BROZKEFF: Z té komunity, která už zanikla, jsem měla velice smíšené pocity, taky jsem ji po pár měsících opustila.
Dělaly se tam aktivní meditace a terapie ve stylu Osha, což byly samy o sobě moc dobré věci a teprv teď s odstupem je asi oceňuju ještě víc, opravdu lidi osvobozují a pomáhají.
Fyzická stránka života se ale moc neřešila. Když byly semináře, někdo na nich vařil kvalitní vegetariánskou kuchyni, ale to bylo spíš kvůli návštěvníkům, mimo semináře to byla běžná česká strava bez masa (většinou;) Nebyl tam moc prostor na vlastní tělesnou praxi a dokonce ani na osobní meditaci, obojí se moc nepodporovalo... Otázka vztahu k Zemi se taky neřešila.
Přišlo mi to takový....jednostranný, úzce zaměřený, brzo jsem tomu přestala věřit....
Připadá mi, že jednotlivé oblasti transformace od sebe nejdou oddělit, a dnes mě nejvíc oslovují ti, kdo mají aktivity opravdu celostní. Tj. dělají něco duchovně a transformačně zaměřeného, přitom je vidět, že naplno aktivně žijí ve svém těle, mají harmonickou životosprávu a taky harmonii a řád okolo sebe, a jejich aktivity se vztahují k Zemi a procesu na ní jako celku....a tomu taky odpovídají semináře a tak :)
Přijde mi ale, že to jde tímhle směrem, alespoň na akcích, kam se dostávám. I přirozeným výběrem, protože tam, kde je věnována pozornost všem oblastem, to lépe funguje....