GANDHI: Tuto konspiraci ovšem pokládám (a zdaleka ne jen já - i řada lidí dobře znalých problematiky) za dosti věrohodnou. Možná nebyla HLAVNÍM motivem pro zásah, ale značnou roli hrála. Plus, ani to nemění nic na přístupu "ve skladu se vedle legálních skladují i nelegální věci, tak ten sklad spálím a chudáci, kterým shořel jejich vlastní majetek ať mi políbí."
FIN: Teď jsi idealista větší než já - už jsi viděl nějaký monopol rozbitý bez "nezákonného" nátlaku? Vážně věříš, že by ACTA neprošla, nebýt Anonymous? Netvrdím, že kradení (a zase - NENÍ to kradení, je to KOPÍROVÁNÍ) je zrovna to pravé ořechové na rozbíjení monopolu, ale je to něco, čeho si monopol všimne asi nejvíc, protože ho finančně bolí. Demonstrace po náměstích jsou mu ukradené.
FIN: O tom by se samozřejmě dalo diskutovat. Podstatné ale je, že to byla SNAHA o kompromis - která jim byla většinou druhé strany hozena na hlavu. Výsledek? V současnosti se mluví o tom, že i toto hájení u papírových knih bude zrušeno a ponecháno jen u těch, které se současně prodávají i jako ebooky. Celkem pochopitelně.