Ja vim, ze to bude asi “hrozny objev”, ale provozujete nekdo “prubeznou kvasnou nadobu”?
Abych to vysvetlil: vzdy, kdyz jsem se k necemu rozhod, bylo toho nejaky cas nic, a pak zas desne moc...
Typicky ruzne okurky, kimchi a podobne.
Jenze ja vlastne vetsinou chci spis zpracovavat zbytky z vegetatrianskre kuchyne, tak nejak furt.
Procez jsem ucinil objev, ze je dobre si vymezit par nadob, ktere nejsou na dlouhe projekty, ale prubezne do nich doplnujes material a zas odebiras, jen nalev tak nejak zustava stejny a teeba trochu predchoziho kvaseni.
Strida se v tom ruzna forma zeli, ruzne okurky, kdyz zustane, klidne ruzne formy celeru, ted chvili nebylo nic moc jineho, tak tam sla cibule...
Pripadne mi to dost prakticky hack, stejne, jako to, ze je lepsi mit vic malych nadob, nez jednu velkou, pac treba zeli jsem mel 15kg v jedne becicce a mam prd, kvuli nepozornosti...
Zajimave je, ze ty prubezne nadoby si uchovavaji nejaky standard, ani moc kysele, ani neprokvasene, ale spis, ze se vlastne moc nehybou chutove ani funkcne. Proste at tam das co tam das, za cas je to kvasene... furt stejne. Nepridavam nic, mozna trochu kopru. Ani vodu, ani cukr, ani sul,...
Takze neni to uplne o kvaseni, jen mi pripadne dobre rozkladat to, a to prubezne kvaseni se mi vcelku osvedcilo uz nekolik mesicu (samo, kdyz do toho hodis cervenou repu, ktera tam predtim nebyla, to uz chut zmeni... sve k svemu)