• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    k tomu zbrojeni a BUBU v USA

    viz
    KEDRIGERN

    V USA musíte být lepší než ostatní, říká chirurg, který vrací lidem obličeje | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/cesko-zdravotnictvi/c1-53960660-v-usa-musite-byt-lepsi-nez-ostatni-rika-chirurg-ktery-vraci-lidem-obliceje

    První operace byla hrazena z rozpočtu nemocnice, všichni lékaři pracovali zdarma. Pak jsem byl schopen získat podporu z ministerstva obrany. Z toho zdroje můžeme hradit další operace. Ministerstvo obrany v tom vidí nový směr regenerativní směr chirirugie, která by mohla veteránům pomoci vrátit se do normálního života, nebo dokonce i do stavu bojeschopnosti.

    Operace jsou nákladné, ale očekáváme, že stejně jako u jiných, začínajích oborů počáteční náklady nebudou odpovídat tomu, kolik bude operace stát za pár let. Už teď se nám daří zkrátit operaci a zkrátit pobyt pacienta v nemocnici.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: ninini:-) z toho vznikla mimojine obcanska spolecnost protoze by to nebylo mozne bez tzv krajanskych a dalsich spolku. to ale uz spouste lidem nedochazi vid?:_)

    prdelko kmotrovstvi frci i v anglikansky cirkvi..:) a kmotr v italskem smyslu mafie vychazi z jineho zakladu ty fakt vis o vsem hovno vid?:)

    v italii se jednalo o tzv "capo".-) kmoty byl oznacovan zejmena po vydani knihy od Maria Puza.

    byls nekdy ve skandinavii? on moderni individualismus je totiz zakorenen predevsim v protestanstvi. :)) a jak se dostal do USA? nikoli skrze jednotlivce ale skrze viru.

    takze zase jsi vedle jak ta jedle
    FESTER
    FESTER --- ---
    KEDRIGERN: jezis zase ta stara omleta pisnicka... vypni si internet to je taky vysledek zbrojeni nepouzivej GPS vysledek zdrojeni a tvoje neznalost a placani nemyslu z toho zase mam hruzu ja
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: ano, ale pochop - z toho právě vzešel ten mýtus "samostatné", semknuté nukleární rodiny, která si vystačí sama. z této imigrace do USA.

    V Evropě vždy existovaly širší rodinné vazby: na výchově dětí se často podíleli prarodiče, kteří často bydleli velmi blízko - už proto, že nebylo zvykem se stěhovat přes hranice relativně malých národních státečků (a když už, tak stěhování probíhalo jednosměrně směrem do velkých měst). Ale celkově - "katolické" rodinné tradice zahrnují všechna ta "kmotrovství" - ne náhodou se termín "kmotr" používal mezi mafiány, což byli přistěhovali z katolické Itálie, ne z anglosaského prostředí :-)

    Prostě moderní individualismus je americký vynález: evropani si na to čas od času hrají, ale v krvi to nemaj.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    FESTER: Hmmm vysoké výdaje na zbrojení, válka proti drogám, Nikaragua.... z těchto forem plýtvání a nesvobody se mi ježí vlasy hrůzou.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: Z Evropy individualisté celá staletí odcházeli právě do Ameriky - zůstavaly zde spíše rodiny,

    hm aha, takze ty fakta, o cestovani celejch rodin skrz ellis island jak spolecne tak v rozmezi let, kdy individualisti tezce dreli na pocatku minulyho stoleti, aby mohli poslat penize rodinam v Evrope napriklad, a dostat je za ocean k sobe jsou jako co?

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: já Američan nejsem. Pouze tvrdím, že jak liberál, tak i konzervativec budou v Americe fungovat v nesrovnatelně individualističtějším duchu, než kdokoliv v Evropě. A ten obrázek, který si sem postnul, je taky téměř určitě amerického původu.

    Jestli něco na USA kritizuju, tak to určitě není americký individualismus. Z Evropy individualisté celá staletí odcházeli právě do Ameriky - zůstavaly zde spíše rodiny, které zde držela ta či ona forma kolektivních vazeb (národních, sociálních... nejrůznější typy komunit). V Evropě je celkově větší tradice podporovat mladší lidi "nezištněji" než v USA: v Evropě jde o výpomoc rodičů dětem či státu dětem, v USA se více tlačí právě formální zadlužování s očekáváním splacení dluhu v budoucnu.

    Možná i z těchto důvodů jsou Američané daleko citlivější k situaci, kdy se jejich dluhy stávají zcela otevřeně nesplatitelnými: Evropa má za sebou horší věci (inflace, měnové reformy, války...), a zadlužení se zde nejeví jako nevyhnutelná součást životního stylu.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    pro blby,
    problem je v tobe, ne v ideich
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: ja jen pevne doufam ze nikdy neprekrocis tech 5 procent.

    postoval jsem rozhovor s predsedou piratske strany ze skandinavie, a spousta toho co rikal je mi sympaticka a souhlasim s nim. ja nemam nic moc proti tem jeho ideim, ale nezlob se na me ty jako predseda ceskejch piratu jsi naprosty nestesti a idiot.a veskery dobry myslenky ktery si zasluhujou prosazeni pohrbivas.neschopnosti argumentace a tuposti.
    FESTER
    FESTER --- ---
    KEDRIGERN: reagan je priklad
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: kdyby byl na pravo tak ho poslou do haje tez...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    FESTER: A kde byla? Třeba v USA? Tamní vlády mě také docela dost obtěžují. A ještě mnohem víc by mě obtěžovaly, kdybych tam žil.

    V Britanii by mě také mnohem víc obtěžovala současná vláda, než ty ubožáci z Labour. Francie to samé...

    Nebo se bavíme o mýtu, který nefunguje?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: ve skutečnosti - kdyby Al Gore byl čirou náhodou "napravo", tak zrovna ty budeš úplně stejné myšlenky klidně glorifikovat :-) Resp. základní postřeh byl správný, jak se dnes stále více ukazuje, pouze část argumentace byla přehnaná/demagogická.

    Diskreditace teorií globálního oteplování má v USA hodně společného právě s obdobím, kdy byla velká poptávka po politické porážce Al Gora: faktem je, že až tak za 10-20 let si povíme, jak se věci měly doopravdy....
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: hezky se to snazis vysvetlovat ty kterej to nezazil nja vlastni kuzi .....
    FESTER
    FESTER --- ---
    KEDRIGERN: bohuzel v cesku pravicovou vladu nemate a nikdy jste ji nemeli...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: jenom bych k tomu dodal, že žádný reálný "communism" ani náhodou ty liberální hodnoty z modré části tvého grafu takhle nevnímal.

    Komunismus skutečně hlásá podřízení jedince zájmům kolektivu - a to v krajním případě i násilné - a to je extrémně nedomyšlené a zneužitelné. Ovšem toto podřízení jedince nějakému "vyššímu řádu" je charakteristické i pro konzervativní proudy! Ty také hlásají podřízení jedince zájmům národa (nacionalismus), zájmu celku, party, smečky (fašismus - ano, ten má k socialismu blíže, než by se zdálo), zájmům rasy a krve (nacismus).

    V případě skutečných komunistů by heslo bylo "obey others, obey society" - v případě nacionalistických konzervativcům by tam rozhodně nebylo "others must nost interfere" - toto je specificky americký, svým způsobem utopický přístup. Většina reálných nacionalismů a jiných diktatur většinou vynucuje pořádek skrze profesionální represivní složky, které většinou "interferují" s právy jedince až dost.

    Je tedy vhodné poznamenat, že tvoje docela kvalitní vizuální schéma vypovídá pouze o individualistickém liberalismu (případně nerealizovaných utopiích, typu anarcho-komunismus, apod.) na jedné straně a individualistickém, libertariánském konzervativismu na druhé straně.

    V čisté podobě tyto dva proudu existují ovšem zřejmě jen v USA, diskutabilně pak i jinde v anglosaském světě. Většina "levicových socialismů" i "pravicových nacionalismů" klade daleko více důraz na podrobení jedince zájmům celku (a je jedno, jak je ten celek vlastně vymezen).

    V té výchově ti tam chybí vychytávky jako státní školy vs. církevní školy či internátní školy, apod.: reálné společnosti, ať už se navenek tváří nalevo nebo napravo, většinou věnují obrovské úsilí "naprogramování dětí" a zdaleka nedovolují rodičům, aby děti "naprogramovaly" k obrazu svému (protože koneckonců - liberálové by nedej bože mohly děti vychovávat v liberálním duchu, že...)
    FESTER
    FESTER --- ---
    GAISAKA: Reagan Listening To Progressive Ideology
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    FESTER: Mnohem víc se mi sere do života (opakovaně) pravicová vláda. Kde dělám chybu?
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FESTER: Diky

    FESTER:

    Refrain

    Using his burgeoning intelligence,
    This most successful of all mammals
    Has exploited the environment to produce food
    For an ever increasing population.

    Instead of controlling the environment
    For the benefit of the population
    Perhaps it's time we controlled the population
    To allow the survival of the environment.
    [David Attenborough]

    Z:http://www.youtube.com/watch?v=f0vlrTVC2tQ
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: nic proti enviromentu nemam pokud se jede v rozumnych mezi a ne ve forme fanatismu jak se to zasluhou OSN , AL Gore a radoby vedcu z UE s emailama deje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam