BLANITCHKA: je to ještě jehně, mladý, křehký.
Mletý používej jako mletý - hamburgery, kuličky, náplně všeho možného (v sezoně papriky, teď třeba plněné zelné listy), ragů. Když je to maso libový, tak na minutkovou úpravu, upéct či tatarák, pokud je prorostlý, tak udusit. Klidně i guláš.
Z koření určitě různé kombinace česnek, majoránka, oregáno, rozmarýn, máta, víno, rajčata/protlak, římský kmín, chilli, zázvor, kurkuma, skořice, hřebíček, kardamom.
ze zeleniny k tomu prakticky cokoliv.
Pokud sis je nevzala, tak příště rozhodně chtěj kosti na vývar. Jinak pokud do jehněčího tuku naložíš jiné maso, třeba vepřové, tak chytne takovou tu jehněčí vůni. A teda jehněčí vnitřnosti jsou naprosto dokonalé ;-)
http://www.prozeny.cz/...i/babicciny-recepty/36884-babicciny-recepty-zelne-listy-plnene-mletym-masem
http://ohsweetday.com/2010/09/julia-childs-lamb-stew.html
http://simply-delicious-food.com/2011/01/31/lamb-kofta-with-herbed-tzatziki/
http://www.saveur.com/article/Recipes/Lamb-Chops-with-Mint-Salsa-Verde
http://www.labuznik.cz/recept/marocke-jehneci-s-datlema/ (kdo nejí brambory, tak tam dá dýni a nebo batáty)
http://www.labuznik.cz/recept/francouzska-jehneci-kyta-pecena-na-pive-a-tymianu/
http://www.myrecipes.com/recipe/lamb-tagine
http://thedomesticman.com/2012/07/10/rogan-josh-kashmiri-lamb-curry/
http://tastykitchen.com/blog/2013/05/lamb-meatballs-in-a-spicy-curry/
v budějicích máš koření třeba tady
http://chutnekoreni.webnode.cz/ a nebo pochopitelně v makru.