KABIS:  fruktoza je strašák amerických dietářů, ale i dietologů.  Protože v prodávaných potravinách je vysokofruktozový sirup naprosto všude a vzhledem k tomu, že už dorostla generace, která se tím cpe od dětství a ještě normálně vysokým příjmem glukozy a škrobů, tka mají inzulinový systém v háji. 
Pokud někdo ovšem potraviny obohacené kukuřičným sirupem  nejí na denní bázi (tedy ne obyvatel USA) a díky obezitě si nevypěstoval metabolický syndrom, tak  fruktoza v nějakém normálním množství  ničemu neškodí.  Ostatně pojídáním celého ovoce ji do sebe zas až tak moc nedostaneš - to spíš nějaký  režim založený na ovocných šťávách by mohl  teoreticky někde něco.... Ale obecně pokud máš inzulinové hospodářství v pořádku (tj. nejsi obézní a  nejsi na americké běžné dietě), tak ovoce není zase takový problém.  
Paleo přístup ovšem je s ovocem to nepřehánět.  
FRONEMA:  no ledviny v rámci ketozy fitltrují nějak jinak.  Mimo jiné se víc vyplavují ony minerály, kterých pak potřebuješ vyšší příjem.  Nutno naznat, že ale úplně kategoricky to tvrdit nebudu, bo v tom ještě mám hokej a poněkud mě zaráží že většina textů propagující ketogení stravu se tomu prostě nevěnuje.