RUM: no žitné škroby jsou mrchy složité a pokud se pořádně neprokvasí a nepropečou (potřebujou vyšší teplotu než pšeničné), tak můžou dělat rotyku.
Takže bych to svedla na to, že ho dotyčný pekař prostě neumí moc udělat. Vzhledem k tomu, že se na svém promu chlubí chlebem
prasknutým z nedokynutí , a jestli dobře koukám, tak na tom obrázku co je asi celožito je
dole brousek, tak bych se moc nedivila, kdyby ho dávali péct moc brzo, kdy ještě PH dostatečně nekleslo, aby se škroby naštípali a nepečou ho dost dlouho, aby uvnitř měly fakt přes 99 stupňů.
Jestli je mazlavý, tak není co řešit - to je špatně upečný žiťák.
Nejlepší způsob jak to otestovat je upéct si ho sám. Chceš recept spíš na celozrnnej a nebo na nadýchanej?