Tak si pořád nějak nevím rady s tím vodním kefírem...
Čekal jsem kvašení, bublání, perlení jak u šampáňa a ono pořád nějak nic...
2 litry vody, cca 200g krystalků, cukru dost (normální + třtinový), cca 8 hrozinek (ne bio, ale alespoň proprané v horké vodě). Takhle to bylo minimálně 48 hodin, možná o kousek víc.
Pak jsem to slil do 2 lahví - do jednoho litru přišlo už jen trochu máty, do druhého litru dva vanilkové cukry.
V lahvích to je dalších 36 hodin.
Teď to bublá a lehce zašumí, když s tím zaklepu, ale jinak nic extra. Na chuť je to pořád sladké (obzvlášť u toho s tím vanilkovým cukrem, ale ten zase víc perlí).
Co s tím? Nechat pořád na pokojové teplotě? Nebo je něco špatně, mám to vypít a dát šanci dalšímu pokusu?
Chci z toho mít něco jako "burčák na pochodu" :) Je to vůbec reálné?