• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    STQ: cti pozorne moje prispevky a treba se neco dozvis.
    Tohle jsou veci, ktere jsou velmi soukrome, a neni dobre, to kde komu roztrubovat.

    Jakou kdo dela jogu a kam to dotah se pozna z jeho projevu, nazoru a filosoficky postoju
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TORUVIEL: http://www.iyengar.cz/ - klikni na vyroba a prodej
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: Ashtanga Vinyasa
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: a jak vypada tvoje praxe dznanajogy?
    STQ
    STQ --- ---
    DARJEEL: jj, strava se mi zmenila ve trech ohledech: jim daleko vic podle rocniho obdobi a toho kde zrovna jsem, tzn v zime/studenejch oblastech jim vic hutnejch jidel, smetanovy omacky, klidne ty knedliky, houby, cesnecka, obcas maso, v lete pak daleko lehci, ochlazujici jidla, rejze, hodne ovoce (idealne mistniho).
    druha vec pak je ze jsem cast praxe - asany a pranajamu presunul na brzo rano (5h) a kdyz v 8 skoncim, mam hlad, takze snidam jak vlk. obed zustava lehkej, vecere lehka nebo zadna. kdyz cvicim odpolko tak vetsinou snidam malo, neobedvam vubec a vecerim lehce.
    a treti vec je ze jsem daleko min militantni co se doporuceni z Hatha Yoga Pradipika tyce - tzn cesnek jim, cibuli jim, maso taky obcas jim a zadny zasadni zmeny mysli nebo nalad nepozoruju (teda krom syrovy cibule, ale ty se vyhybam). daleko neprijemnejsi mi prijde prehrsel cukru nebo kava, ty se mnou delaj horsi veci...

    ale upozornuju ze se to neda brat jako nejaky doporuceni, tenhle rezim vychazi z toho jakej jsem telesnej typ, co mam za praci a jakou mam praxi...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    STQ: DARJEEL: a ty?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    STQ: dznanajogu.
    Ale joga je jisty princip, kteri tu ja a nekteri kolegove naznacili, zahrnujici nejruznejsi metody, ktere mohou byt vhodne pro ruzne prilezitosti nebo faze.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    STQ: :-)) Nojo, tohle řešení mám v záloze.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STQ: Ještě ad strava - pamatuji si, že před pár lety se Tě tu někdo ptal na jídelníček a měl jsi ho trochu jinak poskládaný než píšeš dnes (tuším něco jako: snídaně prakticky vůbec, oběd hodně ovoce a zeleniny, večeře nějaká lehčí). Tj. lze Tvůj současný názor aka "tradiční česká kuchyně" (luštěniny, knedlíky, houby, ...) chápat jako nějaký posun, který se Ti za těch pár let vykrystalizoval? (případně jestli k tomu můžeš ještě něco napsat zajímavého, pokud Tě napadá)
    díky
    STQ
    STQ --- ---
    TORUVIEL: no jeste muzes bejt hardcore a pouzit normalni cihlu - Iyengar to tak na zacatku taky delal :))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JUNIPETRUS: jo, co praktikuješ za jogu?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    STQ: No, právě proto píšu levně. Všude to mají takhle drahý.
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: co za jogu praktikujes?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SAGUS:
    SAGUS --- --- 9:13:50 7.1.2013 --- 01:22 :: sledované diskuze
    JUNIPETRUS: doporucujem milovat matrix, pretoze to je taky Buh, ty vole.. a staci zmenit tvoje rigidne postoje a zistis ze matrix bola len chybna koncepcia v tvojej hlave, ze to s prejavenym vesmirom nema nic spolocne...


    Vcera si psal tohle Ako mozes nezaujatym pozorovanim dosjt k tomu, ze neco je spatne?
    Ted pises, ze ja muzu mit chybny koncept.
    Podle tve logiky, kdybych spravne nezaujate pozoroval mysl, zadny chybny koncept bych nenasel, ze?
    Predpokladam, ze tvoje tvrzeni je z tve praxe, jak vlastne muzes mit jistotu, ze nejsi pod vlivem chybneho konceptu, kdyz tvoje metoda k jeho odhaleni nevede?
    Jak pak chces odhalovat chybne koncepty u ostatnich?

    Dejme tomu, ze mam chybny koncept, no jo, ale co ted s tim?
    Kdybych se ridil tvyma predstavama, nikdy bych se ho nezbavil, protoze odmitnutim, odstrihnutim cekoholiv je u tebe utek od reality a co ja vim co jeste.

    Na druhou stranu si dokazu predstavit, a dokonce to vim, ze to co doporucuje Hany je docela jista metoda, jak chybne koncepty odhalit a jak se jich zbavit.
    STQ
    STQ --- ---
    SAGUS: to s tou snidani bylo ale taky dobry :))
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    JUNIPETRUS: pre teba je zrejme matrix cely vnejsi svet, pre mna je to len chybny koncept v nasich hlavach, ktory s prejavenym vesmirom nema nic spolocne.
    Mas pravo citit sa ako chces, ale tym padom aj to utrpenie si pusobis sam a presne jak rikas, mas plne pravo to zmenit, svoje postoje, svoje spravanie, svoje ciny a teda aj ich nasledky.. tak aby boli v sulade s univerzom, s Bohom, aby tva Vule bola Jeho Vule, a aby Jeho radost z tvoreni bola i tvou radosti... a v momente ked sa ti to podari, mozno pochopis co som sa ti snazil povedat.
    K tej hromade blabolov, co si sa snazil mi vlozit do ust sa ani nebudem vyjadrovat, pod taketo derave koncepcie by som sa nepodpisal ani keby som namesacny.
    STQ
    STQ --- ---
    TORUVIEL: http://www.yogashop.cz/pomucky-na-jogu-a-relaxaci/?c=0&kategorie=4 - ale koukam, ze maji za tu samou vec kapku jiny ceny :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Kde sehnat v Praze levně nějaký jógový podprdelník? Něco jako http://www.kocksport.cz/vyrobek/?nazev=Blok-EVA-yoga-&vyrobek=4735&kategorie=14 , ale chtěla bych to koupit osobně, nechce se mi za to dávat poštovný.
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: proc me to nemusi zajimat? stydis se za to zes nezazil absolutno? stydis se za to zes ho zazil? a proc? ja ho nezazil, usilovne na tom delam ale jeste nejakou dobu tam nebudu. akorat ho timpadem tezko muzu obhajovat, pojmenovavat a posuzovat jen podle toho co jsem cetl, takova debata uplne postrada smysl a jakykoliv spojeni s realitou pro vsechny strany, to je to co jsem se ti tou otazkou snazil nenapadne naznacit.

    prijde mi ze pouzivas dost silny tvrzeni (typu 'Jogin nebo purusha nebo nejzralejsi rozum to vsak dokaze vyhodnotit a rozpoznat kvalitu:-)' - kdyz zatim nevis ani co je Jogin, co je Purusa nebo co je Nejzralejsi rosum), ktery ale vychazej z toho cos zatim akorat cetl a podle me jeste ani poradne nestravil.

    no offense.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    STQ: to te nemusi zajimat:-)
    Minimalne by jsi mohl pochopit, ze prave o tom mluvi mistri jogy jako treba patandzali.
    Je na tobe jestli jim to chces verit nebo ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam