ahoj, zhruba pred 2 mesici na nadchnul Zuzcin blog, spachal jsem nekolik pokusu podle "
hlavne zacnete" navodu (mix redkvi, paprik a zeli, jednodruhova repa, jednodruhova paprika, a jeste jeden michanej uz nevim z ceho) .. a jsem z toho takovej rozpacitej :)
ty prvni jsem asi nechal moc dlouho, mozna jsem se nechal zmast tim, ze dlouho startovaly (asi jsem podsolil?) .. u tech dalsich ale nevim a co bylo spatne :) kazdopadne jsem z nich rozpacitej, protoze jist se to sice da, ale neni to ono .. je to trochu slany, malo kysely, smrdi to a chutovej hnici aftertaste taky citim :) a pokus s
kvasenim oves. vlocek se taky nepoved, ty jsem nechal asi moc dlouho a pri vareni kase z vysledku musela zena odejit z bytu, protoze ji bylo fyzicky nevolno, to jsem dokazal jenom ochutnat a pak to slo do zachoda .. (ale rozsiril jsem diky tomu repertoar o ovesnou kasi naslano, takze diky :) )
kdyz to srovnam s ruznymi pickles, co jsem jedl od kuchar(ek)-vegan(ek), tak to je proste nebe a dudy .. takze muj zaver je, ze tam bude nejakej trik, co mi unikl? mozna to nechavam moc dlouho? mozna zalezi na smesi? mozna nejaky koreni? mozna umeocet? mozna mam spatny ocekavani, jak by to melo chutnat? kimchi ve vegansky vieatnamsky restauraci na Florenci libovolnou chut prebiji pikantnosti, takze bych o nem taky nerekl, ze je to "lahudka" :) (ruzny plisnovy syry, salamy, kvaseny zeli a pickles od profiku mi vubec problem nedelaj) ..
protoze nemam v rodine, ani pratelich, zadny zkuseny kvasice, nemam se kde inspirovat :) a chut se na internetu tezko predava .. takze nekdo z Prahy, ktery by mi rekl, az bude nejaky pickles otvirat, ze bych lzicku ochutnal a zapsal si recept? :) nebo to mam proste dalsi rok zkouset a smirit se s tim, ze to bude spis dekorace kuchyne, nez zdroj dobrot? priznavam ze systematicnost mych pokusu pokulhava :)