, no.
    Ještě to není úplně ztracenej boj.

Každopádně mam teď poměrně normální a stabilizovaný obdbobí, akorát mě lehce paralyzuje hrůza z toho, až přijde první "mozkomlha" zase. :(((
    Až tak skvělý, abych měla prostor napracovat hodně moc práce předem taky není. Zvládám to co mám tak tak.

Od pondělí (lol) chci zase zkusit na nějakej timeboxing apod. Občas mi to funguje (dokud nepřestane, druhé lol).

Fakt jsem si to uměla celkem hezky naplánovat, abych měla dost napracováno a k tomu žila, nevím, kde je teď problém.

Možná v tom strachu, že to zase půjde a bude to super a pak to krachne?
    Ach jo.

Jako jedno plus je, že se sice furt cejtim primárně jak neschopnej lempl, ale aspoň... aspoň si můžu říkat, že možná nejsem, že to je prostě něco, co by mohlo jít "hacknout". A čím víc o sobě, ADHD a vůbec o všem kolem vím, tím se to aspoň trošku lepší.

(Až na mozkomlhy, když přijde ta, tak to se nedá prostě nic. :(( )
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALONSY: bohužel v dospělém životě sw neznámkuje snaha, ale platí za výsledek. A navíc kolikrát ne přímočaře, ale dost klikatě.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Řekla jsem si o víc peněz v (jedné) práci.
    Výsledkem bylo, že „si to musím líp zorganizovat a být zodpovědnější".
    Snaha byla.
    A snaha o organizaci a zodpovědnost je teda neustálá, že jo. :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: takže jsem normík s poruchou odhadu zvanou časový optimismus.
    Ale brutálně. Práci na tři dny si naplanuju na tři hodiny. A když ji dělám třetí den, řeknu si, že to je moje chyba, že dělám pomalu, a příště zase tři hodiny.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AXTHEB: A nemajú potom výčitky, ktorými sa zžierajú tak, že ich to prakticky na niekoľko dní vypne. Ale toto je asi spôsobené traumou z detstva, kde vás rodičia bičovali za to, že ste neschopní a NEVIETE NIČ DOKONČIŤ.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAR_TINA: To mají víceméně všichni, akorát normíci nemají takový problém odhadnout, že daná věc je úkol na týden a ne na odpoledne, takže je to tolik neválcuje.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MAR_TINA: Odmítám se s tebou o Stratteru dělit!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No zní to jako depresivní propad a ten umí mí prakticky kdokoliv. Zejména spojení s vysazením léků, evidentně to není tak, že nic nedělaly.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: No idea, ask them. Zo svojho okolia to mam len ja. Zbytok je schopny dlhsiu dobu bez vycitiek robit hovno alebo ma lepsi odhad na to co zvladne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: mají tohle i normíci? Vidím sebe totiž.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ALONSY: No je fajn sa vykecat. Chodím každých 14 dní a učí ma byť k sebe hodná.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MART1NKA: Moje psychiatrička dokončuje psychoterapeutický výcvik! Tak snad pak. :-)
    Jedinej člověk, kterýho zvládám vídat dlouhodobě a nesere mě.
    Když já nedělám fakt skoro nic. Hodiny co mam odpracovaný jsou směšný. A vůbec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam