• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nemáte někdo tip, kde sehnat pár kilo kukuřičných zrn, vhodných na experimenty s nixtamalizací? V okolí se pěstuje jen krmná, takže zásoby nanosené pro slepice nepřipadají v úvahu.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    Zuzko, budeš pokračovat v symbiotickém seriálu? Od neděle koukám na stránku a furt nic.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kimči bramborový salát je ultimátní dobro. Ještě to pak rozmažu na blogu, ale je fakt super.

    A naprosto jednoduchej. Kimči nasekat, přidat ještě jarní cibulku, protože těch není nikdy dost, smíchat s jogurtem/zakysanou smetanou a lžící majloky a kečupu. (milovníci ostrého přidají sirrachu), přidat horké nakrájené uvřené brambory a nechat vychladnout či rozležet.

    Nad kečupem neohrnujte nos, docela pěkně to osladí. Recept je z http://cooking.nytimes.com/recipes/1017403-spicy-kimchi-potato-salad
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Díky, mezitím jsem už to taky zjistila, kupodivu na stáhnutí hořkosti stačil jeden den, to se to možná spíš nějak rozleželo, než aby už tam byly pomnožené bakterie, co myslíš? Ty paprikové vločky mám v mrazáku od začátku, nakládám kimchi na základě informací z tvého blogu podle Maangchi, ta to zmiňuje v instruktážním videu. Jen tedy česneku dávám výrazně méně než ona, nejspíš mají v Koreji čínský česnek...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a pytel chilli vloček je ideální nechávat v mrazáku, pak nehořkne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: jo, zrovna hořkost žerou bakterie jako první.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Dala jsem do easy-to-make kimchi podle Maangchi (http://www.maangchi.com/recipe/easy-kimchi) dala korejské paprikové vločky na horní hranici množství a možná i omylem trochu víc a kimchi je teď díky paprice lehce nahořklé. Dá se očekávat, že se hořkost během kvašení omezí,nebo mám dokrájet víc zeleniny? Ptám se, protože do krájení se mi moc nechce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XCIDER: koupíš naložený v alkoholu v korejských krámech a nebo tenké sušené kořníky u grešíka.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    The Kimchee Cookbook: http://uloz.to/xV78RzAC/the-kimchee-cookbook-pdf
    jeste jsem z toho teda nic neozkousel, dneska jsem delal druhou varku, v zasade podle Zuzcina receptu, jen jsem tentokrat pridal kapie a cernou redkev...
    silne me laka ginseng kimchi, ale obavam se ze cerstvy zensen v tyhle casti zemekoule proste nesezenu :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Hm, jestli přijedou Vietnamci v pátek s dostatečným množstvím koriandru na prodej, tak vyzkouším. Jen ten česnek budu muset ubrat, v tom zápachu u nás doma nepanuje shoda...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: zatím ne.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Zkoušela jsi to už? Uchová si koriandr svoji chuť, nebo se z toho stane silně česnekové zelené cosi?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: tohle asi musim ochutnat :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Super, jdu na to. Bez startéru nedělám ani zázvorovku z čerstvého, pro zichr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: jo - nasekej kandovaný závzor a zalij to vodou a přidej startér. Bez startéru to zkvasí jen z toho, co tam nalítá ze vzduchu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Dá se udělat zázvorovka i z vylouhovaného oslazeného sušeného zázvoru se syrovátkovým startérem (v podstatě kvašený zázvorový čaj), nebo je nutné použít zázvor čerstvý?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Cilantro Kimchi
    https://www.youtube.com/watch?v=b13BhivaoS4


    Podle restauratéra, který ho má v menu jde o jídlo s tak specifickou vůní, že jde o jídlo, na kterém se dá trénovat sebedisciplína.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ambi předpovídá setrvání trendu fermentace hned v druhé větě ;-)

    12 gastronomických trendů pro rok 2016
    http://jidloaradost.ambi.cz/clanky/12-gastronomickych-trendu-pro-rok-2016
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: vydrž tak týden a pak to bude jasné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam