• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STQ: střed? To je takový trochu metafyzický koncept, ale řekněme, že je to něco jako čisté vědomí, prostě to co zůstane, když se osekají všechny neurozy a záseky a pak i organické funkce člověka... je to zdroj napojený na Zdroj, inspirace, láska,... :)

    LOOP_ONE: jj, koncept karmy docela dost osvětluje některé aspekty, které z přísně biografického hlediska vůbec nedávají smysl :)) Hlavně se na tu karmu nevymlouvat, ale spíš to vzít jako příležitost ke změně :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MEA: Sorry, ale nemáš náhodou vadné držení těla?
    Zajdi za fyzioterapeutem (nejlépe za tím, co zná metodu Robina McKenzieho, který řeší předklony a záklony a správný vztah jednotlivých obratlů i páteře s pánví jako celku)
    - mnohokrát jsem se přesvědčil že jogíni (včetně instruktorů) jako správní ezoterici jsou sice nadšení z cvičení jógy, manter a dalších kravinek,
    ale mechanice vlastního těla houby rozumí (a navíc jdou k ásánám příliš rychle místo aby si nejdřív spravili tělo) a mnoho z nich trpí věcma jako ischias, hypermobilita, hyperlordóza v bedrech, nebo dokonce výhřez plotny.
    Často při bolesti cvičej usilovněji (a stejně blbě jako předtím) a fixují a prohlubují vadné vzorce, čímž urychlují devastaci těla.

    V Tvém případě (a vlastně v žádném) nelze střílet rovnou od klávesnice, nýbrž musí Tvoje záda vidět někdo kdo má v oku co tam máš za problém.
    Jestli se zakláníš příliš nebo naopak málo ale předkláníš se moc, kupříkladu.
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    radost číst Vaše přispěvky ... děkuju (ID KLUZAU, ID DARJEEL, ID STQ)
    STQ: minulý měsíc jsen se seznamil lingvistkou a pracuje jako universitní vědec-- výzkum, kde chtějí dokázat, že existoval jeden původní jazyk...a že všichni "mluvíme stejně". :) na literaturu se zeptam.

    Souhlas, že nejdůležitějí je *záměr* a jak moc tomu věříš, že se to uskuteční (pokud tvoje víra je silnější než podvědomé iluze,programy ) .

    Pomocí slov a zvuku se může dojít k osvícení.
    Možností je více :
    1. zvuk - vibrace Óm
    2. mluvené slovo, zde je to trochu složitější-- máme mozek, který duše používá jako medium a jazyk jako prosředek pro komunikaci vědomí a mysli...a díky mluvenému slovu můžeme přijímat naše iluze a programy, protože jsme si je tam uložili s jazykem dohromady. V bežném životě si to tak ukládáme všichni a je velice jednoduché si vyzkoušet jak to v sobě máme uložené. Duše slyší na několik slov.
    Různé emoce jsou uloženy v příslušných čakrách a správna slova je odemknou. Pro lidi co cvičí jogu je pak takový postup velice easy, protože energie proudí v "čistých trubkách" tak nánosy v čakrách jsou hned pryč. Tělo na to fyziologicky reaguje hned.

    ID DARJEEL k dětství - to co si přinášíme z něj je odraz našich životů, karmy. Vše se děje ted. všechny naše životy se zrcadlý ( i v DNA) a jakmile získáme "vědomí sebe" můžeme se začít rozhodovat co se sebou :) chci trpět svojí "minulostí" nebo žít štastně.
    MEA
    MEA --- ---
    KAREN: díky
    snažim se opravdu opatrně dělat všechny záklony, když jsou v sestavě a nebo necvičit sestavy, ale jednotlivý pozice.. jo pravděpodobně ti rozumim, co myslíš oněma asánama, ještě poguglim..

    a ad druhá věc, jj, to je taky ono, zkoukám to :)), nicméně jednu z příčin vidím v tom, že jsem před pár měsícema měla několik intezivních tanečních tréningů bez pořádného rozcvičení a pak mne bederní oblast poměrně dost rozbolela..

    ad záklony, párkrát mi nebylo doporučováno při bolesti beder dělat záklonový asány, ale občas si tělo samo říká, že chce, tak ho poslouchám, opatrně.. vyhovuje mi kočka, hlavně vyhrbení, to je balzám :) a pravděpodobně zkusím aji rehábko


    STQ: jj, o předklonech jsem vlastně už někdy slyšela, že jsou spíš doporučovaný při větší bolesti beder a ještě rotační pozice..

    hmm, dobře, udělám si sumárum :) dík za rady!
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    KUATO: prijde mi, ze takove to rozdelovani tam a tady je hodne psychedelicky, proste skokove prevezeni Charonem z jedne hranice na druhou, a celkove to v nasich podminkach moc nefunguje a jsou s tim spojena rizika, napr. ze ustrsnes na nejakych bludech atp., ktere povazujes za mysticke jevy apod. Proto delam jogu, ktera je o postupnych krocich, rozsiruje vedomi pomalu, postupne si na to zvykas, a to v rozsahu mnoha zivotu, a zjistujes, ze tvuj mozek stiha tyhle prozitky integrovat do bezne zkusenosti, treba ze si pri kupovani rohliku budujes nadhled, nikomu pri tom neublizujes apod. Ale nechci to zatracovat nebo kritizovat, kazdy obcas potrebuje nejake dobrodruzstvi, jen jsem chtel rict, ze u jogy je ten rozpor mensi.
    STQ
    STQ --- ---
    DARJEEL: a cemu rikas Esence a Pulzující napojenost na Síť Života?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DARJEEL: Nebo abych to upřesnil, takhle se konstituuje charakter, který je hlavní složkou osobnosti, některé věci jsou více "dané"...
    Jinak klasický hlubinný pohled na věc je, že svrchni vrstva je "maska", což jsou vlastně životní historií vybudované strategie fungování a uspokojování potřeb, za nimi jsou různé potlačené strachy a přání, které nemohly být uspokojivě naplněný během dětství a za tím je teprve esence, pulzující napojenost na Síť Života, Inspirace... a právě imho nejzajímavější je projít maskou, respektive jí předělat (masku potřebujeme, jinak jsme "nazí") do vhodné podoby, se strachy a přáními se smířlivě vypořádat a napojit se na esenci a tu nechat prosakovat do života vnitřního i vnějšího...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    osobnost vzniká jako reakce na rané a dětské vzpomínky... vzniká tak, že "genetické" dispozice postupně prochází růstem a růstovými "úkoly" (porod, symbioza s matkou, odpojení od matky a objevení "já",...) a tyto úkoly se dějí v různě podpůrném nebo stresovém prostředí. Na základě toho se konstituuje osobnost. Čím ranější zážitek, tím větší vliv na celkovou podobu osobnosti...

    Přepínání na povel, to by bylo dobrý :-) Mně ale dost uspokojuje i stav, kdy jsem zároveň tady i tam, totálně vrostlej do rytmu vesmíru a přitom v plný přítomnosti v tom, co se aktuálně děje :)))
    STQ
    STQ --- ---
    DARJEEL: tak osobnost (ac povrchova zalezitost) je ale zalozena na tech hlubsich strukturach, z nich vychazi a bez nich by neexistovala, nebo se pletu? ideal si predstavuju tak, ze mezi beznym/rozsirenym vedomim muzu prepinat a mam je obe na povel, ne ony me. ale je fakt, ze takovejch lidi jsem videl jenom par...
    KUATO: velky moje casti jsou nekompatibilni uz tedka, takze to neni zadna zmena :))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STQ: jen tip k zamyšlení - osobnost není hluboká struktura vědomí, ale právě spíše povrchová maska... jinak podepisuju v plném rozsahu... i když si myslím (a z praxe to tak vyplívá), že většina lidí se buď sekne "na druhý straně" a nedokážou si přes ty mystický stavy pořádně ani dojít na záchod a nebo se naopak člověk zastaví "tady" a vrátí se ke světskému životu... příklady lidí, kteří drží obě strany mince v rámci svýho vědomí nějak funkčně a trvale jsou bohužel (u nás), spíše vyjímkou...
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: v kazdem pripade pak dojde k tomu, ze prestanes byt kompaktibilni s drtivou vetsinou lidstva. plno takovych skoncilo na hranici nebo ukrizovanych. v nasich krajich :o).
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: ano, rozumim ti velmi dobre. ad postupne zvykani - to ted delame - pripravujeme se v "umelym case" aby ten sok pak nebyl takovy, ale dokud nebude posunute teziste bytosti "tam", tak to bude vzdycky sok.
    STQ
    STQ --- ---
    KUATO: mam za to, ze tenhle typ 'videni' i bezny 'konani' jsou kompatibilni a da se naucit je propojit, aniz by cloveka museli kamkoliv zavirat - nakonec rozsireny vedomi povazuju za stav, kdy je v celku telo-mysl v obehu vetsi mnozstvi energie nez obvykle a to se udrzet da, ale je snazsi si na to zvykat postupne nez kdyz to jedince potka po lysohlavkach :) a odlisnej nebo od-reality-min-odtrzenej jazyk by imo mohl napomoct tomu, aby bylo snazsi stav udrzet: zkusenost rika, ze kdyz ziju dyl v cizi zemi, tak postupne zacnu myslet v mistnim jazyce a uplne se mi zmenej myslenkovy konstrukce a castecne i osobnost, jako kdyby jazyk formoval hlubokou strukturu vedomi. a mit jazyk, kterej by ji zformoval tim spravnym smerem k bozstvi by bylo zuzo. jestli mi teda rozumis...:)
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: ja to mel tak, ze tam bylo kurva kurva kurva veci k videni, a ze by to mohlo fungovat, kdyby se dalo udrzet to rozsirene vedomi bez nutnosti ty veci interpretovat/prepsat do formy, kterou pobira intelekt, co mam normalne. ale asi by se s tim tady nedalo zit, protoze by tvoje telo za chvilku sebrali a zavreli na psycharnu. clovek by jenom stal a "rozhlizel se" a pro same "rozhlizeni" bys vlastne nemel cas tady konat. protoze treba kolmosti sfer v n-rozmernem vesmiru a fungovani tech sfer v zavislosti na odlisne pojmove soustave je pro nasince mnohem zajimavejsi vec nez nejake presuny kusu masa po prechodu a nakupy rohliku a podobne picoviny :o)). v kazdem pripade - tohle vsechno vedet a znat neni "spasne".
    STQ
    STQ --- ---
    KUATO: me to zajima proto, ze kdykoliv jsem mel stavy, kde jsem videl 'za oponu', tak se to vetsinou nedalo slovama vyjadrit, protoze byly nepropojeny s realitou a prilis 'uzky', nez aby se do nich dala nacpat cela ta siroka realita. a pri pokusu neco z tehle veci vyjadrit, se rozsireny vedomi sesypalo. a mozna blahove doufam, ze existuje/existoval jazyk, kterej vedomi neomezuje ale naopak rozsiruje a daji se jim tyhle veliky veci prenest mezi jednim a druhym clovekem.

    jinak ta veta o risi pricin a brani archetypu do ruky je mega zajimava, diky za ni, zamejslim se nad ni :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: ostatne stranky Marka - http://markdkashi.com/
    + jeho knihy na Amazonu (ale jako holt pandita zamereny na tantrismus) - http://www.amazon.com/...rch-alias%3Daps&field-keywords=mark%2Bdyczkowski&x=0&y=0&sprefix=mark%2Bdyc
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: imho se na tohle da pouzit kterykoliv stary jazyk (tedy krom sanskrtu i hebrejstina a mozna i nejake sumerstiny a jazyky fenicanu a co ja vim..), ale ne z duvodu, ze by primo jim byl napsan svet, ale ze ma bliz ke strojovemu kodu :o). akorat aby se s tim dalo pracovat v rovine, ktera te zajima, tak to vyzaduje, aby clovek slapal v trochu jinym modu vedomi nez bezne my lide fungujem. ale mozna nic z toho neni potreba a je mozne primo se dostat koncentracema "za oponu", do "rise pricin" a primo ty ideje/archetypy, ze kterych je poskladan svet "brat do ruky", i kdyz si myslim, ze clovek se pak stara o uplne jine veci. imho kdyz se clovek takhle vysvihne, tak uz je "z dalky" videt (hele, on ma vesmir vic rozmeru) a Nekdo se ho ujme (jako co tu chces :o)).
    KUATO
    KUATO --- ---
    STQ: ja byl na te prednasce o kasmirskem sivaismu s Markem Dyzckowskim, co tu pastoval Noxnoctis a tan prave rikal, ze mantra funguje i kdyz ji nerozumis (jasne ze kdyz ji i rozumis a navic se na ni divas jako na manifestaci konkretniho bozstva, tak to facha mnohem lip) a ze vyslovnost je dulezita. ano, uznal jiste neshody ve vyslovnosti u nekterych slabik, ktere zminujes, ale u toho jako pokrcil rameny. jinak jako nejdulezitejsi faktor ucinnosti manter jsem z nej vypacil, ze je stav bdelosti/usebrani, ktery kdyz neni tak to proste moc neslape. a opakovani samozrejme. 100000x bezne nejakou mantru opakujou, aby se bralo, ze te nejak promeni.
    STQ
    STQ --- ---
    toz ja verim, ze takovej jazyk muze-mohl existovat, preci jenom kdysi musel bejt jazyk daleko vic propojenej s vedomim, primym prozitkem a vuli (Bůh řekl: „Budiž světlo,“ a bylo světlo). nez se to po ceste rozbilo a rec zacla bejt odpojena od zdroje a zacla mit spis intelektualni/racionalni kvalitu. ale nedokazal jsem se dobrat k zadnymu relevantnimu zdroji ac jsem patral a mozna akorat moc ctu W. Gibsona :) kdybyste nekdo k tomuhle tematu mel nejakou doporucenou literaturu, byl bych vam zavazanej...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    STQ: sorry, jen jsem chtel rict ze neverim na takovou moc sanskrtu. je to jen jazyk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam