• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ICEMAN8241: no otázka zní – kolik sezon už jsi bez alergií? protože já loni byla naprosto bez problému, dvakrát jsem si smrkla, oproti letům předtím plným kašle a celoroční spotřebě kapesníků jak zájezd oddělení rýmičkových chorob, nebe a dudy. otázka je, jestli to takhle bude už nafurt, anebo to byl ten první úžasný rok :D protože ekzémy mě teď docela zlobí, ale je pravda že se u mě objevily potravinové alergie, které jsem ještě nedokázala identifikovat, a že moje bezlepkovost a bezčokoládovost není dokonalá.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TRIPLT: nj, soucitim s tebou. asi na tom neni moc co resit, dela li ti to spatne, nejez to. mozna zkus nejaky kokosovy tuk od jine znacky, ale jinak co s tim, nejist.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    FRONEMA: Že se mi z toho dělá špatně... :(
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ICEMAN8241: holt asi nekomu pomuze a nekomu ne, treba akne se rka taky ze paleo vyleci a ja jsem furt stejne teckovana s paleem i bez....
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Já si při čtení podobných příběhů připadám jako největší paleo magor v zemi. Mám alergii na roztoče celou řadu let. Rozjelo se mi z toho astma, na které mi nepomáhaly ani léky, avšak a od loňského léta, kdy jsem už paleo jel, jsem na astma úplně zapomněl. Prostě je to pryč. Nezměnil jsem nic jiného, než právě jídlo, takže to přičítám změně životního stylu. Tady je třeba podotknout, že se prakticky neustále pohybuji v mezích Whole30 s tabulkou čokolády a několika paleo dezerty týdně a lahví vína za kvartál. To jsem vážně takovej pacient? :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIASHECK: v tomto stavu VŽDY sahám po lécích na astma, přestože je jinak už neberu - v tomhle stavu už je to koloběh, jak popisuješ, ty podrážděný plíce se děsně blbě vyléčej, když je to dráždí furt dál, navíc u mě astmatika.

    já loni neměla skoro žádnou alergii. tak právě tak nějak doufám, že se tomu ubráním i letos, když se budu dostatečně snažit o dodržování paleostravy nebo aspoň bezlepku. kdyby to nevyšlo, budu veeeelmi zklamaná. proto se ptám, jak jste na tom vy, páč paleo pro mě znamenalo celkově obrovský ústup alergie a astmatu. jsem teď čerstvě po tý angíně, tak jsem snad jen dočasně náchylnější...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AOTEAROA: letos ji mám mnohem slabší, než třeba loni, ale stejně tak tři, čtyři tabletky analerginu tejdně jím - kromě rýmy mi alergie způsobuje docela silnou ospalost a únavu a to teda jako fakt raději sním prášek, než abych to přebíjela kdoví čím (samotný kafe nestačí).

    (jsem alergická na břízu a topoly)

    Zkoušela jsem to minimalizovat kopřitovo-perilovým vodním kefírem, ale fungovalo to jen ze začáktu pylovky.
    TUILE
    TUILE --- ---
    AOTEAROA: ja uz mesic zeru prasky.
    letos je to sila.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TRIPLT: nejsem si jista co myslis tim natahuje, ale ja mela s mlekem a dalsima formama kokosu trochu problem, nejaky adymani a jiny nepohodlny stavy v brise.
    cistej kokosovej tuk mi to nedela
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AOTEAROA: já jsem už asi tejden a půl totálně v háji... začalo to klasickou alergickou rýmou (to by bylo v pohodě) a pak na mě sedla ještě nějaká choroba s šílenym kašlem, což v případě, že mě věčně svědí krk, je naprostá lahoda (a zhoršuje to náchylnost vůči alergenům, protože už jsem podrážděná asi tak celá)...
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Neměl jste/ nemáte někdo problém s konzumací kokosového tuku/mléka? :-)
    Kokos samotnej mám rád dost mi chutná a baštil bych to furt...
    Ale z tuku/mléka mě celkem natahuje... nějaká šance, že to přejde? :-D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    alergici, jak jste na tom letos zatím s alergií na pyly? já začínám (už poněkolikáté) mít trošinku pálivý a svědivý oči a trochu nudli, ale počítám že to zas přejde. holt spím u otevřenýho okna a ve dvoře jsou stromy, což mi vadívá myslím nejvíc.
    byla jsem dneska na kontrole u praktický, protože jsem měla silnou angínu, tak na mě koukala že vypadám nastydle, říkám že to je alergie, tak mě ubezpečovala abych si to nenechala rozjet a honem si začla dávat pravidelné dávky antihistaminik. jistě pani doktorko, hned běžim domů do šuplíku se Zodacem a budu to jíst jak lentilky, odkejvala jsem a pomyslela si svoje :))
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    FRONEMA: Zrovna nad tím slintám :D Hodily by se recepty, protože pár věcí bych fakt rád vyzkoušel.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Krasne ruznorody W30. respekt. ja oproti tomu jedla dost na jedno brdo...
    My first Whole30
    http://myfirstwhole30.tumblr.com/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRONEMA: je to mňamina, což? krásně 4% tučné slaďoučké mléko... a když je echt chuť, tak naklonit do sebe krabičku s 33% smetanou a to jsou teprve sladké orgie... :D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tak jsem prave v ramci reintroduction vypila trochu mlika, a prekvaoilo mne, jak je dobry :) uz je to strasne dlouho co jsem naposled pila mliko jen tak samotny, vzdycky v kafi, nebo jen smetanu...
    sakra to jsem se nemela dozvedet :)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    Prosím o vyplnění dotazníku, kdo jste paleo/primal a chce se Vám .. http://bit.ly/1hGkJCY
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    FRONEMA: prvni jidlo 7 rano, druhe jidlo 12:30, treti jidlo v 6, cviceni mezi 20-21, nic extra silneho, zacinam po par letech flakani se, ale postupne bych to cviceni asi nahodil na rana na lacno, pokud to bude telu vyhovovat. Svaciny malokdy, kdyztak max jedno jablko dopoledne nebo mala hrst trail mixu ci orisku

    KOCHANSKA_CH: dik uz jsem na to reagoval vedle ... :)
    NYX
    NYX --- ---
    SKORZENY: velka cast toho je pekne laicky vysvetlena v Power, Sex, Suicide.

    ZUZKAOU: ale probiha i v ostatnich vrstvach, byt mene (Accordingly, these two layers have the greatest capability for production of previtamin D3 and vitamin D3, whereas the other layers have a lesser capability). tj. pokud se opalis, poklesne produkce v nizsich vrstvach a pokud to jde z tech vyssich smyt, stale to dava smysl.
    ciste opalenim ty nizsi hodnoty imho nebudou, staci porovnat jejich hladinu s cernosskymi h&g skupinami v africe, kteri maji ty hodnoty podstatne vyssi ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22264449 ). navic kdyby to skutecne bylo opalenim, stejne to nevysvetli, proc jini lide maji vyssi hodnoty - to se snad opaluji jen surfari? :)

    nicmene fakt tu kvuli takovehle kuriozite nechci rozjizdet uplne zbytecny flame, urcite mame lepsi veci na praci :) a tipuji, ze data, ktera by to rozresila, neexistuji, tak proc ztracet cas?
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    NYX: no musim povedat... ze som to skusil. este potrebujem vela studovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam