• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NYX
    NYX --- ---
    KOCHANSKA_CH: ach jo

    ukradne infografiku z http://thumbnails.visually.netdna-cdn.com/the-best-omega3-supplements_515f38f52667a.png a naseka do ni tunu chyb navic (400g DHA/EPA na kapsli, z 200mg udela 400g, pod davkovanim uvadi DHA/EPA u oleje z lneneho seminka, z "use DHA enhanced eggs" udela "vajicka na tvrdo" apod.)

    a pak samozrejme problemy i s tou puvodni infografikou, treba doporuceni caste konzumace tunaka (ktereho teda on narozdil od puvodni verze posunul na prvni misto) - ze jde o rybu s nejvyssi koncentraci rtuti siroko daleko nikomu zrejme nevadi :/
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    MR_DAN: pod sedlem a marinádou z koňského potu se dělal primárně teda tatarák a trochu na jiném kontinentně než byli kovbojové :-)

    CAMELLA: jo, ale pak se dostáváme k problému, čím to nakládají, protože většina teryiaki založených marinád není paleo přátelská a o dalších ani není třeba mluvit, ty jsou na tom ještě hůře. Jinak pokud je silně kořeněné, také se možná snaží překrýt smrad ze zkaženého masa. (Ale pouze spekulace, nemám základní informace o produktu - to že je levnější než to standardní jerky je jedině dobře, protože to je řádně předražené)


    ZUZKAOU: a co tak extrakt stevie či xylitol a takové ty další? to by neměl být takový problém, ne ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NTR23: chybí jen že cukr překyseluje organismus a ukládá se ve střevech.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zdroje Omega 3 v obrázcích.
    Infografika: Nejlepší zdroje Omega 3
    http://fitplan.cz/infografika-nejlepsi-zdroje-omega-3/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: no v chladu (tj. do 4-8 stupňů a bez otvírání) imho pár měsíců. S otvíráním tak v řádu týdnů. Přidání tuku zlepšuje stravitelnost (betakaroten) a teda hlavně ta vrstvička (alespoń 0,5cm) na povrchu brání jednak oxidaci a taky chrání před případnými plísněmi. Taky se tam dá namísto toho nalejt nějaký alkohol.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: jak dlouho to vydrzi bez preliti a co tam to preliti ma presne za funkci, ze to vydrzi dyl? :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tenhle nový trend se mi velmi líbí!
    neřešte že článek je o přidání masa na Zdravý talíř, ale spíš celkově názory jsou pro palec hore :)
    Proč přidávám maso na talíř? - Mgr. Margit Slimáková, Ph.D.
    http://www.margit.cz/maso-na-talir/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: hm, tak se ukázalo, že ta antibakteriální funkce medu na tohle nestačí a všechy sacharidy z medu mi vyžrali meruňkoví mikrobi. V ledničce a asi za 4 dny. Takže upgrade - s medem míchat těsně před snědením, bez něj je to fakt moc kyselý.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MR_DAN: výborný sušený maso mají i v řeznictví v Bělehradské - také je dost kořeněné a rozhodně levnější než jerky.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    180 Degree Health
    http://180degreehealth.com/
    NYX
    NYX --- ---
    skoro by to chtelo na nastenku nahazet seznam zajimavych blogu
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ze serie clanku o food reward, jeden o tom jak jedi ruzne divoke kmeny http://wholehealthsource.blogspot.cz/2011/06/food-reward-dominant-factor-in-obesity.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kovbojové ne, ale indiáni a eskymáci ano - teda, neměli to pod selama, ale vyráběli pemikan. Sušený maso se sušenejma bobulema v živočišném tuku, což je ultrapaleo a patrně i autentické.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MR_DAN: Sapu mám daleko, ke štěstí mi stačí masna v jungmanově ulici, mají tam tatarské maso, zvěřinu a berou stravenky. A studená šunka z Billy taky není špatná a je levnější než pršuto.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SOLEI: ona by ta marinada z konskyho potu taky nebylo to pravy vorechovy, coz? :-)
    v Sape maj vyborny suseny maso, nevim kde vsude, ale urcite u jednoho stanku se zeleninou, takovy hodne koreneny, fakt kam se hrabe to indiansky....
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MR_DAN: Oni toho tolik pod sedlem nevezli, většinou maso neměli a cpali se fazolema, to s tím sedlem je mýtus
    NYX
    NYX --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Aroy-D v kartonu (1L) je jen voda a kokos
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: siřičitany vadí a ten rozmixovaný sušený kokos má málo tuku, musel by se přidávat - takže se to bude těžko odhadovat, aby to kefír přežil. A teda to rozmixovaný, i se spoustou kokosového oleje nějak není vono. Už se nabídla Gentiana, která má zdroj kokosového mléka. Jinak bez konzervantů mívají v asijských speciálkách - litrovka v tetrapaku za cca 70 kč
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    FRONEMA: diky, vyzkousim
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ZUZKAOU: bych to klidne zkusil, akorat kupovany kokosovy mliko je celkem nacpany konzervantama a siricitanama a to nevim, jak se bude s tou kulturou snaset. Spis by to chtelo vyrobit domaci kokosovy mliko, ale s tim nemam zkusenosti, tak budu muset zacit u toho.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    TRIPLT: kovbojove to vozili pod sedlem, co je proti tomu natrzenej pytlik :-) hlavne ho nepec, nebo to neuzvejkas
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TRIPLT: dobře usušené maso přežije skoro všechno, měla jsem doma pytlík domácího, nevakuovaného a bylo to jedlé ještě za půl roku (nějak jsem na něj zapomněla :)
    Pokud není nějak plesnivé nebo nesmrdí, tak mu nic nebude :)
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Ahoj, mel bych menší dotaz.
    Dostalo se mi do ruky (kamarád mi nakoupil) sušené maso z USA - něco na styl Jerrky u nás...
    Pointa kam tím mířím je v tom, že jedno z balení bylo natrženo, mam obavy jestli to bude ještě jedlé, případně to přežije všechno - cesta letadlem z USA (+ kdo ví kdy se to natrhlo, jestli už u obchodníka atd...)
    Napadlo mě to případně nahodit do trouby a nechat ještě trochu propéct... abych si mohl být aspoň trochu jist tím, že to bude jedlé...
    Za případné názory díky! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a ještě tu mám paleo-raw-fermentovaný džem, který je navíc výborný. Dělala jsem to z meruňek, ale půjde to z čehokoliv, z čeho se dělaj marmelády.

    Ovoce rozmixovat na kaší se syrovátkou, popřípadě jiným startérem co začne mléčné kvašení (tableta probiotik, kořenový základ a pod.

    Nechat stát při pokojové teplotě, dokud se nezačne oddělovat vespod voda od pevných částic. V tomhle vedru mi půlitru meruňkové kaše s deci syrovátky prokvasilo přes víkend.

    Posléze dosladit dle chuti neupravovaným medem, pokud je to moc řídké, tak nechat vykapat přes plátno. Slitá šťáva je výborný, probiotický sirup - naředit vodou a vypít, nebo použít jako základ kvašené limonády- nevylejvat. Přendat do čistých skleniček a uchovat v chladu. Pokud to chcete uchovávat až do zimy, tak zalít vrstvičkou přepuštěného másla, či kokosovým tukem. Ale i tak to chce uchovat v chladu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - tak prej v kokosovým mlíce kefír normálně roste. (v sojovym, rýžovým a nebo v ořechovej nikoliv, dvě, tři várky zkysá a pak chcípne)

    NEchtěl byste to někdo, kdo pravidelně kupujete kokosový mlíko otestovat? Já mám co dělat s mléčným, takže přidat k tomu ještě konzumaci kokosového nevidím jako možnost. Zrna dodám, jen by mě pak zajímaly výsledky, řekněme třeba během měsíce kysání.

    Homemade Coconut Milk Kefir | Mark's Daily Apple
    http://www.marksdailyapple.com/homemade-coconut-milk-kefir/#axzz1pWWNe1PN
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Are eggs good for you? 30 Reasons to Eat Eggs - Health Extremist
    http://www.healthextremist.com/are-eggs-good-for-you-30-reasons-to-eat-eggs/

    ale teda je to takové klasické proklamatiní ublognutí bez primárních zdrojů
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Pokud máte rádi kvalitní a chutné olivové oleje, anebo naopak pořád nechápete co na tom kdo vidí a jak může dělat ochutnávku olejů, doporučuju tento italský, je to naprostá delikatesa, my si k němu doma chodíme čuchat a ochutnávat klidně i bez salátu, návštěvy jsou z něj taky odvařený (lidi co olivový olej rádi) a prostě ho miluju :) Má jedinou vadu - moc rychle mi ubývá ;)
    Olivový olej e.v. 100% Siciliano Biologico 200ml Centonze - italská vína a potraviny
    http://www.winemarket.cz/...olivove-oleje/olivovy-olej-ev-100-siciliano-biologico-200ml-centonze.php
    SVATY
    SVATY --- ---
    ALONSY: vím že vajíčka nejsou špatná a že s tím cholesterolem to tam je něják jinak, ale nevím do jaké míry.
    MAR_TINA: Rád bych si hodně moc načetl, ale mám problém s anglickým odborným textem u nečeho čemu se věnuji opravdu jen chvilku. Nehledě na to že o pár příspěvků níže mě upozorňují na to abych neměl zbytečně moc proteinů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam