SVATY: je to taková máslová, jemná chuť. A musí jít rozetřít na chleba, jinak je nezralý.
Lépe dozrávají taková ta bradavičnatná, než hladká, zelená. První test je pohmatem - musí být měkké, ale ne moc. Jakmile je tuhé, tak je nezralé. Ale v teple dojde. Urychlíš to když ho zavřeš s jablkem do igelitu. Druhý krok testu je odloupnout stopku - pokud je avokádo měkké a barva pod stopkou je světlá, tak je tak akorát. Pokud je pod stopkou tmavé, tak je už nahnilé. Jinak slupka by měla být jednolitá, bez změny barev, bez prasklin a tak.
Doporučuju vzít na otestování taková ta "redy to eat" na tácku.
Takové avokádo pak stačí rozmačkat vidličkou, trochu osolit, pokapat citronem a nebo limetkou, trochu opepřit a sníst.
A hlavně platí