FITH: ta blanka jsou bakterie octového kvašení a potřebuješ aby ti tam vznikla.
Jinak soudruzi udělali chybu v trpělivosti - obecně ten recept je hodně rychlej. Ocet chce čas. Octové bakterie potřebují alkohol, který nejdřív musí vyrobit kvasinky alkoholového kvašení z cukru.
Jestli ti věc ještě máš, tak do toho nasyp kilo cukru a pytlík droždí. Dej to pod kvasnou zátku a nebo pod balónech a nech to probublat alespoń 2 týdny. Pak to přelij do něčeho dostatečně širokého - octové bakterie jsou aerobní a potřebují vzduch a než se ti začne na povrchu tvořit ta blána, tak tím pravidelně míchej. Pak to ještě nech stát klidně měsíc a teprve pak slij. Je možné že i tak to nebude moc dobré, ale nech to odležet, časem se ta chuť pročistí.
A nebo do toho nalej vodku a nech to zoctovatět ;-)