úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
ZUZKAOU
---
---
21:48:03 24.10.2023
+1
POHODAVOLE
: tak tady ti ta plíseň nemá na čem narůst. A klidně to jde dělat třeba z gočugaru - tedy korejských chilli vloček
POHODAVOLE
---
---
21:46:33 24.10.2023
1 odpověď
ZUZKAOU
: recept vypadá skvěle, tak zkusím, až bude čas. Není riskantní rozemlít celé plody? Před sušením jsem všechny rozpůlil a odstranil semínka a některý byly plesnivý i přes to, že vypadaly zvenku pěkně.
POHODAVOLE
---
---
21:37:43 24.10.2023
ZUZKAOU
: já právě taky našel recepty se sušeným, ale sušený chilli mám ve sklenících a potřeboval jsem zpracovat čerstvý, tak jsem našel recept, ale asi se nejednalo o dlouhodobé uskladnění, tak jsem rád, že je olej zachráněný. Měl jsem s tím hromadu práce a padla tam hromada papriček, tak by mi to bylo dost líto 😀
MUTHA
---
---
21:28:35 24.10.2023
ZUZKAOU
: tohle je strasne dobrej olej s tou krupavou cibulkou
ZUZKAOU
---
---
21:24:23 24.10.2023
ZUZKAOU
: můžeš v to nechat tu cibulku a česek, ale musí být vysmažené do sucha a křupava.
ZUZKAOU
---
---
21:23:43 24.10.2023
4 odpovědi
jinak stadnardní postup je v oleji pmalu nechat smažit cibilil, česek a koření. A pak to zcedit na sušené chilli a sezam :-D
How to make Lao Gan Ma Chili Crisp AT HOME | My Homemade CHILI CRISP Oil Recipe! | Marion's Kitchen
https://www.youtube.com/watch?v=bNJn0q3po6Q
ZUZKAOU
---
---
21:22:23 24.10.2023
POHODAVOLE
: jestli je to jen olej, tak tam nemá co kvasit, dobrý to bude
POHODAVOLE
---
---
21:20:43 24.10.2023
1 odpověď
ZUZKAOU
: žena to celý prevarila a pak odstranila zeleninu a vyhodila. Měl jsem tam ještě cibuli a česnek. Bude to teď pls trvanlivý takto v chladu nebo je to lepší zavařit do sklenic? 😀
Díky
ZUZKAOU
---
---
20:07:15 24.10.2023
1 odpověď
POHODAVOLE
: tak k tomu přimíchej další várku a normálně z tho udělej chilli pastu s olejem :-D
POHODAVOLE
---
---
20:03:17 24.10.2023
1 odpověď
ZUZKAOU
: já je právě dělal z čerstvých papriček. Nedošlo mi to ☹️
ZUZKAOU
---
---
16:58:23 24.10.2023
1 odpověď
POHODAVOLE
: Ano - určitě bez zeleniny, jen sušenou papriku.
POHODAVOLE
---
---
16:00:39 23.10.2023
1 odpověď
Zacal mi kvasit chilli olej. Da se to pls zastavit prevarenim nebo je nutne odstranit zeleninu?
Diky!
SLANINKA
---
---
12:40:53 14.10.2023
Díky vám všem :) No, raději to jíst nebudu...
ZUZKAOU
---
---
10:02:20 14.10.2023
+3
SLANINKA
: no tohle je 3D a chlupaté - to bude plíseň. Ale je dst zábavná.
Je to zjevně aerobní, takže bych seškrábla vrchních 5-8 cm pasty a zbytek přendala do čisté nádoby s čistým víčke a vršek zalila nějakým chuťově vhodným olejem, aby tam nebyl přístup vzduchu a vrazila do lednice.
DYSTOPIK
---
---
19:47:35 13.10.2023
-1
SLANINKA
: pokud je to
Křís | Zkvašeno.cz
https://www.zkvaseno.cz/kris
Tak bych se to pokusil nějak obratně odstranit a zalejt šťávou z něčeho jinýho kvašenýho, nebo zacáknout octem. Nemuselo by to nic vážnýho znamenat, ale věřím že to tady ještě rozsekne někdo zkušenější
Jednou se mi křís udělal na zázvorovo-kurkumový limče. Odstranil jsem ho a pak už se tam neudělal
GHOSTDOGG
---
---
19:28:06 13.10.2023
SLANINKA
: Můj amatérský odhad je plíseň, do které jde zespod (asi) co2 z kvašení, a tím udělá bublinku.
SLANINKA
---
---
18:27:54 13.10.2023
3 odpovědi
Ahoj, poradíte mi prosím, co se mi to udělalo na jedné z várek srirachi? Jako plíseň mi to nepřijde - bílé útvary rostou do výšky a na špičce maji vzduchovou bublinu, ani plíseň není cítit. Už jsem se rozloučil s myšlenkou na konzumaci, ale i tak by mě zajímalo, co se mi to podařilo vypěstovat.
JAKOUBEK
---
---
21:58:03 28.9.2023
LISHKA
: Pošta.
LISHKA
---
---
14:28:08 28.9.2023
1 odpověď
+1
Ahoj ahoj, najde se tu nějaká dobrá duše, která by mě podarovala kombuchou?
Ideálně Praha 4 nebo 7, ale klidně si dojedu:)
Zbytek ladíme v poště.))
Díky moc.
ZUZKAOU
---
---
8:39:39 25.9.2023
+3
QUIP
: až budeš mít alkohol, tak tam vraž slupky z nějakých jablek, nebo teda někde kup řemeslný ocet.
Dělala jsem teď rešerše na článek o octových nápojích pro barlife a překvapivě je ji v ČR už docela dost. Něco určitě budou mít v nejbližší zdravé výživě.
(kombuchu tam nekupuj, prakticky všechny jsou stabilizované)
Utopia (Jiižní Čechy)- široká nabídka octů na pití včetně již hotového nealkoaperitivu na octové bázi.
Všechny cidery a octy - UTOPIA
https://utopia.direct/collections/all
Oceterie (Středočeský kraj)- jablečný ocet a zejména jablečné balsamico, sezoně sladový ocet
Jablečný ocet & umami koření
https://www.odsmoliku.cz/
Kojibakers (Středočeský kraj) - medový ocet
octy - kojibakers
https://eshop.kojibakers.cz/octy/
A. K. Ciderie (Valašsko)- hruškový ocet a jablečný ocet s ořechy
A.K.CIDER
https://eshop.akcider.cz/ocet-2/
Karotkin (Slovácko)- jablečný, švestkový a malinový ocet
Octy
https://karotkin.cz/menu/produkty1/octy.php#
Pankovo (Brno)- ocet z lipového vína
Kvasný ocet ovocný z vína z lipového květu skleněná lahev 0,25 l
https://www.pankovo.cz/cs/produkt/kvasny-ocet-ovocny-z-vina-z-lipoveho-kvetu-sklenena-lahev-0-25-l/
Bejblova octárna (Praha)- švestkový, jablečný a kombuchový ocet
Bejblova Octárna: Poctivé řemeslné octy ze srdce Vršovic
https://www.bejblova-octarna.cz/
Fermato (Slovácko)- sladový a vinný ocet
Pomalu kvašené orleánské octy
https://www.fermato.cz/orleanske-octy/
Lussk (Slovácko)- medové a jablečné dlouho zrající octy
Vyhledávání - Lussk
https://www.lussk.cz/vyhledavani/?string=ocet
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam