• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    VANEK: ty cesky prave moc ne, ja sleduju tuhle skupinu a docela me laka to rozjet doma
    https://www.facebook.com/groups/salumi.charcuterie.wurst/
    VANEK
    VANEK --- ---
    Půlka uzenin se vlastně taky fermentuje, žejo?
    Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...ci-udirny-na-zahrade-0wy-/hobby-domov.aspx?c=A160628_125623_hobby-domov_mce
    FITH
    FITH --- ---
    Muj soucasny kysaci koutek :o). Soustavnym zkousenim ruznych ozdravnych kur jsem dospela k tomuto vysledku. Ziju v Praze tzn.,ze mam k dispozici pouze chlorovanou vodu. Tuto nechavam pred pouzitim odstat,micham ji s magnesii v pomeru 1:1. Davam 5 lzicek obyc cukru na 1 l tekutiny a navrch 1lzicku kokosoveho cukru. Kvasim 36 hod.,sliji a potom jeste cca 12 hod. druhotne s ovocem citronem atp. Vysledkem jsou vitalni dobre pracujici tibi krystaly. To jen pro inspiraci :o)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Giulia Enders: Gut Reaction
    https://www.youtube.com/watch?v=weskzCKki-s


    její knížka vyšla už loni v češtině.

    Střevo není tabu - Giulia Endersová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/208221/strevo-neni-tabu/
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    ZOIDBERG: teďko ještě malinko, ale s kvasem mám většinou takovou zkušenost, že týden v ledničce stačí na dočištění a vyprchání "drožďovitosti"
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZUZKAOU: tenhle typ lihomeru (v zasade hustomer) se da pouzit na smesi, kde neni nic krome alkoholu a vody. u kvasnych produktu je ten vysledek zkresleny extraktem a zbytkovym cukrem. ten hustotu na rozdil od EtOH zvysuje, u hodne sladkeho kvasu by to myslim ukazovalo zaporne hodnoty :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WENOUSH: A není to cítít droždím?
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    jo a protože mi kvásek došel, tak jsem pak přidal trochu droždí
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    ZOIDBERG: já jsem na kvásku nešetřil a myslím, že byla výhoda, že bylo takové horko...na druhou stranu si myslím, že spousta látek ve vosku a propolisu zabrání i bujení nežádoucích věcí
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: To mě nenapadlo, dělat z medu kvas z kvásku. Ve víčkách je ale hromada propolisu, takže tou kvasinky nemají lehké. Zkusím, víček mám několik čtyřlitrovek.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WENOUSH: mňam, to zní skvěle. Budu muset z někoho vydyndat víčka!

    Jinak ve vinařských/pivaovarných potřebách zakup lihoměr http://www.vinarskyraj.cz/katalog/ostatni-sortiment/merici-pomucky/lihomer-0-90
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Povedl jśe mi teď skvělý nápoj - nefalšovaný medový kvas. Normálně dělám kvas z chleba a med přidávám, ale tentokrát mi táta přivezl hromadu víček s medem (dělal právě medobraní). Tak jsem to dal do veliké nádoby, smíchal s vodou a dal do toho kvásek a pár týdnu nechal na pokoji.

    Tím, že v tom ležel ten vosk se myslím dost zpomalil kvasící proces, ale zase to dostalo neuvěřitelnou vůni. PO dvou týdnech to bylo pořád strašně sladký, tak jsem si ještě dva počkal a momentálně je to hodně sladké, ale taky hodně dobré pití...slil jsem, přefiltroval a nechávám v lednici na pomalé dočištění...prostě pár krásných lahví "medového piva".

    Jen by mě zajímalo, kolik tam je asi alkoholu. U chlebového kvasu je to množství zanedbatelné, ale tady přeci jen ty kvasinky ten cukr žraly dlouho. Jak se to dá změřit?
    BACKORA
    BACKORA --- ---
    ZUZKAOU: Hezký! Vtípky z devadesátek! :D
    VASEKT
    VASEKT --- ---
    FARIN:
    VASEKT:

    DÍKY DÍKY , dnes jsem převzal odchované mořem .)

    Kdyby se jim u mne nedařilo, rád využiji nabídky a určitě se ozvu.
    FITH
    FITH --- ---
    EXCITE: Hrdino! Vydržela jsem 22.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    ZUZKAOU: Ale sakra! Tak vydržel jsem jí přesně 33 vteřin.
    FARIN
    FARIN --- ---
    VASEKT: tuhle jsem docela dost vyhazovat. Ale i tak se pořád množí víc než dost. Klidně v Praze věnuju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: tak nějak. Kamera pro Víkend na Nově bude blbá, ale odlákám je na Zastávku, kde budou koťátka, slepice, jehňátka, hliněný hobitín, soumaringotí, staré ovocné sady, výhledy do polska a smečka pobíhajících brontosauřích dětí, takže doufám že většina záběrů bude na něco jiného, než na mne.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Můžeš být pouze lepší?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU:

    Darik Darinová k vidění a slyšení zde:
    https://www.youtube.com/watch?v=NYm75TbObk0

    Ok, přestávám panikařit z živé hodiny v ČRo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK:

    Darik Darinova:
    ahoj, radi bychom o tobe, jako bloggerce, napsali, ke clanku davame vzdy i recept, mas nejaky, ktery bys tam chtela? hlavni kriterium je samosebou fotka slightsmile emoticon diky, dari, apetit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam