• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: jo, zrovna hořkost žerou bakterie jako první.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Dala jsem do easy-to-make kimchi podle Maangchi (http://www.maangchi.com/recipe/easy-kimchi) dala korejské paprikové vločky na horní hranici množství a možná i omylem trochu víc a kimchi je teď díky paprice lehce nahořklé. Dá se očekávat, že se hořkost během kvašení omezí,nebo mám dokrájet víc zeleniny? Ptám se, protože do krájení se mi moc nechce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XCIDER: koupíš naložený v alkoholu v korejských krámech a nebo tenké sušené kořníky u grešíka.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    The Kimchee Cookbook: http://uloz.to/xV78RzAC/the-kimchee-cookbook-pdf
    jeste jsem z toho teda nic neozkousel, dneska jsem delal druhou varku, v zasade podle Zuzcina receptu, jen jsem tentokrat pridal kapie a cernou redkev...
    silne me laka ginseng kimchi, ale obavam se ze cerstvy zensen v tyhle casti zemekoule proste nesezenu :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Hm, jestli přijedou Vietnamci v pátek s dostatečným množstvím koriandru na prodej, tak vyzkouším. Jen ten česnek budu muset ubrat, v tom zápachu u nás doma nepanuje shoda...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: zatím ne.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Zkoušela jsi to už? Uchová si koriandr svoji chuť, nebo se z toho stane silně česnekové zelené cosi?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: tohle asi musim ochutnat :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Super, jdu na to. Bez startéru nedělám ani zázvorovku z čerstvého, pro zichr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: jo - nasekej kandovaný závzor a zalij to vodou a přidej startér. Bez startéru to zkvasí jen z toho, co tam nalítá ze vzduchu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Dá se udělat zázvorovka i z vylouhovaného oslazeného sušeného zázvoru se syrovátkovým startérem (v podstatě kvašený zázvorový čaj), nebo je nutné použít zázvor čerstvý?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Cilantro Kimchi
    https://www.youtube.com/watch?v=b13BhivaoS4


    Podle restauratéra, který ho má v menu jde o jídlo s tak specifickou vůní, že jde o jídlo, na kterém se dá trénovat sebedisciplína.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ambi předpovídá setrvání trendu fermentace hned v druhé větě ;-)

    12 gastronomických trendů pro rok 2016
    http://jidloaradost.ambi.cz/clanky/12-gastronomickych-trendu-pro-rok-2016
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NABUKHADNEZAR: vydrž tak týden a pak to bude jasné.
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Přátelé, rozeznám vznikající matku na spontánním octu od křísu? Co myslíte?
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ZUZKAOU: Um. Díky za vyčerpávající odpověď, něčeho takového jsem se obávala. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VIKY_K: no ty kombuší, které jsou taky především octová blána se prý dají usušit a sníst a nebo z nich ušít kabát. Ale...

    A Smart, Mood-Sensing Jacket Made of Kombucha, Because That's What Bikers Need | Motherboard
    http://motherboard.vice.com/...t-mood-sensing-jacket-made-of-kombucha-because-thats-what-bikers-need

    Homemade Kombucha Scoby Jerky - Holistic Squid
    http://holisticsquid.com/kombucha-scoby-jerky/
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    Z nepovedených ovocných vín (v paneláku to kvašení není zrovna ideální) děláme octy a přebývají nám octové blány/matky. Jsou dobré i k něčemu jinému než k založení dalších octů?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Alespoň že ty botulotoxiny by neměly hrozit :-) Tak to zrání v popelu vyzkoušej a napiš jak se to povedlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: ona tam vcelku příčetně dává dusitanové soli.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Masa bych se taky bál, a to jsem se něco naudil a nakonzervoval. Prostě, jsem z toho rozpačitý. Tomu Katzovi věřím, že všechno vyzkoušel.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: hele, to mi nepřijde - respektive píše o tom už docela dlouho (i když zjevně píše cokoliv, ale má několik publikací o domácí výrobě potravinú

    cos21 - Alles auf einen Blick - Cosima Bellersen Quirini
    http://www.cos21.de/cos21-alles-auf-einen-blick/

    Ale třeba tu část o sýrech jsem v pokušení poslat k rozcupování Kláře Hadašové a moc se mi nezdá, že by třeba uzeniny šly tak jednoduše. Byť ten trik s popelem budu muset zkusit. (namísto uzení zahrabávají uzeninu v plátěném obalu do popela na pár týdnů)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Připadá mi, že to autorka jen posbírala a nevyzkoušela.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: no, mám to tu k recenzi a zatím nevím moc co s tím. A docela mě prudí, že se překladatelka nenamáhala přečíst si katze a sjednotit terminologii. Navíc to vydávala úplně jiná redakce než Katze - inu Grada.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Díval jsem se do nové knihy od Grady - Fermentace - Recepty na domácí kvašení, a nevím. Recepty se mi zdají být až příliš stručné a ošidné detaily, ve kterých tkví čertovo kopýtko, často nejsou dost zdůrazněny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXCITE: jasně jankbeču kimči 양배추김치 yangbaechu kimchi


    Emergency Kimchi (Yangbaechu-kimchi) recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/yangbaechu-kimchi


    최고의 요리 비결 - 윤혜신의 막걸리찐빵과 아삭! 양배추김치_#002
    https://www.youtube.com/watch?v=h7XNsXSfzJk

    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Můžu udělat Kimči z našeho zelí?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    21.11. povedu v rámci jesenického Restaurant day kimči a zelnou dílnu.

    https://www.facebook.com/Zkvaseno/events

    Doražte - jesenický RD je velmi příjemná, komorní záležitost se stále ještě punkovým duchem. Kdo by potřeboval poradit s ubytováním a nebo s tipem na výlety, když bude hnusně, tak do pošty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Van Gogh's 'Starry Night' was re-created with bacteria. It's as cool as it sounds.
    http://www.upworthy.com/...starry-night-was-re-created-with-bacteria-its-as-cool-as-it-sounds?c=ufb1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam