• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Vy stále neumíte číst ! já neřekl že dilatace neexistuje, já řekl, že je založena na pootáčení soustav !!! ( pozorovatele v soustavě "v kludu" a družice v soustavě "v pohybu" ) a to není rozhodně vyloučeno. Navíc tu pozorujeme dilataci vunikem "pouze" rozdílem dvou gravitačních potenciálových hladinách, což není stejné jakožto pohyb "brzdný" či "zrychlený" ... oč tu běží.

    A co se týče dalších experimentů potvrzených !!!, tak bezpochyby potvrzeny byly !!!, ale opět není prokázáno, že nemůže být důvodem "dilatace" ono pootáčení soustav.
    Benny, tak se vzpamatujte a lépe vnímejte psaný text. Pokud toho konečně, po mnoha měsících docílíte, pak možná podáte (konečně) lepší pořádný protiargument než dosud.
    JN
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: vam ten "experiment" s fungujici GPS, ktera je na dilataci casu postavena, nestacil?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Už celý týden pátrám po internetu po rigorózních důkazech ditalace času, tedy po důkazech, že čas dilatuje i při pohybu brzdném ( nemám na mysli pseudodůkazy v podobě "zmanipulované" matematiky Lorentzových transformací k úkazu "náááárůstu" dilatace postavených ) ale pravé experimenty !!. Veškeré pravé poctivé experimenty ( reálně uskutečněné, či vypozorované v přírodě ši vesmíru ), které jsem našel popisují "dilataci" při-po pohybu (ne)zrychleném. ... tj. jednou při pphybu zrychleném jednou jen při pohybu rovnoměrném...; Ano, je tu spoustu "důkazů" k tomu, že dilatace času "existuje", že byla experimentálně prokázána, naměřena...ano, byla, i já tomu věřím, ale...ale...ale !
    a) byla prokázána ta dilatace, ano, ovšem nikoliv "po - při pohybu tělesa v situaci zmomalování, brždění" (( pokud i při brždění tělesa, pak jen teoreticky výpočtem k tomu navrženým )) a
    b) nebyla prokázána dilatace času jakožto pootáčení soustav..., proto že nebyla v tomto směru ta dilatace vůůůbec zkoumána...proč ?
    c) byla prokázána po pozybu tělesa pohybem rovnoměrným ale při průletu různými gravitačními potenciály...což není "důkazem" že se jedná o dilataci z důvodů brždění či pootáčení soustav...
    d) a především už konečně nebyla dilatace pořádně definována : "co to je ta dilatace, a čeho ?", tj. zda "dilatuje čas" ? ?, zda dilatuje interval času" ? ?, zda dilatují "hodony" ( libovolný mechanizmus odpočítávající chod a plynutí času ) umístěné v raketě ? ?, zda dilatuje tempo plynutí času ? ?, zda dilatuje "doba", po kterou se pozoruje nějaký fyzikální děj ? ?...; dokonce není jasné zda dilataci "t" pozoruje "Rakeťan" na svých hodinkách když si letí vesmírem libovolnou rovnoměrnou rychlostí ? ?, či dilataci tomu Rakeťanovi pozoruje pozemský pozorovatel ? ? aniř by jí sám pozoroval Rakeťan, zda Pozemšťan pozoruje tu dilataci tj. zda dostává z pohybujícího se tělesa o tom informace ? zda dilatace běží na raketě a "pozorují" to jen raketové hodiny a pozemské hodiny tu dilataci nepozorují ? a kdo oznámí púozorovateli na Zemi že v raketě dilatují hodiny ? či čas, či interval času ?
    e) ...dokonce je podivné že dilataci lze demonstrovat na příkladech jako je perón nádraží a u perónu je kolej na nížb se pohybuje vlak, ovšem nikoliv !!!!! kolmo na pozorovatele tj. jako raketa která odlétá kolmo na pozorovatele, ale vlak si jede zleva do prava tj. "vodorovně" k pozorovateli a ... a zda i takový přžíklad - pohyb kolmo od pozorovatele či vodorovně od pozorovatele - má stejný důsledek-následek na dilataci času...čili je to fuk kterým směremn se těleso od pozorovatele pohybuje, vždy můžeme na papír nakreslit onan slavný obrázek s vagónem a v něm interferometr který ukazuje odrazy fotonu od dvou zrcátek a pak onen trojůhelník z něhož se odvozuje Lorentzova transformace, i kdyby ten obrázek s papírem byl kolmo na pozorovatele a pozorovatel neviděl trojúhelník, alébrž jen "bok" papíru...
    f) atd. - Každá literatura vědecká to popisuje tu dilataci jinak. Jednou dilatují hodinky, podruhé dilatuje interval, potřetí dilatuje doba od t1 do t2 , počtvrté dilatuje "samotný" čas...popáté dilatuje Rakeťan pošesté Pozemšťan... i při brždění i při zrychlování...no každý to interpretuje "poEinstensku" jak se vyspal...
    -
    Pokud si uvědomíme, že naše planeta vesmírem putuje "jakousi" rychlostí ( nevíme jakou ) a jakýmsi zrychlením v galaxii i v extragalaktické kupě ( nevíme jaké a kde a pro koho ) pak by jsme si měli také uvědomit, že sami na sobě nepozorujeme že bychom se sami pohybovali rychlostí světla ( tedy 0,9999999c ) ač přesně tak, stejně, nás pozoruje nějaký kvasar z konce vesmíru. My ho pozorujeme jak On má rychlost "od nás" 0,9999999c a tím pádem my pro něho dilatujeme čas, vůůůbec nestárneme, až k téměř nekonečně pomalému tempu toku času a...a pro nás také On má rychlost 0,999999c a On pro nás dilatuje svůj čas na nekonečně pomalé tempo... ; pozoruje někdo ze zdejších NYXáků, že by se pohyboval rychlostí téměř světla ????, a dilatoval mu tím pádem "vlastní" čas "k nule" či " interval časový" k nekonečně velké hodnotě ?:::? Ne !!!! ale kvasar to tak vidí !!!!! a než o tom "co" se děje na Zemi dostane informaci, tak se pozemská dilatace změní (?) na opačný jev....(?) ...anebo že by ne ?
    ???
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Jeden Vševěd ( co umí vše, ode dneška a tím pádem je navěky už chytrej...a už nic """"nového"""" se nemusí dovídat ) chodí za laikem a komentuje mu jeho notřesné názory, ba co dím né-a-né mu násilím vnutit "správné", tj. jeho názory :

    01 - 3 měsíce mu tu říkám, že dilatace je ´prodloužení-prodlužování základního intervalu´ ( nazvanéno nějak, např. etalon = sekunda )
    tak jeste publiku prozradte, jakou vzdalenost urazi svetlo za tu vasi dilatovanou sekundu :-))
    důvtip relativity je v tom, že "dilatovanou" sekundu na raketě "pozoruje" pouze a pouze a pouze domácí Pozorovatel v soustavě v klidu, v soustavě pasované do klidu Pozorovatel domácí pozoruje Raketu R1 mající vé = 200, a u ní Dilataci Času DC1 ; pak další Raketu R2, véé = 210, a u ní DC2 ( ještě o kousek prodlouženější ) ; pak R3 s véé = 220 a u ní DC3 ještě o kousek prodlouženější...atd....pak R17, s véé = 285 a u ní DC17 s ještě větším prodloužením intervalu původního = etalonu "domácího" na interval "raketový" ohromně dlouhý ..., ( až na interval celého stáří vesmíru ) což pak jiným vjemem znamená, že čas plyne stále pomaleji, a pomaleji, protože interval časový je stále prodlouženější. Prodloužený interval časový „dilatovaný“ je komplementární s „kontrakcí“ délky, takto : xc . tc = xv . tvv , čili symbolicky : 1 . 1 = 0 . nekonečno , ( už tady lze hlubokým okem vypozorovat ono pootáčení soustav, viz výklad zde http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/f/f_033.doc

    02 - 3 měsíce mu tu říkám, že dilatace je ´prodloužení-prodlužování základního intervalu´ ( nazvanéno nějak, např. etalon = sekunda )
    ano, to rikate, porad dokola & to je ta hovadina, kterou se vam porad snazim vymluvit. sekunda zustava vsude stejna. sekunda nedilatuje.
    milej-rozmilej LUBOBe. Dokud v mozku neuděláte rošádu, anebo dámský gambit, nikdy nevznikne dialog ale budou to dva monology. Chápete ? Já budu stále přednášet „novou vizi“ a vy budete stále plivat „je to hovadina, snažím se vám to vymluvit…a pořád dokola“. Musíte se zamyslet „kdo tu je pro koho“. Zda já jsem tu proto abych pochopil soudobou fyziku a nebo aby soudobá fyzika pochopila mě. Zda „zbytečně ona rdousí mě“ anebo „zytečně navrhuji neškodně já jí své vize, které by mohla bez úhony nastudovat“ …
    Lubobe, sekunda nezůstává všude stejnou !!!!, jednak
    a) sám čas ve vesmíru „nezná“ sekundy…
    b) jednak sekunda je interval a interval o jisté velkosti jsme si my lidé sami nazvaly „sekunda“
    c) a tato sekunda v té chvíli kdy jí lidé-fyzikové sami změní, bude jiná, jinak velká
    d) a začtvrté, nemění se „ S E K U N D A“ ale interval …a to i ve vesmíru i v abstraktní vědě-fyzice použitím matematiky. Sekunda je etalon intervalu a ten se samozřejmě nemění proto, že nechceme tento etalon rušit. Ale sekunda se „natahuje“ na jiný interval, který už není etalonam…nazývejme ho „dilatovaná sekunda“…

    1. ve vsech soustavach plati stejne fyziklani zakony co tím chceš LUBOBe říci ? Nevidíš si na špičku nosu. Když použiji fyzikální zákon 1 = G.M/vˆ2.x …a dosadím si za „t“ sekundu dilatovanou, anebo za „x“ kontrahovanou délku, anebo za „m“ relativistickou hmotnost, tak samozřejmě že zákon tím neměním…, chápeš ? Myslím do smrti chápat nebudeš.
    2. rychlost svetla je ve vsech soustavach konstantni & stejna. jistě ! to tvrdím už 30 let i já. Nechápu ovšem k čemu ta námitka byla…

    ani za 30 let jste nebyl schopen tuhle jednoduchou vec pochopit. vy ani za 100 let nepochopíte úmysl HDV natož relativitu, LT & urputne ze sebe delate cim dal tim vetsiho pitomce & zoufalce :-))
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Jeden Vševěd se mě zeptal : "...tak jeste publiku prozradte, jakou vzdalenost urazi svetlo za tu vasi dilatovanou sekundu :-))
    Reakce : .... :-)) Ono to s tím "obesným principem relativity" nebude až tak zcela jednoduché a jednoznačné ( se domnívám, nikoliv jak své vize presentují jiní Vševědové ). Relativistické jevy jsou tři : dilatuje čas, kontrahuje délka a rostě hmotnost. Zřejmě (? se domnívám já ), že nelze sledovat každou zvlášť ze tří ....ač to tak fyzika dělá. Zřejmě, bude-li se měnit hmotnost "m(0)" na "m", bude se "současně-souběžně" něco dít s tím časem ( ? bude či nebude prááávě také dilatovat ? ) i s tou délkou ( ? bude či nebude prááávě také kontrahovat ? ). Dtto když budeme sledovat jinou relativitě podléhající veličinu , např. čas..., pak co "souběžně" s tím budou dělat "m" a "x" ???? ; dtto dotřetice při sledování kontrakce délek "x", "co" souběžně s tím dělá čas a hmotnost. (?)!!!
    Já Vám to ukáži v dokumentu, který je starý 20-25 let a na internetu "visí" od 28.06.2006
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/f/f_033.doc
    Přesto lze jednoznačně odpovědět na tu otázku s rychlostí světla "jakou" vzdálenost urazí za "dilatovanou" sekundu : vždy c = 1/1. ! V tom to je. Ať je jak chce "dilatovaný" interval velký bude vždy c = 1/1 Jenže .... "kdo" to pozoruje je velmi důležité !!! Pokud se ve vesmíru mění totálně vše...., naprosto totálně VŠE !!!!!!!!, pak jediné !!! co se nemění je prááávě céé. ; c = jednotka délky ku jednotce času, ať už jsou ty intervaly "jednotkové" nebo ne, tj. velké jakkoliv, vždy musí být jejich poměr roven 1/1. A...a to právě representuje plochý časoprostor !!!!! Kdyby ve vesmíru bybyl jen fotony a žádná hmota, byl by časoprostor euklidovsky totálně plochý. Takový byl před Třeskem. Byl bez hmoty. Hmota se rodí "křivením" čp , tedy křivením dimenzí ( 3+3 ) veličiny Délka a veličiny Čas.
    Proto aby se dalo sledovat "křivení dimenzí" a seldovat i ta plochost vesmíru a komplementarita všech třech, jsem si pomohl zavedením snadné "konvence" http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/f/f_001.doc
    Kdo jí pochopí, pochopí "půl" HDV,...pochopí "o co mi jde". - - ...pochopí také proč musí platit c = 1/1 a vé menší céé....atd.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Byl tady nedávno jistý velevědec, který měl zajímavý způsob projevu. Např. Když jsem řekl : na louce se pase kráva, tady je odkaz XXX, tak on odpověděl : né, to je nesmysl, na louce se nepase vůl, ale kráva, tak jak to říkám já, a také v tom odkazu XXX.

    Např. zde : citace : JOSEFDRUHY:
    he he he, dalsi trapas. je to tam presne stejne jako to rikam ja & vsichi ostatni krome vas. viz
    "pak prodloužení tohoto intervalu znamená vlastně zpomalení chodu hodin. Tedy :
    Hodiny v pohybující se soustavě jdou (tikají) z hlediska klidové soustavy pomaleji.
    Jev dilatace času je dnes možno považovat za spolehlivě ověřený na mnoha experimentech"

    Reakce : ha ha ha, to je trapas velevědce, že ? 3 měsíce mu tu říkám, že dilatace je ´prodloužení-prodlužování základního intervalu´ ( nazvanéno nějak, např. etalon = sekunda ), což znamená jovněž, že pozorujeme na raketě zpomalení tempa plynutí času a to nepozoruje Rakeťan, ale Pozemtan. - - No a když toto téměř navlas napíše nekdo jiný, v nabídnutém odkaze, pak vělevědec ( kterému se nesmí říci "přiléhavé citoslovce", jinak by žaloval ) sdělí : "no dyť to samé říkám jááá, nadvědec, a né ty Josefdruhý."

    Na louce se pase kráva....ne, na louce se nepase vůl....ale kráva....
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Mám tu dokument http://www.kfy.zcu.cz/dokumenty/FYI1/casopr.par.pdf ,který předvádí názor k dilataci času ; jinou výkladovou verzi než jí zde přesenkoval "Velevědec neomylný".



    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Je to marnééé. Jistý nadvědec, z tohoto klubu, néééže by řekl "toto můj názor", má vizi, nápad, domněnka, ( jak své vize uvádím já ), čili názor omylný, ale ...ale On-bůh PROHLASIL (!) svá slova jako výrok !!!, nikoliv názor, a to neomylný !! a navěky platný!! Posuďte jak pracuje a myslí nadvědec, neomylný , citace :

    "dilatace je prodlužování intervalu časového v porovnání s časovým intervalem etalonovým.

    ha ha ha :-))

    takze na rakete uplyne stejny pocet sekund jako na zemi, jenze na rakete budou ty sekundy ... pozooor ....dilatovane! :-)

    & jakou rychlosti poleti na rakete svetlo? uleti za jednu dilatovanou sekundu stejnou vzdalenost jako na zemi za nedilatovanou sekundu? jestli jo, tak sekunda nemuze byt dilatovana, jestli ne, tak rychlost svetla zavisi na rychlosti rakety. uchvatne :-)

    vy v tom mate ale gulas, vidte? & ne ne si nechat poradit. radsi tvrdit hovadiny, jen kdyz jsou vase :-))

    no jen pokracujte, ztrapnujete se uplne sam, bez asistence :-)"
    ...


    Nyní kousek mého okomentování : Blbcovi to vysvětlit nejde !!, proto alespoň zdejším čtenářům : mám-li , já pozorovatel, v nějaké soustavě pasované do klidu, časový interval, mohu ho nazvat "sekunda". Na všech tělesech v celém vesmíru, která se sice pohybují ( rovnoměrným pohybem...; soustava inerciální ) "domácí" pozorovatel na tom tělese ( které se vesmírem pohybuje ) on nic nepozoruje, že by se pohyboval. To říká fyzika, né jen já. Žádný pozorovatel v soustavě "v klidu", pasované do klidu, svůj pohyb pozorovatel spjatý s touto svou soustavou "svůj" pohyb vůči sobě samému nepozoruje. Proto nepozoruje Pozemšťan "svůj" vlastní pohyb vůči sobě ani...ani Rakeťan ho nepozoruje vůči sám sobě, ano žádný miliontý pozorovatel na miliardách hvězd nepozoruje "svůj vlstní pohyb vůči sám sobě", sám je ve své soustavě inertní bez pohybu sám k sobě. Lze tedy říkat, že Rakeťan sám vůči sobě , vůči své soustavě spjaté s raketou "se nepohybuje a nevnímá "svůj" vlastní pohyb. Proto také lze soudit, že čas, tedy tempo plynutí času na Zemi i na libovolné panetě, hvězdě a raketě, plyne stejným tempem v celém vesmíru v "současném" okamžiku....; žádný pozorovatel ( objektů někde tam v dáli ) nemůže vědět "okamžitě" jaké tempo plynutí času je "právě-okamžitě" na jiné hvězdě, galaxii, kvasaru....raketě. Lze tedy s doktrínou dosud platnou, čili tou co říká soudobá věda, říci, že ve stejném momentě-okamžiku časovém teče-plyne tempo času na Zemi i na Raketě stejným tempem, ale.....ale....pokud pasuji jakéhokoliv Pozorovatele do soustavy a tu do klidu ( tííííííím jsem určil že v jeho soustavě v klidu sevšichni ostatní pohybují, nejsou v klidu ), pak na tělese, které je "v soustavě Pozorovatele", ( všechna vesmírná tělesa jsou v soustavě Pozorovatele ), ale které má vlastní svou soustavu "raketovou soustavu", tak Pozorovatel Pozemský v této své soustavě v klidu, pozoruje Rakeťana, že mu dilatuje čas, tedy mění se mu plynutí tempa času - je pomalejší - a mění se mu velikost intervalů časových v porovnání s etalonovými intervaly Pozemšťana, tak tento jev nepozoruje Rakeťan, ale pozoruje ho POzemšťan ! Jak ???? No, buď si to vypočítá podle STR anebo to pozoruje do dalekohledu či jiných přístrojů tím že snímá "o raketě", o hvězdě, o kvasaru, o reliktním záření atd. informace....; a kdo nese informace ? foton.
    Reasume : na raketě "pro rakeťana" ( v jeho "vlsatní soustavě" ) uběhne stejný počet etalonových sekund ( za stejnou dobu ) jako pro Pozemšťana doma v jeho soustavě. Což blb LUBBOB_BLB nekenže nepochopí, ale nařizuje aby to všichni chápali podle něho, a pouze podle něho, protože ON je Bůh, vševěd.

    citace vševěda : "...& jakou rychlosti poleti na rakete svetlo? uleti za jednu dilatovanou sekundu stejnou vzdalenost jako na zemi za nedilatovanou sekundu? blb jednak nemyslí mozkem a jednak odmítá chápat jiné myšlení a jiné upozornění : Blb nectí požadavek "kdo" pozoruje : pozoruje-li Pozemšťan Rakeťana, pak může vyslovovat ( podle poznatků z pozorování ) co pozoruje u rakeťana, ale Pozemšťan nemůže vyslovovat "pozorování" toho co pozoruje Rakeťan. Pozoruje-li Pozemšťam milion těles, jedno z nich je raketa, a každé má jinou rychlost, a seřadí-li si je ( Pozemšťan ) do řady podle rychlostí, pak poslední z nich je foton co už má rychlost světla....dál to nejde, protože cé = 1/1. No, a, "přeskočí-li" pozorovatelna na raketu a tam bude nyní on Pozorovatelem, co vyhodnocuje, pak zase bude z nové pozorovatelny pozorovat posloupnost těles s narůstající rychlostí až k cééé = 1/1, dál to nejde. Ale nelze prohlašovat-posuzovat Pozemnšťanem co vidí Rakeťan.... Mimo jiné pro pozemšťana se soustavy pootáší až dojde na c== = 1/1 což je pootočení o 90 stupňů, proto dál to nejde. Rakeťan také, ač letí vůči Pozemšťanovi, véé = 0.8 cé , musí sebe prohlásit za "v klidu" a tak bude pozorovate "svá" okolní tělesa až dojde na cééé = 1/1 ... pootočeno o 90stupňů... To tak je pro každé těleso. Nelze říkat že První Pozorovatel vidí svá tělesa jak jsou různě rychlá, až k cééé, a že jeho kamarád Raketa č.1 vidí cééé = 1/1 a že další kamarád Raketa č. 2 co je pro raketu č. 1 číslem č.1 že...atd. jestli jo, tak sekunda nemuze byt dilatovana,... " pan pozorovatel v soustavě "prvníů vidí u jiných těles s véé se blíží cééé že "jehoů sekunda dilatuje. Pak ona Raketa č. 1 vidí raketu č.2 " ve své soustavě" že ta č. 2 dilatuje svůj čas...pak raketa č. 2 vidí raketu č. 3 že také ona vůči č. 2 dilatuje svůj čas, atd....prostě !!!!!! pootáčení soustav.... první pozoruje od 0 do 90stupňů a když přeskočíš do "už pootočené soustavy" zase jí pasuješ do klidu, tedy zase jí dáš pootočení nula a jiné oustavy vyhodnotíš až do 90stup%nů ...atd.

    No blbovi to vysvětlit nejde. Doufám že ostatní to jakž-takž pochopili.


    ...
    & jakou rychlosti poleti na rakete svetlo? uleti za jednu dilatovanou sekundu stejnou vzdalenost jako na zemi za nedilatovanou sekundu? jestli jo, tak sekunda nemuze byt dilatovana, jestli ne, tak rychlost svetla zavisi na rychlosti rakety. uchvatne :-)

    vy v tom mate ale gulas, vidte? & ne ne si nechat poradit. radsi tvrdit hovadiny, vážení, je to drzost si nenechat poradit od vševěda, je to neskutečná drzost a...a mám jen štěstí že tu je demokracie a že nejsme v 16 tém století...to by mě už LUBOB dávno upálil že mám tu drzost si myslet něco jiného než on "nařídil" než nařídil "co je věda, co pravda" jen kdyz jsou vase :-))

    no jen pokracujte, ztrapnujete se uplne sam, bez asistence :-)"
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"& protoze na pohybujicim se telese cas bezi pomaleji, tak dvojce, ktere je na rakete, ktera se pohybuje, bude nakonec mladsi, protoze na pohybujici se rakete cas bezel pomaleji.
    co vam k tomu mam jeste po 2 mesicich urazek vykladat."

    Reakce : co Vám mám na to po 2 měsících nekorektností vykládat, že...že na raketě běží čas pomaleji , samozřejmě, ale zjistí to Pozemšťan, nikoliv velitel Rakety a samozřejmě, že dilatace je prodlužování intervalu časového v porovnání intervalem etalonovým.
    Jenže Vy jste Bůh, neomylný a tak máte PRAVDU....co Vám mám na to povídat...že ? Na raketě Rakeťan nic sám na sobě nepozoruje při svém pohybu...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Citace jednoho nadvědce :"Joch :
    Hodiny H´ tedy ukazují menší čas Δt´ než hodiny H2 (resp. H1), přestože v čase t = t´= 0 byly na hodinách stejné údaje.
    Pokracujte, jen tak dal :-))"


    Reakce : jo, pokračuji tak dál : Jste už dva, co tvrdí, že "hodiny" = mechanizmus to libovolný ukazují "čas"...přestože všichni víme, že "hodiny nejsou tím časem" ...čas je ve Vesmíru i tam kde nejsou hodiny... ;Hodiny není čas, ale hodiny je mechanizmus = "odpočítávadlo intervalů" !!!!!! ( ať už je jakýkoliv ten mechanizmus, např. kmitající cezium, které "odpočítává" intervaly ... ha-ha-ha LUBOBe , který intervaly neuznává !! ; ha-ha-ha ... ale tvrdí, že má svou verzi LT a celou svou vědu fyzikální i dilatace spolu s JOCHem dobře.. ), LUBOBe, hodiny zásadně neukazují čas, hodiny "kopírují tok času jakožto tok intervalů po sobě jdoucích, hodiny předvádí "plynoucí intervaly časové" ; a navíc i "tempo odtikávání těch intervalů" ... ale nikdy ČAS. Hodiny prostě neukazují čas, ale "chod času = chod intervalů časových" To jen lidé tak poeticky nazývají že Hodiny ukazují čas...., lidé dost často mluví poeticky, např. že "želeso stárne", krajina se sune, burza klesá,..a.. a miliony takových poetických výrazů. Vesmír nezná ani burzu ani "pokles koruny"...., ale Vesmír "zná" veličinu fyzikální, např. Čas a zná pro něj dimenzi ( jednu... možná tři ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"
    notabene, porad mi neni jasne, co by nam to vyhodnoceni vasich odkazu prineslo. jak by nam to pomohlo rozlousknout, ci varianta je ta spravna? ja rikam odmocninou nasobit, vy rikate odmocninou delit. tam kde je na webu nasobeni, je to podle me dobre, podle vas spatne. tam kde je na webu deleni, je to podle me spatne, podle vas dobre.
    & no co s tim dal? to nas absolutne nikam neposouva.
    jako posledni jsem navrhnul numericky vypocet. cekam, ze se k tomu vyjadrite."

    Reakce : bohužel, klub byl založen na debatu, na podávání rozličných názorů, na třídění názorů, na vylepšování názorů, na rozbory názorů, na boj o názor, a pokrok-posun v názorech ...bohužel klub se stal hluchým k rozmanitým debatám, pokue tu zůstal jeden Nadbůh a Diktátor, co tu nařizuje "co" bude pravda, jak vypadá neměnná vědecká Pravda a co totálě prada není a fertig !!! a...a tím je po dilaogu...

    citace :" jako posledni jsem navrhnul numericky vypocet. cekam, ze se k tomu vyjadrite."
    Reakce : a...a vtom právě tkví ta nekorektnost. Protože Vy sice nabídnete numerický výpočet "jako důkaz" ale navrhnete ho do rozporuhodné rovnice, té o které se přeme. Numerický výpočet do špatné rovnice neprokáže to zda rovnice je či není špatná.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Vzdalování galaxií je dvojího typu : jedno je kosmologické kde vzdalování "vyrábí" sám časoprostor tím že se rozpíní ( bůůůůh ví co to je "rozpínání" časoprostoru ... to je asi to LUBOBOvo "natahování" délek i času ) a druhé vzdalování hvězd je v samotné galaxii jedna hvězda od druhé ...někdy od sebe někdy k sobě ...a tak já jsem proti LUBOBově nařííízení, že ttot vzdalování se objektů jeden od druhého ať už pohybem kosmologickým anebo "vlastním" že to je pohyb pro LUBLBa to není pohyb nemá to "s pohybem nic společného" no...když mi to nařizuje Vševěd_LUBLB...tak to musím kapitulovat.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: můžete vědět...pokuste se to najít sám....můžete vědět, ale to by bylo na dvě stránky několik hodin zpracovávání...a ...a pokud sjte to dám doteď neviděl, pak to neuvidíte ( mozkem a intelektem ) neuvidíte nikdy ikdybych Vám ty nekorektnosti servíroval slovo za slovem.... kdo to vidět nechce, nikdy neuvidí.
    pokud manželce vadí špenát a bilinkový pudr, nikdy Vy to nepoznáte, protože Vám špenát a bilinkový pudr nevadí a nevadil...takže dávejte manželce stále to co se jí nelíbí jen proto že vy to nevidíte či nepovažujete za špatné. Pro Vás a podobné despoty je "dobře" jen to, co sami za "dobře" pokládáte. !!!!! ..., že to druhému vadí, se divíte...no jistě...protože.... ; todle bla-bla lidem těmhle ****** nevadí, ale ...ale běda jak se jich samotnbých dotknete něčím, co jim vadí (!) a nevadí aktérovi. Říká se tomu lidově : sytý hladovému nevěří...co nemáš sám rád nedělej jinému atd. atd.

    Takže Bene, nepochopíte to .... pochopíte až Vám někdo stoupne na malíček a Vy budete ječet a on Vám řekne : co tu pitomče kňučísš, drž hubu...
    a ...a ve fyzice se tomu říká rezonance .." když máte dvě ladičky ( pěkné kovové na piáno ) tak si je dáte vedle sebe a budete "do nich" pouštět postupně vyšší a vyšší frekvence ; nic se neděje...až najednou ta větší ladička se rozkmitá na určité frekvenci hodně a druhé jako by se to nedotklo....pak zvýšíte frekvenci a ta velká ladička se uklidní a...a najednou se rozkmitá ta malá ladička, velká nic nerezonuje. - - Berne, lidé jsou různí. Ti zlí prostě ..jim to dělá dobře když můžou ubližovat jistou rezonancí když poznají že ona někomu jinému vadí. Né že by přestali ale tuplem víc a víc ho dráždí a mučí...víte proč ? protože to jsou sadističtí grázlové. ! proto.... ;v říši zvířat je nenajdete, jen mezi lidmi......
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: takze on vam nadaval, aniz by pouzil sprosta slova? mohu vedet kde? muzete citovat?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Délka ; Čas ; Hmota jsou veličiny. LUBOB prohlásil, že "čas běží" ... charakterizoval čas tak, že "běží"...co to je ? Abychom mohli "běh času" popsat, vyjádřit, určit, musíme si volit interval času. ...pak o souboru intervalů řekneme :"doba" Odsud-podsud ).
    To jinak nejde. Ani délku nemůžeme určit bez intervalu. Pak o souboru intervalů řekneme "vzdálenost" ( odsud-podsud )
    I o hmotě, nešíkáme o ní že běží, ale že "váží" neříkáme o ní že "měří" ale že "váží" ...prostě to jsou historicko-psychologické pojmy člověka a jeho vnímání světa z dob dávnověku a pojem se "zakořenil" vpodstatě všechny tři veličiny jsou "jedno a to samé" pouze pod jiným psychologickým vyjádřením : jsou to "intervaly" i délka má intervaly, i čas má intervaly i hmota-hmotnost má intervaly ( kilogramy atd. )
    LUBOB: ano... interval je rozmezí "od-do" u všech tří Vesličin. Ovšem říci že "čas plyne pomaleji" není stanovení žádného intervalu. Bez intervalu by se nedalo p r o h l a s i t že něco plyne "pomaleji", ani o délkce "že se zkracuje" bez intervalu to nejde...ani o kilogramu že "je lehčí" to bez intervalu nejde...
    Tvrzení LUBOBa :"dilatace neni zadny interval. dilatace je jiny vyraz pro prodlouzeni, prodluzovani."
    Reakce : čeho ? času ? .:.času ? čas se neprodlužuje ?, anebo se prosdlužuje interval času. !
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOB se ptá mě :"co tam vidíte"? To, že jste si LUBOB s Jochem napsali rovnici "správně", ale opačně si oba označili "t´" a "t" , tedy čas "na raketě" a čas "doma".
    Cituji z pamflet-dokumentu http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_104.doc LUBOBa :
    Vztah mezi vlastnim casem na pohybujicim se telese "t´" a casem v inercialni soustave "t" je dan diferencialni rovnici . (( t´= t * (odmocnina) ))
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Zde v klubu denně, furt, vyplývá to ze smyslu desítek příspěvků , jen ***** by to nepochopil.

    ...

    Snažím se vrátit se ke starším příspěvkům, na které jsem nestihl reagovat....

    ...


    LUBOB: citace :"ne. jenom tehdy, kdyz se mylite. (coz je sice prakticky vzdy, ale s tim ja nic nenadelam) :-)"
    Reakce : no a s takovým oponentem mám mít chuť debatovat ? Řekl, že prakticky se mýlím vždy a proto prakticky bude "proti" vždy...no ... řešením by mohlo kdyby vyplivl 1000 kusů "proti" na dva měsíce dopředu, "nacokoliv" protože já podle něj jinak než mylně nebudu mluvit nikdy ...no a tak mu tím ulehčíme. Může se "vyplivat" do fototy a já budu mít klid pro ostatní na smysluplné debaty.
    Druhá citace :"soustredme se na podstatu veci. ja to tak delam. zkuste to taky. uvidite, ze to vsemu jen prospeje."
    Reakce : LUBOB opsal ( doslova okolíroval mé dlouhodobé návrhy ) pro sebe moje slova...a pak nemám být nas*aný. To by vás nenasralo ???, myslím to že se svými slovy sám neřídí ?!!!!

    ...

    LUBOB: mistr vědec mi tu doslova zakázal mít vlastní názor.

    ...


    LUBOB: dilatace neni ani cas, ani interval. dilatace je prodlouzeni. - - Reakce : celé měsaíce me ****** dusí tím, že dilatace není ´prodloužení-prodlužování intervalu času´, a nyní dokonce mě nařizuje abych dilataci vnímal nééé jako čas, ale pouze jako "prodoužení" ??? a ...a čeho vůůůůbec nenapsal...; prostě když se mu v rozkroku, gatích něco prodlužuje, je to dilatace.

    LUBOB: no vidíte to ? ano, viděli to všichni ! Podle mistra není dilatace "prodlužování intervalu času" a není to ani čas, ani sekunda ( já přitom newřekl nidky nikde že dilatace je sekunda ) a není to ani prodloužená sekunda ta dilatace, prostě dilatace je jen a jen "prodloužení" NIČEHO....definice mistra vědy. Který když něco řekne , platí to na věky a žádný zakopaný pes se hledat nemusí.

    citace :"to je podle vas. podle fyziky je sekunda sekunda. neni zadna prodlouzena sekunda, je jedna jedina sekunda. kdyby tomu tak nebylo, tak by svetlo nemohlo ve vsech soustavach letet stejnou rychlosti."
    Reakce : ...a tady bych pro přátele fyziky řekl svůj osobní názor : Ano, rychlost světla je proto neměnná a nepřekročitelná proto, že cééé = 1/1. Že rychlost světla přesně zdůvodňuje PRINCIP Vesmíru, že "byl" před Třeskem plochý c = 1/1 ( c^3 = 1^3 /1^3 ...; pojmenování dimenzí jsem si odpustil i pojmenování jednotek těch jednotek pro zjednodušení výkladu ) a...a po Třesku se křiví tj. v < c ( v^3 < c^3 )...; m(0) * c = m * v Vše ve vesmíru co má menší rychlost než rychlost světla "zhmotní", vše co "nabírá" hmotnost, to má menší rychlost než cééé. Jednotkové poměry dimenzí Veličin ( c = 1/1 ) se mění tak, že a) buď roste jmenovatel a konstantní je čitatel tj. "v", žeano, anebo konstantní je jmenovatel a klesá čitatel. Opět "v".... ; to je základ a ukázka PRONCIPU křivení časoprostoru v této variantě versmíru Křivení časoprostoru po Třesku je totiž také křivením času, tj. prodlužováním intervalu časového, viz ona dilatace v jedné ze tří os tj. ve směru pohybu tělesa....Každé těleso ve Vesmíru se pohybuje přinejmenším pohybem rovnoměrným, a vesměs směrem "od pozorovatele" ( rozpínání časoprostoru ) Každý pohyb tělesa presentuje dolataci vůči tělesu které je také v pohybu, ale pasováno do klidu. Když si odmyslíme nerovnocennou volbu jednotek námi lidmi ( jednotkový interval délkový je o 8 řádů menší než jednotkový interval časový ) pak : když uvážíte, že každé hmotné těleso "má jen rychlost vééé, né céé" znamená to, že "zvyšuje-li rychlost", že buď ve jmenovateli jsou konstantní intervaly času, ale "prodlužuje se" v čitateli délka-délkový úsek "ukrojený" za tu etalonovou sekundu, anebo obráceně : čitatel je konstantní, konstantní intervaly délkové a "zvětšuje" se jmenovatel, což znamená, že do "dobového úsekuů se vejde stále méně a méně etalonových vteřin, protože se dilatuje ta sekuda pohybujícího se tělesa....a dilatuje se = prodlužuje se ten interval až na "jedničku"...vznikne c = 1/1 . Foton už svou soustavu nepootáčí ( vůči pozorovateli pasovanému do klidu )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: LUBOB prohlásil, že žádného zakopaného psa v odlišných názorech - mého a jeho - nevidí. On nevidí. A tím nařídil mě, abych také psa nikde neviděl, nařídil mě, že "musím" ctít jeho variantu dilatace ( jistěže nenařídil, ale způsob jeho chování je takový ... nekorektní ) :
    t´= t * (odmocnina) ...
    moje varianta dilatace byla a jet´= t / (odmocnina) ... proto jsem spor nazval - označil otázkou "kde je zakopaný pes" . A navíc od něj jsem pátral "proč" jsou tu 2 varianty, která je správná, a pátral po internetu a našel 12-15 ukázek interpretace LT a dilatace" , kde cca polovina autorů to má jinak než druhá polovina. Podal jsem to na svůj web jako "slušně vhozenou rukavici" k dialogu k řešení, k hledání zakopaného psa....; LUBOB namístu korektních slov a vyřešení sporu, prohlásil, že to spor není , že jen on má pravdu, basta, šmitec a fertig. Já pátral, on výroky o své pravdě, bez úvah.
    JOSEFDRUHY:
    Přemýšlel jsem, pátral jsem kde může být zakopaný ten pes. Došel jsem k vysvětlení že "pro LUBOBa je dilatace :"prodloužení času" ( to řekl sám ) a pro mě je dilatace :"prodloužení intervalu časového".
    JOSEFDRUHY:
    Podle mě ten rozpor-spor vyřešen nebyl. Podle LUBOBa byl, protože žádný pes zakopaný není, protože já musím podle nej přistoupit bez rozřešení na jeho variantu která je jediná správná , že t´= t * (odmocnina) a basta fit....
    A od 8:38h dne 19.01. začal LUBOB do mě nekorektně útočit. Já nestíhal na 15 jeho reakcví odpovědět ( měl jsem jiné povinnosti ) a dokonce jsem požádal aby neodpovídal, jinak to nestihnu, ...nejenže odpovídal ale zase bel nekorektní a já ho požádal aby nechodil a od opět vstoupil a bel nekorektní.
    Takotvým stylem by jste řešili "zakopaného psa" do příštích vánoc. A já potřebuji rozřešit toho "psa" ...nikoliv ovšem LUBOBovým nařízením, že on to má dobře a tím spadla klec, a já se musím přizpůsobit.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: citace :"vzdyt vy se vubec neumite ovladat, zase jste sprosty, ackoliv vam LUBOB nic sprosteho nenapsal."
    Reakce : Pane Benny, když se manželé doma hádají, je to špatné a když se manželé začnou nenávidět, fackovat se, nesnáší se, a nepřátelství se stupňuje, jeden z nich stále rejpe, je nekorektní, podlý a nemá zájem na návratu míru, pak je to ještě horší a moudré aby se rozešli ; moudré je to od toho, kdo to navrhne (!) a kdo ustupuje agresi a nadávat nechce, chce se rozejít a navrhne partnerovi, aby už za ním ten druhý nechodil, přestal s ním komunikovat. To je prostě rozumné se rozejít u lidí, kteří nemají shodný zájem na míru ( tedy jeden z nich nemá ten zájem a provokuje toho druhého. Provokatér je slušný člověk a ten komu se to nelíbí je neslušný člověk , Benne ? ) Poté, co jsem LUBOBa znovu pustil do klubu, dobrovolně a v dobré víře, to netrvalo den a začal opět se svými starými nekorektnostmi. Vyzval jsem ho !!!!!!, aby sem přestal chodit ; neposlechl a naopak začal znova provokovat nekorektnostmi.
    Takže Benny, on je slušný a já sprostý ?? - Když pak neměl sám snahu vyjít vstřích a změnit styl řeči, a neposlechl aby odešel, vyhodil jsem ho. Reagoval v poště za to výhrůžkami a žalobou na vedení NYXu. Co jiného jsem měl dělat ? než dát bab. Prosit ho ? ...?, to jsem vpodstatě dělal 3 měsíce. PROSIL, aby neprovokoval.
    Takže grázl je beránek ( protože nepoužívá "slovíčka" ) a já jsem ten špinavý neslušňák, protože se nemám čím bránit proti agresi nekorektnosti, kterou nelze prosbami zastavit......ano ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam