LUCIASHECK: Takže jsme pár, jíme paleo s tím, že max 5% jsou jídla typu podvádění, jíme alespoň jednou měsíčně v restauraci (většinou tak 3x), pečeme z mandlové mouky. Průměr za posledních 5 měsíců 7 tisíc na jídlo. Bohužel tam patří i situace, kdy vařím/peču pro návštěvy což bývá alespoň 2x měsíčně. Takže těch cca 6 tisíc pokud člověk nekupuje drahé ryby si myslím na pár je akorát.
Jinak NYX to shrnul krásně, mletá masa, vnitřnosti, vyřadit ořechy to určitě výrazně sníží náklady. Jinak mrknu na můj blog pro inspiraci (mmetla.wordpress.com), nemívám tam vždy jen drahé záležitosti. Fritaty, omelety, masové koláče jsou levné, rychlé a obrovské možnosti měnit. Pokud vadí vnitřnosti či ty vejce, je to o zvyku, prostě když se připraví zajímavé recepty a vymlátí se z hlavy trapné předsudky, jde to pak i velmi levně :)
Výhodnější je vždycky kupovat celé kusy jak říkala Zuzka, já kvůli malé lednici a mražáku, tohle praktikuju jen s kuřatama a je to asi tak 1/3 ceny kdybys to kupovala na jednotlivé části. A dále pak naučit se využívat úplně vše (např. odkrojené kůže a tuk na sádlo a škvarky, určité části zeleniny co by se vyhodily se taky dají zpracovat dále atd.) Zkusím mkrnout někde jsem měl kuchařku, kde všechna jídla byla v ekvivalentu 25 Kč na porci a byly to fakt nádhery.