Ahoj,
jak jsem jsem tuhle diskuzi pročítal zpátky, tak mám klasický dotaz.
Když potřebuju nějakou blbost, nebaví mě otravovat kámoše, čekat než bude mít čas...
Takže si říkám, že bych si pořídil tiskárnu. :)
Primárně nechci tisknout žádný postavičky, hejbací ještěrky a další blbosti. (nicméně jak to zmerčí děti, stejně mě to čeká :)
Ale spíš nějaký přípravky, držáčky a jiný fičurky do dílny a domu. Nejde mě primárně o vzhled.
Klasika je, že do toho nechci pro začátek vrážet velký prachy. Protože bych byl nerad abych po vytištění co chci se mě váleli tisíce bez užitku někde v rohu a prášilo se na to.
Zároveň bych chtěl co nejmenší zařízení, doma je místa málo a v nevytápěný dílně při -2°C by tisk nebyl asi to pravý ořechový.
Projíždím už pár dní net, nejdřív jsem uvažoval o Ender 3 V2.
Ale pak jsem narazil na Tronxi X1 mini
https://www.aliexpress.com/item/32977076108.htmlS tím, že jí budu muset komplet složit nemám problém, ba naopak. Alespoň si s klukem užijem srandy.
Vím že má kupu nedostatků, jen 15x15, nevyhřívaná plocha,...
Ale z toho co jsem našel se dá vytisknout spousta vylepšení, kde pak ten tisk vůbec nevypadá špatně. Případně se časem dá kupa věcí za pár šušňů koupit na alíku.
Radši si s ní budu delší dobu hrát za necelou 3. Než vyhodit 6 a za půl roku zjistit že to není pro mě...
Má cenu do ní jít, nebo je to blbost?