• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    Jak na paleo
    http://jaknapaleo.cz

    Mapa vajec
    https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

    Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
    http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

    Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
    http://www.paleolifestyle.cz/

    80 Paleo Breakfast Ideas
    http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

    Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
    http://www.ovocedoskol.eu/node/24

    Publikované výzkumy o paleo dietě
    http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

    [ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MMETLA: mně stévie nechutná. Varianta nechat neslazené a sladit těsně před použitím jen tu konkrétní porci mi přijde přijatelné.


    NYX: no autor je holt mysli nekomplikované a nadšení značného.
    NYX
    NYX --- ---
    KOCHANSKA_CH: ach jo

    ukradne infografiku z http://thumbnails.visually.netdna-cdn.com/the-best-omega3-supplements_515f38f52667a.png a naseka do ni tunu chyb navic (400g DHA/EPA na kapsli, z 200mg udela 400g, pod davkovanim uvadi DHA/EPA u oleje z lneneho seminka, z "use DHA enhanced eggs" udela "vajicka na tvrdo" apod.)

    a pak samozrejme problemy i s tou puvodni infografikou, treba doporuceni caste konzumace tunaka (ktereho teda on narozdil od puvodni verze posunul na prvni misto) - ze jde o rybu s nejvyssi koncentraci rtuti siroko daleko nikomu zrejme nevadi :/
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    MR_DAN: pod sedlem a marinádou z koňského potu se dělal primárně teda tatarák a trochu na jiném kontinentně než byli kovbojové :-)

    CAMELLA: jo, ale pak se dostáváme k problému, čím to nakládají, protože většina teryiaki založených marinád není paleo přátelská a o dalších ani není třeba mluvit, ty jsou na tom ještě hůře. Jinak pokud je silně kořeněné, také se možná snaží překrýt smrad ze zkaženého masa. (Ale pouze spekulace, nemám základní informace o produktu - to že je levnější než to standardní jerky je jedině dobře, protože to je řádně předražené)


    ZUZKAOU: a co tak extrakt stevie či xylitol a takové ty další? to by neměl být takový problém, ne ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NTR23: chybí jen že cukr překyseluje organismus a ukládá se ve střevech.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zdroje Omega 3 v obrázcích.
    Infografika: Nejlepší zdroje Omega 3
    http://fitplan.cz/infografika-nejlepsi-zdroje-omega-3/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: no v chladu (tj. do 4-8 stupňů a bez otvírání) imho pár měsíců. S otvíráním tak v řádu týdnů. Přidání tuku zlepšuje stravitelnost (betakaroten) a teda hlavně ta vrstvička (alespoń 0,5cm) na povrchu brání jednak oxidaci a taky chrání před případnými plísněmi. Taky se tam dá namísto toho nalejt nějaký alkohol.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: jak dlouho to vydrzi bez preliti a co tam to preliti ma presne za funkci, ze to vydrzi dyl? :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tenhle nový trend se mi velmi líbí!
    neřešte že článek je o přidání masa na Zdravý talíř, ale spíš celkově názory jsou pro palec hore :)
    Proč přidávám maso na talíř? - Mgr. Margit Slimáková, Ph.D.
    http://www.margit.cz/maso-na-talir/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: hm, tak se ukázalo, že ta antibakteriální funkce medu na tohle nestačí a všechy sacharidy z medu mi vyžrali meruňkoví mikrobi. V ledničce a asi za 4 dny. Takže upgrade - s medem míchat těsně před snědením, bez něj je to fakt moc kyselý.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MR_DAN: výborný sušený maso mají i v řeznictví v Bělehradské - také je dost kořeněné a rozhodně levnější než jerky.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    180 Degree Health
    http://180degreehealth.com/
    NYX
    NYX --- ---
    skoro by to chtelo na nastenku nahazet seznam zajimavych blogu
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ze serie clanku o food reward, jeden o tom jak jedi ruzne divoke kmeny http://wholehealthsource.blogspot.cz/2011/06/food-reward-dominant-factor-in-obesity.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kovbojové ne, ale indiáni a eskymáci ano - teda, neměli to pod selama, ale vyráběli pemikan. Sušený maso se sušenejma bobulema v živočišném tuku, což je ultrapaleo a patrně i autentické.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MR_DAN: Sapu mám daleko, ke štěstí mi stačí masna v jungmanově ulici, mají tam tatarské maso, zvěřinu a berou stravenky. A studená šunka z Billy taky není špatná a je levnější než pršuto.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SOLEI: ona by ta marinada z konskyho potu taky nebylo to pravy vorechovy, coz? :-)
    v Sape maj vyborny suseny maso, nevim kde vsude, ale urcite u jednoho stanku se zeleninou, takovy hodne koreneny, fakt kam se hrabe to indiansky....
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MR_DAN: Oni toho tolik pod sedlem nevezli, většinou maso neměli a cpali se fazolema, to s tím sedlem je mýtus
    NYX
    NYX --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Aroy-D v kartonu (1L) je jen voda a kokos
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: siřičitany vadí a ten rozmixovaný sušený kokos má málo tuku, musel by se přidávat - takže se to bude těžko odhadovat, aby to kefír přežil. A teda to rozmixovaný, i se spoustou kokosového oleje nějak není vono. Už se nabídla Gentiana, která má zdroj kokosového mléka. Jinak bez konzervantů mívají v asijských speciálkách - litrovka v tetrapaku za cca 70 kč
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    FRONEMA: diky, vyzkousim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam