FRONEMA:  no tak klíčem je, jestli jedeš na ketozu, pak jaksi med i ovoce můžou být problém, protože představují vysoký podíl celkových sacharidů a tudíž je musíš zkrouhnout jinde a nebo na ketozu nejedeš a pak je to jaksi na tom, jak si to nastavíš. Ale já jsem houby pražena...
Jako nejjedoduší je  cikorka s mandlovým mlékem.  Jde o pražený kořen čekanky. Cikorkové je třeba původní Karo 
http://www.kopiluwak.eu/cs/kavoviny/190-karo-cikorkova-kava-8594000770077.html  
Hodně energetizující je  zázvor, citron, med a nebo  silnej čaj z čistýho ibišku a med.
Hodně se dá kouzlit s kořením jako je skořice, kardamon, hřebíček a tak - prostě to nameleš do základu (třeba té cikorky) a pak s tím pracuješ jako s mletým kafem. 
Horké mošty s kořením  mohou taky dobře fungovat.  Vona i citronová šťáva s medem, zalitá horkou vodou a případně s troškou skořice je celkem zajímavá věc.
A pak nejrůznější smoothies, ale pořád to chce jaksi mixér.   Spousta věcí s kokosovým či mandlovým mlíkem půjde i ohřát a zacházet s tím jako s horkou čokoládou, indickým čajem s mlíkem a nebo ochuceným latté.
Ovšem cokoliv vyžaduje více přípravy, než zalít instantní fujtajbl.   To i použití kávovaru a nebo frenchpressu, že...