• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    COOLKA
    COOLKA --- ---
    ZUZKAOU: ("zdravotni" cesnecku delam tak, ze rozmackany syrovy cesnek zaliju horkym vyvarem z brambor)
    COOLKA
    COOLKA --- ---
    ZUZKAOU: me cesnek v mensim mnozstvi velmi vyhovuje, ve vetsim moc ne. Treba kdyz jsem nemocna chripkou, mam vzdy rozpor s konzumaci cesnecky - cesnek dobre bojuje s chripkou - mi prijde - ale zaludek si zrovna nejasa.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jste tu někdo, kdo má problém strávit česnek? Zajímalo by mě, jestli fermentace tenhle problém odstraní a nebo ne - klidně pošlu testovací vzorky.

    Jinak fermentace jednoznačně zvyšuje podíl allicin a česnek je jednoznačně česnekovatější. Musím to ověřit, ale řekla bych, že i ze španělského by tak šel vyrobit pálivej česnek.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: záznam zde https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=blCaA44F4CA

    Příští díl Food makers za týden.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: no já nevím, ale nepálci kvasí jak mléčně, alkoholově, octově i pomocí plísní.

    KDo chce vidět Sandora Katze naživo, tak dneska o půlnoci (snad, pokud dobře počítám - oficiílní čas je 2-2:30 pm pacifického času) tak zde https://plus.google.com/u/0/+MAKE/posts bude google+ hang out, což, pokud dobře chápu je google forma live streamu a nebo video konference - pokud je tu někdo, kdo víc to to je google hangout a jestli musím o půlnoci udělat něco navíc, než si otevřít tu stránku, tak prosím o instrukce
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A večerníček!

    We can pickle that (Portlandia) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yYey8ntlK_E
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    FLU: Díky! :)
    FLU
    FLU --- ---
    SCHEJBITCH: tohle bych do kimchi nedaval. ma to dost specifickou chut. viz komenty pod navodem:
    How to Make Kim Chi
    http://drbenkim.com/how-make-kim-chi.htm

    Submitted by Nicolette on May 24, 2011 - 12:07.
    I live in South Korea and gochujang paste dosen't actually get anytwhere to pepper paste. If you use gochujang paste, then you'll probably get no where to the orginial gimchi taste. That's why no one uses gochujang paste for making gimchi here.


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SCHEJBITCH: Nejspíš jo. Respektive představuju si, že to pálí víc než to koření, ale nikdy jsem ji nechutnávala a úplně do korejských ingrediencí nevidím. Paní v tom videu používá nějaké chilli vločky v prášku bez směsi, ale čert ví, z jakých papriček...

    Poptej se tady [ Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy.. ]
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    ZUZKAOU: Ahoj! Dá se požít na kimchi tahle pasta?
    Pasta z pálivých papriček 1kg, Gochujang/Kochujang | VitalOrient.cz
    http://www.vitalorient.cz/product/vo-000028/
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZUZKAOU: Díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: nalož - není to těžké, a čím je starší, tím je lepší.

    Návod od ID DOCKINEZ
    http://chillisauces.blogspot.cz/2012/10/fenomen-neboli-kimci.html

    Recepty na různé variety http://park.org/Cdrom/Pavilions/Kimchi/e2map.html

    A zcela velmi názorné video
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fznTL6TzsqI

    Jinak chce to zajít pro základní koření na kimchi - mají ho třeba thajci ve Francouzské. To jejich chilli není tak palčivé a už to obsahuje rýžový škrob. A taky tam maj sušený rybičky a jiné vobludy, které tomu dodají chuť a spoustu zdravých prvků.

    Tuto koření
    http://www.asiafood.sk/lang-cs/koreniny/472-koreninova-zmes-na-kimchi-100-g.html

    A teda taky doporučuju sehnat vietnamskou rybí omáčku s třema krabama. Je chuťově zajímavější, než ta se sépií (tu jsem ovšem viděla i v ruce Gordona Ramsyho)

    Jediná nevýhoda je, že když ho dělám bez rukavic, tak mi z něj naskakuje kontaktní ekzém.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JANYNA: málo cukru a/nebo krátká doba zavařování. Takže tam zbyly živé kvasinky a cukru bylo tak akorát, aby se nakrmily. Obsah do 20% cukru funguje jako živný roztok, vysoká koncentrace cukrů je naopak konzervant.

    Teď bych to řešila převařením obsahu, jinak to bude prokvášet dál.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Můžete mi prosím poradit, čím to, že tchýni letos zkvasily (do příjemně lehounce alkoholova) zavařené borůvky a poté i švestky?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kchůl - minimálně některé kultury mléčného kvašení produkují GABA máselnou, která je důležitá pro nálady, psychické zdraví a kvalitní spánek a proto se více než hodí mít je v břiše.

    http://ukpmc.ac.uk/abstract/MED/18051360/reload=0;jsessionid=EXgXOnsU2ODw9T2gSyAS.4
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2168214/
    http://www.jsb.gr.jp/jbm/2011/1101_1.pdf
    http://www.docstoc.com/docs/23806844/Lactic-acid-bacteria-(LAB)-are-nice-targets-in-order-to-study-%CE%B3
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CZTRASH: 40 je moc. Viz graf

    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    CZTRASH:
    Jo 41°C je sakra hodne.
    CZTRASH
    CZTRASH --- ---
    NOLONGERTHERE: Dík za upřesnění s moukama, těsto na bábovku je husté asi jako těsto na bublaninu :D Prostě teče, ale tak jako táhle. No udělám to řidší a snížím teplotu, abych to zase neuvařil...díky! Trpělivost růže a kvásek přináší!
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    CZTRASH: Albert bio je myslím celozrnná, ne chlebová (aspoň v našem) a je v pohodě (pokud není prošlá nebo krátce před uplynutím doby spotřeby), z ní jsem to pro jistotu zkoušela taky, když mi lidi tvrdili, jak jim to nejde. Bohatě stačí teplota kolem 30 stupňů, i 25 dobrý:).
    A kdyžtak můžeš to "těsto" udělat klidně i ještě drobet řidší, abys podpořil spíš růst kvasinek, než bakteriíí (cca 100 % mouky-150 % vody), těžko říct, jaká je tvoje "hustota těsta bábovku";)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam