• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: imho bude háček ve složení škrobů a bílkovin.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Podle mě v tom není háček, jen se to prodražuje. Raději bych desetikilový pytel sušené :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: tak to jsem zvědavá na výsledky.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZOIDBERG: Vyřešeno, viděl jsem mrazenou cukrovou kukuřici normálně v samoobsluze, posuším a pak už by se s tím mělo dát oracovat.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    NOLONGERTHERE: Krmnou už sežraly slépky…
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZOIDBERG:
    ZUZKAOU:
    V HotBread kitchen, kde si vse delaji od zacatku, doporucuji prave krmnou (akorat pozor na zbytky pesticidu a podobne), jestli se nemylim. Asi predevcirem jsem si ni listovala v knihovne a zaujalo me to.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XCIDER: chuť a ochota změknout v celku a složení škrobů/bílkovin, aby se po nixtamalizaci z toho daly dělat placky. Stejně tak jako z krmné pšenice neupečeš dobrej chleba.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZOIDBERG: co je na krmne jineho?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VIKY_K: jasně že jo, zítra to vyjde - na popeleční středu.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nemáte někdo tip, kde sehnat pár kilo kukuřičných zrn, vhodných na experimenty s nixtamalizací? V okolí se pěstuje jen krmná, takže zásoby nanosené pro slepice nepřipadají v úvahu.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    Zuzko, budeš pokračovat v symbiotickém seriálu? Od neděle koukám na stránku a furt nic.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kimči bramborový salát je ultimátní dobro. Ještě to pak rozmažu na blogu, ale je fakt super.

    A naprosto jednoduchej. Kimči nasekat, přidat ještě jarní cibulku, protože těch není nikdy dost, smíchat s jogurtem/zakysanou smetanou a lžící majloky a kečupu. (milovníci ostrého přidají sirrachu), přidat horké nakrájené uvřené brambory a nechat vychladnout či rozležet.

    Nad kečupem neohrnujte nos, docela pěkně to osladí. Recept je z http://cooking.nytimes.com/recipes/1017403-spicy-kimchi-potato-salad
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Díky, mezitím jsem už to taky zjistila, kupodivu na stáhnutí hořkosti stačil jeden den, to se to možná spíš nějak rozleželo, než aby už tam byly pomnožené bakterie, co myslíš? Ty paprikové vločky mám v mrazáku od začátku, nakládám kimchi na základě informací z tvého blogu podle Maangchi, ta to zmiňuje v instruktážním videu. Jen tedy česneku dávám výrazně méně než ona, nejspíš mají v Koreji čínský česnek...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a pytel chilli vloček je ideální nechávat v mrazáku, pak nehořkne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: jo, zrovna hořkost žerou bakterie jako první.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Dala jsem do easy-to-make kimchi podle Maangchi (http://www.maangchi.com/recipe/easy-kimchi) dala korejské paprikové vločky na horní hranici množství a možná i omylem trochu víc a kimchi je teď díky paprice lehce nahořklé. Dá se očekávat, že se hořkost během kvašení omezí,nebo mám dokrájet víc zeleniny? Ptám se, protože do krájení se mi moc nechce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XCIDER: koupíš naložený v alkoholu v korejských krámech a nebo tenké sušené kořníky u grešíka.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    The Kimchee Cookbook: http://uloz.to/xV78RzAC/the-kimchee-cookbook-pdf
    jeste jsem z toho teda nic neozkousel, dneska jsem delal druhou varku, v zasade podle Zuzcina receptu, jen jsem tentokrat pridal kapie a cernou redkev...
    silne me laka ginseng kimchi, ale obavam se ze cerstvy zensen v tyhle casti zemekoule proste nesezenu :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Hm, jestli přijedou Vietnamci v pátek s dostatečným množstvím koriandru na prodej, tak vyzkouším. Jen ten česnek budu muset ubrat, v tom zápachu u nás doma nepanuje shoda...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: zatím ne.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Zkoušela jsi to už? Uchová si koriandr svoji chuť, nebo se z toho stane silně česnekové zelené cosi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam