ZUZKAOU: To byla vyčerpávající odpověď :-) Děkuji za info a zdroje. Až budu mít trochu čas, tak to prostuduju. Já totiž doma dělám domácí kefír a doporučil jsem ho i mojí máti a moc nám chutná oboum. Také doma dělám celožitný kvašený chleba, ale víc toho zatím neumím. Tvůj blog je ovšem inspirativní a brzo zkusím zkvasit něco dalšího :-)
jen takový dotaz: existuje nějaký levný způsob jak plně nahradit fermentovaný olej z tresčích jater? já si tím doplňuji vit. D a omega 3, protože mám problémy s kazivostí zubů. vyrábí jen v USA a já si to nechávám posílat z nizozemska a je to drahé samozřejmě. jsou ještě nějaké další možnosti jak posílit zuby? z věcí co znám je např. mrkev, mandle, sezam, mák, sýry, kostní vývar, vejce, zelenina (hlavně brokolice, celer, cuketa, ředkvička, faz. lusky atd.) K většině věcí co jsem teď vyjmenoval se dostanu jen jednou za čas, ale snažím se :-)
díky